X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

İLLERE GÖRE KUŞ TÜRLERİ

abana abana 9.07.2013 17:29:00
Sitemizde İllere göre kuş türlerini toplu halde görebileceğimiz bir bölüm olsa güzel olmaz mı?

Yani demek istediğim herhangi bir ile tıklandığında o ilde o güne kadar fotoğraflanmış ya da gözlenmiş türlerin listesi çıksa.

Umarım zaten böyle bir özellik yoktur, varda benim haberim yoksa çok utanırım:))

kuzeycem kuzeycem 18.07.2013 11:14:00

Türkiye'nin Kuşları -> Türkiye'nin Kuşları (liste) -> İl İl Türler Foto%Fİraflara göre bir il-kuş listesi çıkıyor fakat o türün orada çekilmiş foto%Fİraflarını alamıyorsunuz. http://www.trakus.org/kodsşbird/uye/?fsx=2fsdl42@d

abana abana 10.07.2013 14:56:00

Ali bey merhaba, o fitrelemden haberim var.Benim anlatmak istediğimi Alihan bey açıklamış.Teşekkürler.Kısaca illere göre o bölgede fotoğraflanan türlerin listresi.(Fotografa gerek yok.)

alhn alhn 10.07.2013 14:17:00

Sadece bu filitreleme değil tüm site bizler için çok değerli ve çok yardımcı. Emeği geçen herkese teşekkürler. Ancak amacımız daha basit ve sonuca yönelik özellikleri sisteme ve yapımcılara fazla yük getirmeden siteye eklenebilirliğini incelemek. Fotogaleride o filitrelemeyi İstanbul için yaptığımızda 290 sayfada 6951 fotoğraf geliyor, ben bu listeden istanbulda görüntülenmiş türleri listelemeyi başaramadım, listeleyebilecek bir arkadaş varsa beni çok mutlu eder, şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca, bir kuş için sadece İstanbul veya Urfa denmesi bence çok yetersiz, Google maps uygulaması ücretsiz ve sayfaya dock edilmesi çok kolay, acaba fotoğrafların yanına eklenemezmi?

ali6105 ali6105 10.07.2013 13:56:00

Fotoğraflanmışların listesine ulaşmak mümkün ama gözlemler için şimdilik bu özellik ne yazıkki şimdilik yok. Ama mahcup olmanıza yada utamöanıza hiç gerek yok.Çünkü bu özelliği bulup bakmak, yazılım gereği bir bakışta mümkün olmuyor maalasef... Fakat yinede bir tıkla bulup göremesekte sonuçta bu düşüğnülmüş ve yapılmış :)) Hatta bu vesileyle emeği geçenlere teşekkür etmek lazım. Umarım ilk bakışta daha görünür bir yere konur ve daha kolay anlaşılır hale getirilir.

abana abana 10.07.2013 13:16:00

Fotogaleride o ilde çekilmis tüm fotograflar cıkıyor.Liste şeklinde bir filtreleme yok.İl il orada gözlenmiş kuşların fotoğrafsız listesine ulaşmak mümkün olmuyor.

alhn alhn 9.07.2013 20:56:00

Liste halinde dökmek zor olmasa gerek (fotoğrafsız) ve bu liste xxx kuşu 35 (35 burada örnektir) adet fotoğrafı gibi olsa güzel bir kolaylık olurdu.

nayko nayko 9.07.2013 18:47:00

Foto Galeri bölümüne tekrar bakar mısınız? Tarif ettiğinize benzer bir filtreleme sistemi var. Tür, Ne zamandan bu yana, şehir vs http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl5@d Selamlar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT