TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Ulusal Karikatür Yarışması

zaferK zaferK 1.08.2013 13:26:00
İZKUŞ olarak ,5 yıldan beri sadece karikatür yarışması yapılması ,fotoğraf yarışmasının gündeme gelmemesi konusunda makul bir açıklama bekliyoruz...
Kuşcennetini ziyaret eden ve tanıtımına katkıda bulunan karikatürist sayısı kaçtır bilmiyorum...ama kuşcennetine giden ,fotoğraf çeken ve tanıtımına katkıda bulunan yüzlerce fotoğrafçı ,onbinlerce fotoğraf karesi olduğunu biliyorum...
İZKUŞ u ve kuşcennetini yakından tanıyan biri olarak bunu birkaç kez gündeme getirdim.Şimdi tekrar hatırlatmak istiyorum ,tanıtım etkinlikleri kapsamında doğa ve kuş fotoğraflarına da yer verilmelidir...
İlgililere tekrar duyurulur...
Selamlar ,sevgiler...

ali6105 ali6105 1.08.2013 19:21:00

Zafer Abicim ! bu yarışma bana şu hikayeyi hatırlattı ; Hani bir gün deveye sormuşlar ya ! neren eğri diye ? deve de gülmüş ve demişki '' nerem doğru ki'' bu olaya söylenecek tek şey bu bence. Bu adamların hangi yaptığı doğru ki bu doğru olsun :(( Zaten bence bunların bütün maksatı fotoğrafcıları oralardan uzak tutmak. Bakmayın bu işten, aslında kimbilir ne menfaatleri vardır bu yarışmadan, yoksa yarışma falanda yapmazlardı bana kalırsa :(( Tek tesellimiz şu ki orada üreyen ve belli bir süre konaklayabilen kuş popilasyonu var :))

zaferK zaferK 1.08.2013 20:07:00

Belki bizim bilmediğimiz ,ya da aklımızın ermediği önemli teknik nedenlerle yapıyorlardır bu karikatür yarışmasını... :) Aslında fikir güzel ,çok da kaliteli bir yarışma oluyor...ama neden hep karikatür yarışması... Merak ettiğim ve öğrenmek istediğim bu...çünkü birçok ortamda bunu dile getirdik ,önerilerimiz oldu...ama hiç bir şey değişmedi... Umarım önümüzdeki yıl farklı birşeyler olur...selamlar...

forestman forestman 2.08.2013 10:17:00

Merhabalar. Adım Hüseyin ÇELİK. İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği’nde Orman Mühendisi olarak görev yapıyorum. İzmir Kuş Cenneti özünde yaptığınız her yorum tarafımızdan her zaman dikkate alınmaktadır. Bunu öncelikle belirtmek isterim ama ince bir çizgi var, saygı ve sevgi çerçevesinde olduğu sürece. Neden doğa fotoğrafçılığı ile ilgili bir yarışma yapmıyorsunuz diyorsanız, bu alan için, kamuoyu oluşturmak için doğru bir tespittir, saygı duyarım. Ama karikatür yarışmasında bir menfaatleri var diye iftira atarsanız bu hem şık olmaz, hem de doğasever birine yakışmayan bir hareket olur. Bu alan hepimiz için var. Şimdi öncelikle olarak alanın tanıtımına katkı verecek Karikatür Yarışmasına destek olalım. Fotoğraf yarışmasına gelince, öncelikle fotoğrafçıların bir araya gelip şartları oluşturması ve bize sunması lazım. Eğer biz hiç bir şey yapmayalım her şeyi İzkuş yapsın diyorsanız bu bizim için şu anda çok zor. Bu konu bizler tarafından birkaç defa değerlendirildi ama dediğim gibi şartları oluşturmak kolay bir konu değil. Bu konuda fotoğrafçıların bize destek olması lazım. Aslında demek istediğim birazda çuvaldızı batırmadan önce iğneyi mutlaka kullanmak gerekir. Son olarak söylemek istediğim; İzmir Kuş Cenneti hepimizin ve burada çok ciddi çalışmalar yapıldı, yapılıyor da
Eğer daha ileri gitmek istiyorsak iyi bir iletişim içerisine girmemiz gerekiyor. Küserek, ya da birbirimize iftiralar atarak bir yerlere varamayız. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ediyorum

zaferK zaferK 2.08.2013 10:27:00

Alinin görüşü kendine aittir ,genel görüşümüz değildir sevgili Hüseyin... Genel görüş sadece neden ısrarla karikatür yarışması ,neden fotoğraf yarışması yapılmıyor... Tüm doğa ve kuş fotoğrafçıları teklif ve tasarılarınız için hazır...yeterki bir adım atın... Diyaloğa gelince ;zaten her zaman diyalogdayız...bir arkadaşımızın yazı ve görüşü hepimizi bağlamaz...elbetteki birlikte çözeceğiz... :) Selamlar ,sevgiler...

