TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Sitedeki birilerine sitem!

alpertuydes alpertuydes 31.07.2013 19:02:00
uzun zamandır bu konuyu gündeme getirmekte tereddüt edip erteledim. Tam yazacakken çevremdeki insanlar yapma dedi. Ama artık bazı şeyleri açığa konuşmanın zamanı geldi!

Ben kuş fotoğrafçılığına yeni başlamış biri olarak Trakus u sık kullanıyorum. Ve yeni olan tüm güncel hareketleri yakından takip etmeye çalışıyorum. Özellikle tür tanımlama konusunda yadsınmaz bir önemi var bende. Ancak fotoforum benim için giderek sinir bozucu bir hal alıyor. 10 yüklediğim fotoğrafın 9 unun neden cevapsız kaldığını buradan açıkça sormak istiyorum. Fotoğrafa tıklanma sayısı 40 olmuş ancak hiç yorum almamış fotoğraflarım var fotoforumda. O 40 kişi birden hiç mi fikir yürütmedi. hiç mi önerisi olmadı. Yoksa ben yorum atacakları kriterde değilmiyim.. Hani kör bir zamanda eklemişim diyeceğim ancak benden hemen sonra yada kısa süre önce eklenmiş fotolara birbiri ardına 4-5 yorum gelebiliyor.
Ben öyle ego tatmini peşinde değilim. Sakın bu söylediklerimi yanlış yere çekmeyin çok üzülürüm. Herkes bana yorum yapsın hep bana yorum yapsın değilim. Amacım oraya tanımlayamadığım türü birilerinin yardımlarıyla belirlemek. Yada en azından tahminler yürütmek. Belki tavsiyeler almak.
Öyle güzel yorumlar alıp kendimi bulutlara çıkarma amacında değilim. Başta fotogaleride yapılan yorumlar pek hoşuma gidiyordu ancak zamanla sadece güzel yada iyi çalışmaların yorum almadığını görünce hiç sevinemedim fotoğrafımın yükselmesine.

Bu sayfayı kullanan insanların bir çoğunun kriterleri çok farklı! Ve ben maalesef o insanların fikrine ulaşamıyorum. kriterlerini çözemiyorum.

Fotoğrafıma zorla yorum yaptıracak değilim elbette. Ama yapmam gereken bir şeyi yapmadığımdansa bu yorumsuz kalışım söyleyin ki bileyim ve yapmayım. Uygunsuz bir söz ve üslup takındıysam özür dileyim, uyarın ki yapmayım.

Amaç gerçekten kuş bahanesiyle birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye nin kuşlarını tanımlamak ve çıkarmaksa ne güzel. Ancak amaç amansız bir yarış ise birbiriniz arasında, ve bu yarışta hileler, umursamazlıklar mübahsa o zaman şahsımda bazı gereksiz beklentilere girmez ve tavrını ona göre alır elbette.

Karacabey de Trakus ile tanıştığım ve ağırladığım bir çok insandan duydum şu cümleyi "kuşçular genelde güzel yerleri paylaşmaz kendine saklar. Sen sanırım yenisin böyle hevesle yerleri gezdiriyorsun" bu ve benzer cümleleri çok duydum. Ve üstüne giderek gördüğüm manzarada eklenince böyle bir sitemim oluştu en nihayetinde.

Cansu Özcan, Zafer K Hocam, Tolga İnan Çelik ve Kuzeycem öncelikle sözlerimin dışında tuttuğum isimlerdir. Özellikle Cansu ve Zafer Hocam sayesinde bugün pek çok yeni tür tespit edip kendi bölgemi ve türlerimi daha iyi anladım. Bundan böyle trakus ta kendi fotoğraflarımı hiçbir beklenti içerisinde olmadan paylaşacağım. Amacım belirlediğim kuşlar hakkında kullanılabilir bir bilgi sunmak olacak. Fotoforumu bir daha kullanmayacağım. birilerinin tekelinde devam etsin o platform. Site kurucularından bu tepkimi bağışlamalarını dilerim çünkü geç kalmış bir sitem bu!

alpertuydes alpertuydes 31.07.2013 19:25:00

İsmini saydığım kişiler gerçekten bir şekilde yardımcı olmaya çalışan isimler ve kesinlikle alınganlık göstermesini istemediğim isimler. Bork'un tanımını yanlış hatırlamıyorsam seninle koymuştuk. Ayrıca bu saydığım isimlerle FF'de değil maille iletişim kurarak çözüme kavuşuyoruz. Başta FF'ye atıyorum tabi. Yorum gelmeyince.. Kolaj stili ve kriterlerini keşke dikkatini çektiğinde belirtirseydin, bende uygulamaya başlardım elbette

alpertuydes alpertuydes 31.07.2013 19:39:00

Olayı şahsi algılamıyorum. Tek ben değilimdir bu sorunu yaşayan eminim. Ancak yorum yazamamak nedir ki? Oraya fotoğraflar yetersiz denilmesi de o yorumların o beklentilerin bir parçası değil mi? Bu kadar resmiyete gerek var mı gerçekten. Hangisi çözüme daha yakın bir hareket sence. Susarak FF'ye foto yükleyenin hatasını anlamasını beklemek mi?, yoksa uyarmak mı? Bana zaman zaman bu uyarıları yaptılar ve bende denileni yaptım. Ama bazen 12 foto yüklediğim kolajda bile yorum aldım. Yani bence başka bişey var! Şahsıma bir hareket olarak düşünmüyorum. Düşünemem de zaten. Ama insanların yorumlara neye, kime, ne amaçla yaptığından kaygılıyım! Yada anlamsız kaldım o noktada.

ali6105 ali6105 5.08.2013 19:12:00

Sevgili Alper ! Site yönetici yardımcısı olmuşsun ama sıkıntını forumda paylaşıyorsun :)) Şaka bir yana ; 1- Seni bu işe başladığın günden beri ilgiyle izliyorum. 2- Bölge adına çalışmalarını takdirle karşılıyor ve seni yürekten kutluyorum. 3- Fotoforum için çok canını sıkma, Artık o bölüm için çok yapacak bir şey yok. 4- Zafer Abi bi tanedir. Cansu da iyidir :)) Ama her yere yetemiyorlar maalasef. 5- Senin bu yazdıkların işin doğrusu bir çok arkadaşın yaşadığı ortak sıkıntıların başında geliyor. Bakma kimse bir şey yazmamış ama herkes bu sıkıntının farkında.Yöneticiler de dahil. Ama sistem bu... Gönüllük esasına göre iş yapılıyor burada.Yani kimse sana bir şey yazmak yada öğretmek zorunda değil miş :(( Bunu bende taaa ne zaman anlamıştım.Ama üzülme zamanla alışıyorsun :)) 6- Bu nedenle kimseye sakın darılıp kırılma ! İlerleyen zamanda o kızıp darıldığın insanların aslında hiçte zannetiğin gibi birileri olmadığını, birde tersine ne kadar tatlı insanlar olduklarını görünce sonra üzülürsün. 7- Gün gelir tanışır, longozlarda :)) bol bol yüz yüze laflarız.Ama şimdilik bu kadar. Çok selam...

alpertuydes alpertuydes 6.08.2013 11:25:00

Sorunu yok saymak yerine beni anlayan birilerinin çıkmasına sevindim. Evet aslında durumu daha farklı yerde paylaşabilirdim. Ancak o anki hayal kırıklığıyla hiç düşünemedim. Elbette sitede güzel insanlar var. Zaten kişilere bir sitemim yok. Kalabalığa konuşmak istedim. Yapmaya çalıştıklarım ve Karacabey kuşlarıyla, bölgemle dikkatinizi çektiğime ayrıca çok sevindim. Artık tür tespitini maille yapıyoruz. Yapmaya çalışıyoruz yada.. Kısmetse bi gün yine gönül rahatlığıyla kalabalığa bu kuş nedir diye sorarız belki :)

ali6105 ali6105 6.08.2013 12:09:00

:))) Neden olmasın ? Her şey gönlünüzce olsun....

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT