TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Nikon monarch dürbün

KaaN KaaN 1.05.2013 11:35:00
Herkese merhaba,

Benim Olympus 10x50 DPS I dürbünüm var. Sabahları veya soğuk havada gözlerime yakın olan lensler (yani gözümü yaklaştırdığım lensler) buğu yapıyor. Sis önleyen spreyler çok faydalı olmuyor. O yüzden Nikon Monarch serisinin dürbünlerinden birisini almayı düşündüm. Buğu yapmadığını söylüyor ama kullananlar varsa direk onlardan geribildirim almak istedim. Gerçekten hiç buğu yapmıyor mu bu dürbünler? Aynı zamanda şu andaki dürbünümde buğu sorununa tavsiyesi olan varsa onu da dinlemeye hazırım. Şimdiden teşekkür ediyorum ilgilenip cevap yazacak herkese.

Saygılarımla,

Kaan

KaaN KaaN 4.05.2013 16:45:00

Teşekkür ederim yorumunuz için. Benim isteğim şu anda Monarch 12x42 =) ellerim çok titremiyor o yüzden 12x gayet ideal. Bütçeyi ayarlama kısmındayım. Biraz araştırdım ve yorumlar çok iyi. Şimdilik gözlük bezi ve buğu giderici spreyle idare ediyorum. Size de bol kuşlu günler diliyorum =)

ihsan ihsan 4.05.2013 01:57:00

Merhaba, buğu yapmama ve su geçirmeme özelliği olan bir dürbün işinize çok yarayacaktır. Markası önemli değil ama bu özellikler olmalı. Bushnell 8x42 H2O dürbünüm var, yağmurlu ve soğuk günlerde çok iyi verim aldım. Yeni Nikon Monarch 5 10x42 dürbüne sahip oldum. Haftasonu Şafak Korosu dinletisinde (http://ikgt.org/?p=2005) deneme fırsatım olacak. Aynı derecede iyi sonuç alacağıma eminim. Sadece soğuk havalarda araç içi ve dışı ısı farkından mercekler dıştan buğu yapıyor. Bu da çok normal. Microfiber bez veya bir güderi ile bu sorunu da hallediyorsun. Bence bütçeni ayarlarsan bu iki özellikte bir dürbün almalısın. Bol kuşlu günler :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT