Haddim olmayarak rahatsızlığımı dile getirmek durumundayım. Belki çok ve kaliteli kuş fotoğrafım
yok, belki kertik konusunda da yeniyim. Ama mademki buradayım, eleştiri hakkım da var.
Son günlerdeki bu tartışmanın üzülerek düzeysizleştiğini düşünüyorum. Hepimiz kariyer edinmiş,
belli yaşlara gelmiş, olgunlaşmış insanlarız. Yaşça bizden genç olan, öğrenci olanlar ise, doğa
için yaşananları görünce yeterince olgunlaştılar.
O zaman neden ?
Bir fotoğrafı beğenmeyebiliriz. Etik olarak yanlıştır belki. Ama bunun eleştirisini saygı ve sevgi
cümlelerini aşarak yapıyoruz. Varsa bir yanlış, hata, ilgili kişiye forumda eleştirimizi saygı
ve sevgi çerçevesinde yaparak, mail atarak veya olmadı yöneticiye bildirerek yapabiliriz.
Başka fotoğrafların altına ağzımızdan ateş fışkıran cümleler yazmayı doğru bulmuyorum.
Bizim derdimiz doğayı sevmek, korumaya katkı sunmak değilmi ? Bir kuş kadar, kertenkele bile bizim
için değerli. Güzelliği görebilen göze ve gönüle sahibiz.
Şu camiada saysanız kaç kişiyiz ? Kuşçu, kuş fotoğrafçısı, doğa korumacısı.. Biz aramızda böyle
birbirimizi üzeceksek, neden bu topluluklar var, neden trakuş var ? Kendi ipimizi kendimiz
kesmeyelim, değerli insanları da küstürmeyelim.
Akif Bey önerilerinize yanıtım :
1--- Bu Siteye Kuşlarla ilgili herşey , her türlü belge yüklenebilsin.
Evet, kuşlarla ilgili
2-" Klasik " Türkiyenin Doğal ortamında çekilmiş " Free " Kuş türü fotoğrafları " ESAS
"fotoğraflar olsun , sadece bu fotoğraflar günün fotoğrafı , olabilsin , tür sayfalarında en
iyiler arasında yer alsın , Genel en iyi fotoğraflar listesine girsin , biz kuş fotoğrafçıları
için" Prestij " fotoğraflarımız bunlar olsun .
Sonuna kadar katılıyorum.
3-Türkiye Kuşlarından " Ülkemiz dışında çekilenler " YEŞİL ÇERÇEVE ile yüklenebilsin .
Fotoğrafı olmayan, belge niteliğindeki ilk fotoğrafların yüklenmesinden yanayım bu konuda.
Yeşil çerçeve de uygundur.
4-Doğal ortamında çekilmemiş , hasta, yaralı , uçamayan , elde tutulan , markalama
istasyonlarındaki veya diğer yerlerdeki " tutsak " kuşlar " SARI ÇERÇEVE " ile yüklenebilsin.
Bunların fotoforumda yeralmasından yanayım. Zira ana sayfada görülmesi, mesela kutuda çekilmiş
bir kuş için güzel bir görüntü değil. Mor çerçeve olursa da rengarenk bir site olur bence..
5- Yuva , yavru kuş veya yumurta fotoğrafları " KIRMIZI ÇERÇEVE " ile siteye yüklenebilsin.
Yuva ve yavru fotoğraflarına karşıyım. Kesinlikle çekilmesinden yana değilim. Bunu çok sebebi
var, 1.trakuşta tartışıldı.
6-" KUŞÇU " kategorisi de bir problem teşkil ediyor ; Bir kamuflaj giymiş kuşçu fotoğrafı üstten
çekilmiş Kara Akbaba fotoğrafından -daha iyi- olabiliyor , bu yanlışın da düzeltilmesi lazım.
tabii ki , " Kuşçu " fotoğrafları da " MOR ÇERÇEVE " ile siteye yüklenebilsin .
Dediğim gibi rengarenk bir site göze hoşgörünmez diyorum. Kuşçu fotoğrafı için, yükleme gün
sayısı uzatılabilir.
7-Her türlü fotoğraf yükleme limiti kişi başına 3 ( üç ) günde bir olsun .
Uygundur.