TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

TR nin sulak alanlarının durumu

capaci capaci 7.02.2008 11:28:00
WWF-Türkiye’nin yaptığı araştırmaya göre, bugüne kadar izlenen yanlış yönetim ve kullanım
uygulamalarına, küresel iklim değişikliğinin etkileri de eklenince, Türkiye’nin sulak alanlarının
durumu pek de iç açıcı değil. Yani ülkemizin sulak alanlarının karne notu orta.

ayrıntılar :

http://www.wwf.org.tr/haberler/haberler/archive/2008/subat/01/haber/wwf-tuerkiyenin-yaptigi-arastirmaya-goere-uelkemizin-sulak-alanlarinin-karne-notu-orta/

korhan korhan 7.02.2008 16:15:00

07.02.2008 16:15

orta derken orta derecede kurudu - kurutuldu... yani yarisi kurudu yok oldu kalan yarisi da can

cekisiyor demek mi? eger sadece karne notu orta ise bence iyimser olmus...

benden de bir link olsun...

news.yahoo.com/s/csm/20080115/ts_csm/omeddry_1

Sil

cemal cemal 8.02.2008 02:23:00

wwf haberini şimdi bende okudum

wwf yaptığı araştırmayı tamamını yayınlaması daha uygun olurdu. Ben "orta not" ne demekse
anlamadım.

Mesela diyor ki "..özellikle İç Anadolu’da son yıllarda görülen don olaylarının temel sebebi
bölgedeki sulak alanların küçülmesi veya tamamen kurumasıdır.." bunu söylemek cesaret ister

Mesela diyor ki "..Sulak alanların sağladığı mikro klima etkisi ortadan kalktığı için don, sel
gibi olaylar yaşanmakta.." Hım acaba nasıl belirlemişler

...............

Sitede bahsedilenler 50 yıldır devam eden ve bilinen, hatta takip edilen gelişmelerdir. Sorsan biz
şuradan aldık derler. İyi de o zaman araştırma olmuyor "derleme" oluyor. İçine bir iki mülakat
katmak bunu değiştirmez.

Birde küresel iklim değişimini çok kullanmışlar, sormak lazım "Türkiye iklim veri kayıtları,
Türkiye de küresel iklim değişikliği etkisini ortaya koymak için yeterli midir ? "

selamlar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT