Diyafram ve enstantanenin hazır edilmesi bence önemli. Yoksa ani durumlarda fırsatları kaçırabilirsiniz. Bence iki durum var: Birincisi sabit çekimler, ikincisi uçar çekimler. Bu iki durum için iki farklı ayar yapılıp bu ayarlar makinanın hafıza modunda saklanıp, kullanılabilir. Bu ayarları ben şahsen makinaya yaptırıyorum: d600 auto iso modunda enstantane ayarını da hız tercihinize göre yapıyor, böyle bir özellik makinanızda yoksa, benim tavsiyem sabit için odak uzunluğu x 2 katı enstantane, uçar için 3,4 kat enstantane diyebilirim. Yine de çektiğiniz fotoğrafları tetkik ederek kendiniz için en iyi ayarı bulun bence. Örneğin bir sabit kuş fotoğrafı çekeceksiniz, hemen sabit moda aldınız ve fırsatı değerlendirerek birkaç poz çektiniz, ancak baktınız ki kuş öylece duruyor, işte o zaman daha düşük iso veya daha yüksek diyaframla kalite arttırılabilir, veya ışık azsa yine ayarlar değiştirilerek çekim yapılabilir, ama her durumda baştan çektiğiniz kareler bankodur, zira siz ayar yaparken kuş hemende kaçabilirdi ve hiçbir kare yakalamayabilirdiniz. Uçar için bu durum daha da önemli zira zamanınız çok az olacaktır, makinayı hemen uçar moda alıp hızlı davranmak gerekebilir. Özetle benim söylemek istediğim her fotoğrafın şartlara göre çekim ayarları farklı olabilir, ancak el altında hızlı çekilecek bir ayar setinin hazır olması da gerekir. Önce bu hızlı ve hazır seti kullanırsınız, sonra şartlar izin verirse daha iyilerini.