X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Fotografım silinmiş.

ozgurkalay ozgurkalay 6.05.2013 09:48:00
03.05.2013 tarihinde yüklediğim İzmir Yalıçapkını fotografım silinmiş.Sebebini öğrenmek istiyorum.Selam ve saygılarımla...

ozgurkalay ozgurkalay 10.05.2013 11:39:00

Ali Şenel bey çok teşekkür ediyorum. Doğrusu söylediğiniz gibi fotografımın silinmesi beni de sarstı çünkü yaptığım işlemi sitedeki fotograflara bakarak yapmaya çalışmıştım. Ancak bunu uygun bulmayan kurul kararını da saygı ile karşılıyorum.Sonuç itibariyle benim için tutkuya dönüşen kuş fotografçılığı adına fotograflarımı paylaşarak ve paylaşılan fotografları inceleyerek birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Selam ve saygılarımla...

zien zien 7.05.2013 00:07:00

Özgür bey içtenliğinizi, iyi niyetinizi ve olgunluğunuzu takdir etmeden geçemiyeceğim. Fotoğrafının silinmesi insanı üzen ve bazen sarsan bir durumdur ama sizin yaptığınız gibi pozitif davranışlar hem gereksiz kırgınların önüne geçiyor hem de bu işi öğrenme hızını arttırıyor. Böylece keyif alarak kuşları fotoğraflamaya devam ediyoruz.

Egonun ve tahammülsüzlüğün tavan yaptığı çağımızda böyle güzel bir davranışı alkışlamak istedim sadece, israfı kelam oldu ise affola...

Sevgi ve selamlarımla...

ozgurkalay ozgurkalay 6.05.2013 21:27:00

03.05.2013 tarihinde yüklediğim fotografımın siz değerli foto forum kurulunca silindiğini öğrendim.Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.Aşağıdakileri lütfen saygısızlık olarak algılamayın, dürüstçe ve içtenlikle yazdığımın bilinmesi ricam olur.
Bu sitenin yeni üyesiyim ama üye olmadan önce de sıkı takip ettiğim ve çok sayıda usta fotografçının olduğunu bildiğim bir sitedir. Hepsine ayrı ayrı saygılarımı sunuyorum.
Silinme sebebi-1)Siteye bildirdiğim mail adresim aktif ancak çok sık bakmadığım konusunda haklısınız.Gönderdiğiniz mailden benim ihmalim yüzünden haberim olmadı bu yüzden özür dilerim.Ayrıca fotograflarımı genelde jpeg çekiyorum raw mevcut değil.
Silinme sebebi-2) Bir diğer silinme sebebi arka plana aşırı noise giderme ya da blur efekti konusunu çok net anlayamadığımı belirtmek isterim. Photoshop konusunda oldukça acemiyim ama yaptığım işlemi tek tek anlatmaya çalışayım.(not:bu işlemi her kareye yapamıyorum bu karede olduğu gibi kuş ve tüneğin seçiminin kolay olduğu karelere yapabiliyorum.)
-Hızlı seçim aracı ile kuş ve tüneğini küçük küçük dokunarak seçtim daha sonra, tersini seç ile arka alanı seçtim ve bahsedilen noise temizleme-blur efektini kullandım ama ne kadar kullandığımın cevabını gerçekten veremem çünkü göz kararı ile sitemizde yayınlanan fotograflara bakarak karar vermeye çalıştım. Yaptığım bu işlemi abartılı bulan siz değerli kurul üyelerinin kararını saygı ile karşılıyorum. Selam ve saygılarımla

millidere millidere 6.05.2013 17:46:00

istenen raw dosyasının gönderilmesmesi durumunda fotoğrafın silinmesi normal, fakat maile gönderilen mesajlar bazen bazen hafta dursa bile okunamıyor, vakitsizlikten yada bulunan ortamın imkansızlığından, bu yüzden bence birde kişiye telefondan ulaşılırsa daha iyi olur diye düşünüyorum, çünkü yapılan yorumlara yazık oluyor...

forumfoto forumfoto 6.05.2013 16:15:00

Özgür bey,

Fotografınız FotoForum kurulu tarafından silinmiştir. Bu konuda size fotografı yüklediğiniz gün (3 gün önce) site üzerinden fotografınızla ilgili bazı açıklamalar ve orjinal RAW hali istenmişti. Herhangi bir yanıt alamayıncada dün sabah siteye kayıtlı mail adresinize ikinci bir defa daha ayrı bir mail daha attık. Sitenin "Üyeye Mail At" sistemi çalışıyor, bunu kontrol ettik. İkinci bir mailide normal email olarak gene size dün gönderdik ve yanıtınız en geç dün akşama vermenizi rica ettik. Bu durumda ya siteye kayıt ettirdiğiniz mail adresiniz yanlış veya çalışmıyor yada siz emailerinize son 3 günde hiç bakamadınız.

Sitemizin kuralları gereği herhangi bir fotografın açıklaması ve orjinal RAW hali istendiğinde üye bunu en geç 48 saat içinde göndermek zorunda, herhangi bir yanıt alınamadığı durumda fotograf siliniyor.

Sizden bu açıklama ve orjinal halini istememizin sebebi, kurulumuz fotografınızdaki arka fona kurallarımızın kabul etmediği şekilde müdahele ettiğinizi düşünmemizdir. Bize göre arka plan ayrı seçilip aşırı bir noise giderme veya Lens Blur efekti uygulanmış. Her ikiside Trakus'un fotograf kurallarına aykırı. Fotograf içinde ayrı katmanlar seçip göze batacak şekilde ve doğal görünümü bozacak uygulamalara izin veremiyoruz.

Anlayışla karşılayacağınız umar, kurallar bölümünü tekrar okuyarak siteye kayıtlı mail adresinizde kontrol etmenizi rica ederiz.

İyi Günler

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT