X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Gözlem değil...

ozgurkalay ozgurkalay 25.06.2013 11:22:00
Kuş fotografları çekmeye başladığım 2013 Mart ayından bugüne Kesmeburun Köyü ile Gökçedam köyü arasında yaklaşık 15 km lik Ceyhan Irmağı hattında(Kırmıtlı- Kastabala Vadisi olarak bilinen yerde) 65 türün fotografını çekmişim. Bu türlerin tek tek hangi tarihte fotograflandığını gösteren bir liste hazırladım ve faydalı olacağı düşüncesi ile paylaşmak istedim. Gözlem kriterlerine uymasada aslında bir anlamda kuş fotografçısının 3 aylık gözlemi diye düşünüyorum. Ancak bunu nerede paylaşacağımı bulamadım.Selam ve saygılarımla...

ozgurkalay ozgurkalay 7.08.2013 11:41:00

İlginize teşekkür ederim Cansu hanım.

cansuozcan cansuozcan 27.06.2013 01:22:00

Özgür bey merhaba, Gözlemlerinizi www.kusbank.org veri tabanına da girmelisiniz. Burda paylaşmanız çok güzel olmuş ancak bu verileri tarihlerini vermeden alanı tanıtan bir yazı ve görülen kuş türleri olarak derleyip haber@trakus.org mail adresine atarsanız sitede haber olarak yayınlayabiliriz. Alanın fotoğrafları varsa habere ayrı bir güzellik katar. Yazınızın kısa olması sorun değil, bildiklerinizi gördüklerinizi yazsanız bile alanı tanıtmak adına faydalı olacaktır. Emeğinize sağlık.. örnek bir alan tanıtımı haberi http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl22@d

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT