TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Acemi-yardım

KaaN KaaN 19.05.2013 01:49:00
Herkese merhaba,

Ben evde Sony DSC-HX100V modeli bir cyber shot makine buldum şans eseri. Hiç fotoğraf işine girme planım yoktu aslında =) kuş çalışmama ve bol bol gözlem yapmama rağmen. Bir kaç fotoğraf çekmeyi denedim ama çok başarısız. Tripodum yok, objektifim yok. Elle çekiyorum. Düşük ISOlar hep kayıyor ve yüksek ISOlarda çok fazla noise yapıyor. ÇOK ama ÇOK acemiyim. Acaba bu makineyi kullanarak ve yeterli ekipman alarak sizlerin çektiği gibi fotoğraflar çekebilir miyim? Bana gereken ekipmanları ve tekniği kısaca anlatırsanız ben de sonunda çok sevdiğim bu siteye çok güzel fotoğraflar ekleyebilirim =) ne tür ekipmanlar edinmem gerekiyor? Söz pişman olmayacaksınız =D çok güzel türler görüp çok iç geçiriyorum bir çekebilsem diye =) fotoğraflarını çekmek istiyorum artık. Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkürler.

Saygılarımla,

Kaan Özgencil

KaaN KaaN 19.05.2013 22:11:00

Çok teşekkür ederim Ahmet hocam. Bir gün kameramı ve lenslerimi aldığımda çektiğim ve siteye yüklediğim ilk fotoğrafları size armağan edeceğim =) İyi geceler diliyorum.

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 19.05.2013 21:53:00

genelde arabada çekiyoruz. araba camına heybe (içinde makarnadan fasulyeye, pamuga nohuta leblebiye kadar çok şey konabiliyor-benimkinde makarna var.) üstüne makinayı koyuyoruz.
ama aynı zamanda yere yatarak yine heybe üstünde veya dirsekler üstünde çekebilirsiniz.
elde de çekimlerim var.
d7000 ve afs 80-400 mm lens alırsanız onunlar fasulye torbasına pek ihtiyaç duymazsınız. ağır bir lens değil.
büyük lensler (500 mm f:4 VR gibi) elde çekmek zor oluyor. hem lens ağır (3.8 kg) hem de 500 mm * 1.5 crop = 750 mm olduğundan netlemek zor olabiliyor.
tripod kuş fotografçılığında hemen hemen hiç kullanmayacağınız bir şey. monopod olabilir veya elde çekeceksiniz. benim tripod duruyor diyebilirim. dijitalden sonra pek kullandığımı söyleyemeyeceğim.

KaaN KaaN 19.05.2013 21:21:00

Berat kardeşim ve Ahmet hocam,

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Param yakın zamanda olmayacak gibi. Ama bir soru daha soracağım. O gövdelerden ve lenslerden bir takım yaptıktan sonra tripoda ihtiyacım olur mu peki? Yoksa öyle çat diye çekebilir miyim elimle bile? Ellerim çok titremez ama o kadar çok büyütmelerde sorun olmaz mı? Çok acemi olduğum için bunu da sormak istedim. Tekrardan teşekkür ediyorum ilgilenen ve tecrübesi paylaşan herkese.

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 19.05.2013 17:09:00

çünkü öyle şeylere denk geleceksin ki keşke diyeceksin ama nafile. ondan dolayı tedbiri baştan al, setini hazırla. fırsatları kaçırma derim.
(1995 yılından beri fotografçılık ile uğraşan birisinin tecrübesiyle söylüyorum).

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 19.05.2013 16:32:00

önce elişndekiyle çalış. sonra imkan varsa aşağıdaki al demiyorum. Direkt imkana göre aşağıdakilerden bir set yap (aynı markadan) ve kuş fotografçılığına öyle devam et derim.

eğer imkan varsa; (pahalıdan ucuza)
body seçeneği nikon d7100
nikon d7000
nikon d5200
canon 7d

lens:
nikon 500 mm f:4 VR
nikon afs VRII 80-400 mm
nikon afs 300 mm f:4
nikon 70-300 mm VR
canon 400 mm f:5.6

beratt beratt 19.05.2013 12:20:00

Kaan Bey merhabalar
elinizdeki slr-like makine ile bahçenizde ve parklar da mini ağaçlık alanlar da gözlem yapabilirsiniz türleri tanımaya çalışabilirsiniz
fakat benim düşüncem : slrlike ile kuş fotoğrafçılığı biraz zor
maddiyata bakıyorum bu alan ...
imkanlar mevcut ise acemiliğinizi attıktan sonra bu alana uygun body ve lense gecmenizi öneririm
selamlar
Berat

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT