TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

kuşlara havadan yaklaşmak

burake burake 27.05.2013 17:54:00
Görebildiğim kadarıyla quadrocopter ler en fazla 2 kg yük taşıyabiliyor. Türkiye de (ve dünyada) birçok kuş gözlemcisi ve fotoğrafçısı var. Sonuçta hayvanların bu cihazları insan nazaran daha fazla yaklaştırma ihtimali var. Acaba hafif ve odak uzaklığı düşük bir lensle hiç deneyen olmuş mudur?

http://www.quadrocopter.com/Custom-CineStar-8-Ready-to-Fly_p_627.html

zaferK zaferK 29.05.2013 11:43:00

İleride ne olacak bilinmez ,belki çok daha iyi sistemler bulunacak... Ama hali hazırda detaylı ve yakın kuş fotoğrafı çekmek için geçerli en ucuz ve basit yol ;bir şekilde kuşun size yaklaşmasını sağlamaktır... Bunun için kişilere özel ,kuşlara asla zarar vermeyecek birçok sistem mevcuttur...bu sistemlerin tümünde ana unsurlar sabır, bilgi ve uygun ekipmandır...siz bunlara birçok ilave yapabilirsiniz... Selamlar...

ahsoncel ahsoncel 28.05.2013 10:26:00

Merhaba ; Bende hem maket hemde kuş fotoğrafçılığı merakı var . Eskiden beri maket yaparım şimdi sağ olsun çinliler çıktı ucuz şeyler yapmaya başladıda bizde daha çok alım yapmaya başladık. Ayrıca son zamanlarda aksiyon kameralarıda çıktı. Aracımla her nereye gidersem kameraya çekiyorum. Bir gün Yaptığım helikopterlerden birisine GoPro Black Edidion 3 takayım ve deneyeyim dedim. Çok güzel oldu. Ancak son derece profesyonel olmak lazım çünkü her uçan cismin belli bir ömrü var. Havada pil veya yakıtı hesaplamaz iseniz size pahalıya patlar. Örnek kamera 1000-1300 tl, Helikopter 1500-2000 tl .... Helikopterlerde benzinli olanlar çok ses çıkartır,Elektrikli olanlar ise çok daha iyidir ancak onlarında handikapı pilleri çok pahalı. Bizim gibi kuş fotoğrafı çekenler için her ikiside pek uygun değiller , ancak yer tesbiti veya değişik heyecanlar için tavsiye ederim. Tabi güvenli alanlarda kullanılmak üzere. Selam ve sevgilerle.

Aqqua Aqqua 28.05.2013 06:12:00

Doğrudur , oldukça gürültülü...Ayrıca üzerine bağlanacak ekipmanın ağırlığı arttıkça büyüklüğü ve havada kalma süresi azalıyor ve oldukça da pahalı.Toplamda 15-20 Bİn TL'lere kadar varabiliyor maliyet. Selamlar...

burake burake 27.05.2013 22:54:00

Az evvel bir videolarını izledim. Meğer bu ufacık şeyler bayağı gürültü yapıyormuş:(

burake burake 27.05.2013 22:14:00

Paylaşım için teşekkürler. Sanıyorum modeline göre havada kalma süresi 25 dakikaya kadar çıkıyormuş. Havada anlamsız evet. Belki arazide örneğin 1 km ileride bir kuş görüldü, helikopteri onun yanına gönderip çekim yapmak mümkün olabilir. Tabi sese ne tepki verirler bilinmez. Google'da şöyle bir baktım, kamerayla donatılmış maket uçakları örneğin martılar 30-40 m yaklaştırıyorlar sonra ürküyorlarmış ama maket uçağın gölgesi yırtıcıları hatırlatıyor olabilir. Kafalarındaki "tanımlanmış tehlikeler" kategorisine girmeyen bir uçan objeye tepki göstermeyebilirler. Ya da saldırıp 5-6 bin dolarlık ekipmanınızı heba da edebilirler:)...

Aqqua Aqqua 27.05.2013 21:54:00

Burak Bey , kısa bir süre önce firmam için ,hava çekiminde bu cihazı kullandık. Dezavantajları ; aküleri yaklaşık 8-10 dakika kadar dayanıyor , uzun süreli havada kalmak mümkün olmuyor ve kullanımı ciddi anlamda profesyonellik gerektiriyor. Kuşlara havadan yaklaşmak için kullanılabileceğini pek sanmıyorum. Uçan kuş kadar hızlı hareket etmiyor , dolayısı ile kuşa yaklaşmak çok zor olacaktır.

burake burake 27.05.2013 18:43:00

Sonuçta hem fotoğraf hem de video kaydı için kullanılabiliyorlar. Aklıma şimdi aynasız makine Canon EOS-M geldi. Sadece 265 gr. Buna 1250 gr.lık Canon 400 mm'i takarsanız maksimum payload olan 2000 gr'ın çok altında kalıyorsunuz. Bunları kiralayan firmalar da var.

koray koray 27.05.2013 18:02:00

Birkaç ay önce Moganpark'ta deneme uçuşu yaparlarken görmüştüm,altında fotoğraf makinası bağlıydı.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT