TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

BAFA GÖLÜ

meteo meteo 29.07.2013 15:31:00
Merhabalar,
7-11 Ağustos tarihi arasından Didim - Akbük civarında olacağım. Fırsat bulabilirsem bir sabah Bafa Gölüne gitmeyi düşünüyorum. Gölün hangi kısımları kuş gözlemi açısından daha verimli olur? Bilenler yardımcı olabilirse sevinirim.

Selamlar...

tureg tureg 29.07.2013 18:03:00

Didim'de yaşayan biri olarak sizinle bir arazi yapmak isterdim ancak şu an Mersindeyim...Ancak bayramdan sonra dönebileceğim...Keşke bir hafta daha kalabilseydiniz...Bafa Gölü için şu an en iyi gözlem yeri Söke-Milas yolu üzerinde Didim ayrımından giriş yapmaktır. Bol bol pelikan ,yeşilbacak, mahmuzlu kızkuşu, ötleğenler, çalı bülbülü, yalıçapkını görebilirsin...Bir de saat 10 civarında havada süzülen yılan kartalını görürsen mutlaka bekle avına doğru iniş yaparken fotoğraflayabilirsin...Akkuyruklu kartal ile balık kartalı ve kızıl şahin de görebilirsin...Telefonumu da yazıyorum daha ayrıntılı bilgi verebilirim...selamlar...05052425299

meteo meteo 30.07.2013 08:27:00

Bilgiler için çok teşekkür ederim Tırgut Bey. Bahsettiğiniz yeri sanırım anladım, Söke - Bodrum yönünde ilerlerken bir göbek ve sola doğru işaret eden bir tabiat parkı tabelası hatırlar gibiyim... İleride birlikte arazi şansımız da olacaktır umarım. Selamlar...

MAG MAG 30.07.2013 09:30:00

Turgut Bey, Bilgiler için bende teşekkür ederim. Tam tarihim belli değil ama önümüzdeki hafta Kuşadasına gitme ihtimalim var. Bafa gölüne gitmeyi düşünüyorum. Bildiğiniz başka uygun alanlar var mı acaba. Mete Bey arazide karşılaşmak dileğiyle. Selamlar

tureg tureg 30.07.2013 16:09:00

Evet tahmin ettiğiniz yerden ilerleyin ve gölün suları çekildiği için arabayla gidebildiğiniz yere kadar gidin...iyi gözlemler...

tureg tureg 30.07.2013 16:13:00

Menderes Deltasında da gözlem yapma şansınız var Milet Antik kenti civarı ile Doğanbey köyü...ancak şu dönem verimli olmaz...Saatlerce dolaşıp bir kaç tür görmek canınızı sıkabilir....Bu nedenle Bafa Gölünde gözlem yapmak daha iyidir...Sular çekildiği için arabayla su kanalı boyunca ilerleme şansınız da var...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT