TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

ÇIVGIN BENİ ÖLDÜRECEK

avşarbey avşarbey 15.05.2013 03:08:00
Geçen seni yine Çıvgın diye bir tür yükledim. Önce Fotoforuma ardındanda Türk ekleye. Tür net ancak tek yonden olduğu için belirlenemedi öylesine askıda kaldı. bu sene gavurdağlı mehmet Çelik ile Gavurdağlarına yaptığımız arazide Mehmet çelik Beni Çıvgınların bol olduğu bir dağa götürdü. Sesleri geliyor ama kendileri görünmüyorlardı. Bende ses çaldım ve çıvgın beklediğimiz ağacın altana kadar geldi. Mehmet Çelik İşte çıvgın üzerimizde dedi. Bende pekte güzel olmasada bir kaç kare çekebildim. Önce Fotoforuma yükledim. Jamboree Oğuz Kepiroğlu de Çıvgın olduğuna bir + vermişti. Fakat gördüm ki ilk türümden sonra bu ikinci türümde tanımsız kalmış. Çvgın sesine gelen, Mehmet Çelik ve Jamboree nin de kesin gözü ile baktığı türün cinsi hakkında yardımcı olabilecek kimse varmı acaba.... Selamlar

zaferK zaferK 15.05.2013 12:22:00

Hay Allah...
Biraz önce yazdığım yazının sadece 1/3 ü çıkmış...2/3 ü kayıp...:)
SERKO neler oluyor... :))

Neyse tekrar yazayım...
Mustafa bey ,linkteki kolajınızı ve fotoğrafınızı inceledim.Kuşun sadece altı ve poposu görünüyor.Sadece poposundan tanımlanan bazı türler var;örneğin kaya serçesi,arap bülbülü,kızılkuyruk,suçulluğu v.s...
Ama çıvgını bu haliyle tanımlamak pek mümkün görünmüyor.Çünkü ne kaşı ,ne kanatları ve nede profil detayı görünmüyor.
Çıvgın nadir bir tür değil ,birgün mutlaka karşılaşacak ve çok sayıda ,istediğiniz pozları çekebileceksiniz...umarım yakında karşılaşırsınız...selamlar...

zaferK zaferK 15.05.2013 12:06:00

Mustafa bey merhaba...
Öncelikle şunu belirteyim ;bir çıvgın için ölmeye değmez ,aman diyeyim kendinize mukayyet olun... :))
Gelelim fotoğrafınıza :
http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl47@d

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 15.05.2013 10:53:00

Riva'ya gel. istemediğin kadar çekersin. niye üzüyorsun kendini böyle.
yalnız gelirken tuzla'daki kebapçıdan elin boş gelmesin :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT