Sitedeki birilerine sitem!
alpertuydes 31.07.2013 19:02:00
uzun zamandır bu konuyu gündeme getirmekte tereddüt edip erteledim. Tam yazacakken çevremdeki insanlar yapma dedi. Ama artık bazı şeyleri açığa konuşmanın zamanı geldi!
Ben kuş fotoğrafçılığına yeni başlamış biri olarak Trakus u sık kullanıyorum. Ve yeni olan tüm güncel hareketleri yakından takip etmeye çalışıyorum. Özellikle tür tanımlama konusunda yadsınmaz bir önemi var bende. Ancak fotoforum benim için giderek sinir bozucu bir hal alıyor. 10 yüklediğim fotoğrafın 9 unun neden cevapsız kaldığını buradan açıkça sormak istiyorum. Fotoğrafa tıklanma sayısı 40 olmuş ancak hiç yorum almamış fotoğraflarım var fotoforumda. O 40 kişi birden hiç mi fikir yürütmedi. hiç mi önerisi olmadı. Yoksa ben yorum atacakları kriterde değilmiyim.. Hani kör bir zamanda eklemişim diyeceğim ancak benden hemen sonra yada kısa süre önce eklenmiş fotolara birbiri ardına 4-5 yorum gelebiliyor.
Ben öyle ego tatmini peşinde değilim. Sakın bu söylediklerimi yanlış yere çekmeyin çok üzülürüm. Herkes bana yorum yapsın hep bana yorum yapsın değilim. Amacım oraya tanımlayamadığım türü birilerinin yardımlarıyla belirlemek. Yada en azından tahminler yürütmek. Belki tavsiyeler almak.
Öyle güzel yorumlar alıp kendimi bulutlara çıkarma amacında değilim. Başta fotogaleride yapılan yorumlar pek hoşuma gidiyordu ancak zamanla sadece güzel yada iyi çalışmaların yorum almadığını görünce hiç sevinemedim fotoğrafımın yükselmesine.
Bu sayfayı kullanan insanların bir çoğunun kriterleri çok farklı! Ve ben maalesef o insanların fikrine ulaşamıyorum. kriterlerini çözemiyorum.
Fotoğrafıma zorla yorum yaptıracak değilim elbette. Ama yapmam gereken bir şeyi yapmadığımdansa bu yorumsuz kalışım söyleyin ki bileyim ve yapmayım. Uygunsuz bir söz ve üslup takındıysam özür dileyim, uyarın ki yapmayım.
Amaç gerçekten kuş bahanesiyle birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye nin kuşlarını tanımlamak ve çıkarmaksa ne güzel. Ancak amaç amansız bir yarış ise birbiriniz arasında, ve bu yarışta hileler, umursamazlıklar mübahsa o zaman şahsımda bazı gereksiz beklentilere girmez ve tavrını ona göre alır elbette.
Karacabey de Trakus ile tanıştığım ve ağırladığım bir çok insandan duydum şu cümleyi "kuşçular genelde güzel yerleri paylaşmaz kendine saklar. Sen sanırım yenisin böyle hevesle yerleri gezdiriyorsun" bu ve benzer cümleleri çok duydum. Ve üstüne giderek gördüğüm manzarada eklenince böyle bir sitemim oluştu en nihayetinde.
Cansu Özcan, Zafer K Hocam, Tolga İnan Çelik ve Kuzeycem öncelikle sözlerimin dışında tuttuğum isimlerdir. Özellikle Cansu ve Zafer Hocam sayesinde bugün pek çok yeni tür tespit edip kendi bölgemi ve türlerimi daha iyi anladım. Bundan böyle trakus ta kendi fotoğraflarımı hiçbir beklenti içerisinde olmadan paylaşacağım. Amacım belirlediğim kuşlar hakkında kullanılabilir bir bilgi sunmak olacak. Fotoforumu bir daha kullanmayacağım. birilerinin tekelinde devam etsin o platform. Site kurucularından bu tepkimi bağışlamalarını dilerim çünkü geç kalmış bir sitem bu!