TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

tavsiye

bedirefe bedirefe 20.06.2013 12:20:00
yeni fotoğraf makineme kavuştum ilk kuş denemem rivada olacak hafta sonu fakat tripod ile uçuş görüntülemekle ilgili detaylar neler bide uzaktaki türleri birbirinden ayırmanın incelikleri neler ayrıca çoğu soruyu cevaplayabilen bir gözlem kitabı vb tavsiye edermisiniz ?

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 20.06.2013 13:18:00

kuş fotografı çekerken pek tripod kullanılmıyor diyerek başlayayım. makina ve lensinizi bilmiyorum ama çekimler genelde arabdan, cama fasulye torbası kotup üstünede lesni koyarak çekim yapılıyor. veya elde çekim yapılıyor. çünkü kuşlar hızlı hareket eden canlılar olduğu için tripodu kurup vs yapana kadar kuş zaten uçmuş oluyor. durmakta ısrar eden kuşlar haricinde kuşun fotografını çekebilmekiçin bir kaç saniyeniz vardır. bir kuş kitabı almanızı tavsiye ederim. ingilizce var ise oclins'in kuş kitabını alın. pandora.com.tr'de var. aksi halde kuş gözlemcisinin el kitabı şeklinde uygun fiyatlı ve ufak ebatlı kitap var.

bedirefe bedirefe 20.06.2013 13:56:00

Ben kompakt kullandım ve sonrasında yeni yarı proya geçtim nikon bizde eskiden kalma ve uyumlu bir tripot var elim biraz titrediği için kamerayı yakınlaştırınca olmaz diye o aklıma gelmişti fakat artık torba yöntemini uygulayacağım. Bide ingilizcem çok iyi deil ondan türkçe olanını önce alacağım muhtemel teşekkür ederim.

Hagavaga Hagavaga 20.06.2013 16:24:00

Türleri anlayabilmek için doğa derneği'nin türkiye'nin ve ortadoğu'nun kuşları adlı çeviri bir kitabı var. İdeefix'te bulabilirsiniz. Resimleri ve bilgileri ile iyi bir kaynak.

bedirefe bedirefe 21.06.2013 11:21:00

teşekkürler

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT