TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tanım İçin Kitap

Boraunver1 Boraunver1 16.05.2013 13:49:00
1-Birds of the Middle East: (Second Edition) (Princeton Field Guides) [Paperback]

2-Collins Bird Guide [Hardcover]

2 kitabı da sipariş ettim.

2. kitabı bir çok kişide gördüm.Çok iyi bir kitap yorumlarını aldım.Ancak 1. kitaba sahip olan arkadaşım yok.

Birds of the Middle East: (Second Edition) (Princeton Field Guides) olan arkadaş var mı?Nasıl bir kitaptır?İçerik olarak tatmin edici mi?

Başka hangi kitapları önerirsiniz?

Boraunver1 Boraunver1 17.05.2013 16:58:00

Ancak dediğiniz gibi ilüstrasyon resimler çok güzel ancak fazla detaya girmemiş.Detay yönünden Collins Bird Guide çok daha iyi.

Boraunver1 Boraunver1 17.05.2013 15:45:00

Bugün itibari ile Birds of the Middle East: (Second Edition) (Princeton Field Guides) [Paperback] geldi.

Sizin de yorumunuz dikkate alarak bir kaç test yaptım.

Ön araştımamda haritalar tutuyor gibi.

Örneğin son 2-3 günün en bomba türü Doğu Cılıbıtı; Kıbrısı, çekildiği
Mersin ve yöre bölgeyi de içeren ancak Türkiyenin doğusunun tamamını kapsayan ender görülen tür olarak işaretlenmiş.(sayfa 122)

Boraunver1 Boraunver1 16.05.2013 21:13:00

Kitap için harcanan parayı ben boşuna harcanan bir para olarak genelde görmem.Gerçi yabancı yorumlar oldukça iyi ama asıl öğrenmek istediğim de zaten bizim için yararlı olup olamayacağı idi.Bu konudaki açıklayıcı cevap için teşekkür ederim.

Bu arada "Kuzey ve Güney" dizisini ilk seyrettiğimde iki isme de oldukça yabancıydım.Şimdi bir Kuzey i buldum Güneyi de bulduğumda diziyi tamamlayacağım:):)Şaka bir yana tekrar yardımınız için teşekkür ederim.

kuzeycem kuzeycem 16.05.2013 16:11:00

Bende ı. kitap var;

Şöyle açıklamak gerekirse Ortado%Fİu'da görüp görebilece%Fİiniz tüm türler var, ama Türkiye için referansları az oldu%Fİu için Türkiye hakkında bazı yanlış bilgiler var.

İllüstrasyonlar güzel ama az ve detaysız; paragrafta kuşun ortalama boyu, tanım özellikleri habiatı ve sesi var. Haritalar tüm Ortado%Fİu'yu kapsıyor ve renkli.

Güzel ama e%Fİer 2. kitap elinizde var ya da olacaksa buna boşuna para harcamayın derim.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT