Mustafa bey, bizlerde yonetim olarak dusuncelerinize katiliyoruz. Ancak dediklerinizi teaoride yapmak kolay gibi gozuksede pratikte pek mumkun olmuyor. Bunun sikintilarini gectigimiz donemde HD uygulamsindaki onay almasi durumundada yasadik.
Fotograf olayi sonucta subjektif bir sanat dali. Iyi ve kotuyu ayirmak, filtrelemek her zaman kolay olmuyor. Evet, temel fotograf kriterlerinden cok uzak fotograflara cogumuzun "kotu fotograf" demesi gayet kolay ve dogal ancak ortada ve gri bolgede karsimiza yuzlerce fotograf cikabiliyor. Bu fotograflarda ise tam bir fikir birligine varmak pek olasi degil cunku benim begendigimi siz begenmeyebilir, benim begenmedigimide baskalari begenmeyebilir. Hal boyle olunca bizlerin bir filtreleme ve ya onay merci getirmemiz bir cok konuda sikinti yaratiyor. Fotograf sahipleri uzuluyor, bozuluyor veya kizabiliyor. HD onay konusunda oyle sikintilar yasadikki burdan detayli anlatmak cok uzun surer bazi uyelerimiz isi hakarate, tehditlere kadar getirdi. Sirf bu yuzden siteden ayrilan uyelerimiz oldu...
Hergun gelen duzinelrce fotogarfa bakip bir degerlendirme yapip, bir komisyon kararinca hangilerinin FGde yer almaya hakettigine karar vermek takdir edersinizki bizlerin yapacagi bir is degil. Bugun itibatiyla, "Iyi"fotografini FGye, "Kotu" kabul edilebilecek fotografinida Tur Ekleden girmek uyelerin kendi insiyatifinde kalmak zorunda. Bizlerin yapabilecegi en fazla gozumuze batacak sekilde FGde olmamasi gereken fotograflarin sahiplerini uyarmaktir. Tabi bu konuda bu isleri sadece yonetimden beklemek yerine uyelerimizinde yorum kaygisini bir kenara birakarak "kotu veya eksik" kabule edilen fotograflara gerekli uyarilari yapmalari, gordukleri eksikleri belirterek, bu tip fotograflari Tur Ekleden girmelere konusunda yorum yazmalari ricamizdir. Gelen her fotografina kalitesine bakmaksizin " Nefis olmus Hocam, Ustadim" gibi yorumlar yapmakta bu soruna canak tutmak oluyor. Iltifatin yani sira yapici elestrileride lutfen yapmaya calisalim...