ali6105 ali6105 2.08.2013 11:18:00

Sevgili Hüseyin Bey. Sizce bu memlekette karikaristlermi daha çok yoksa kuş fotoğrafcılarımı ? karikatürle ilgilenen illaki birileri vardır.Ama konu Delta olunca, yarışma için neden fotoğraf değil de karikatür seçildi ? bu soru ister istemez hemen akla geliyor. Naçizane ben deltaya defalarca geldim.Bir kere bile bir yetkiliye sen dahil rastlayamadım. Ayrıca Fotoğrafcılara neredeyse her yeri kapattınız. 1- Kim nerede nasıl fotoğraf çekecek ( bir kaç isim hariç) ve sizi nasıl bulacak ve size öneri sunacak ? Ben şahsen sizin kurumunuzun bazı şeyleri özellikle kuş ve doğa fotoğrafcılarını alana sokmamak için yaptığınızı düşünüyorum.Yanlış düşünüyorsam lütfen düzeltin ! Menfaat derkende bunu kasdettim. Alana fotoğrafcı sokmayarak, deltanın sadece size ait kalması istiyorsunuz gibime geliyor. Hatta bir ara Zafer Abi gibi bu işin duayenine bile, alana girişle ilgili bir sürü sıkıntı yaşatmıştınız. Bu arada Zafer Abi forum açtıktan sonra değilde ben bir şeyler yazınca cevap vermenizde biraz manidar olmamış mı ? Son olarak burası madem hepimizin yasaklar niye kondu ? Bende en azından lütfedip cevap yazmışsınız o nedenle şahsına teşekkür ediyorum. En kısa zamanda belki bir kaç haftaya kadar gelip bu işi yüzyüze konuşalım. Belki kimbilir bizim bilmediğimiz yada yanlış bildiğimiz şeyler vardır.Böylece bilmediklerimizi öğrenir,yanlışlarımızı da düzeltiriz. Çok selam...

ali6105 ali6105 2.08.2013 11:36:00

Zafer Abi yanlış yaptıysam özür dilerim. Ama ne zamandır bu konu aklıma takılıyordu. Bir yetkiliyle görüşüp bunları konuşmak istedim ama maalasf bir türlü kimseye ulaşamadım. Gedizmen Bey ise yazısını silmiş galiba ama okumuştum. Şahsen bende Gedizmen Beyin yazdıklarına inanıyor ve katılıyorum.Bu yazılanları kesinlikle yapıyorlardır. Ama benim anlatmaya çalıştığım şey şu ; bir doğa fotoğrafçısı kuş gözlemcisi buraya gidip gözlem yapamıyor yada fotoğraf çekemiyorsa, üstelik bu konuda buradaki yetkililer bu insanlara yabancı dahası öcü gibi bakıyorsa bu yapılanları kim nasıl anlatacak ve gösterecek. Bir yarışma olsa bile bu ne işe yarayacak ? Neyse bende konuyu sizin son sözünüzü biraz daha açarak kaptıyorum. Kimler neyi nasıl isterlerse, nasıl bilirlerse öyle yapsınlar.

caylak76 caylak76 2.08.2013 12:20:00

Hüseyin Bey merhaba; Esas amacın Kus Cennet'lerinin bilirliliğini arttırmak,dikkatleri bu yöne çevirmek olduğunu anlıyorum. Fakat bunun karikatürle artırılabilecegi konusunda çesitli çekincelerim var. Karikatürü kücümsemek istemem elbet ama cizilen karikatürlerin, biz kuş fotoğrafçılığına gönül vermiş insanların hayallerini süsleyen Izmir Kuş Cennetine beklenen ilgiyi sağlayabilecegini düşünmüyorum. Bu yıl 5. sini düzenleyeceğiniz karikatürlerden hic bir kare aklımda yokken inanılmaz flamingo kareleri hic aklımdan cıkmıyor.(Bu benim algıda seciciliğim olabilir tabi) Ben kuş fotoğrafları çekmeye yeni başladım. Ben sonuçları beğenmesemde yakın çevremden aldığım sonuçlar çok çarpıcı.Herkes bu kuşlar nasıl Türkiyede yaşıyor ve biz bilmiyoruz diyor. Bizim platformumuzu incelemişsinizdir.Çok kaliteli fotoğraf çeken arkadaslarımız ,abilerimiz mevcut.Ve herkes kendi fotograflarını hicbir menfaati olmadan paylaşabilirler. Benim nacizane fikrim gerek kendi imkanlarınızla gerek usta arkadaslarımızdan ,abilerimizden alacagınız fotoğraf yardımlarıyla oluşturacağınız muhteşem almanaklarla tanıtım yapmanızdır. Esasen benim yarışma ile ilgili düşüncem doğa güzelliklerini ortaya koyan ,genel bilgileri fotograflarla birlestirilerek görsel bir yayın haline dönüştürülebilmesi için platform oluşturmaktır. Ve bu yayınlada güzellikleri paylasarak bilinirliliği arttırmak , önemliliği ortaya koymaktır. Ancak bu şekilde ülkemizde bilinirliği yerlerde olan doğa güzelliklerini ortaya koymuş ve tüm kuş cennetlerinin neden isimlerinin cennet olduğunu herkese göstermiş oluruz. Sonucta yarışmalarda verilen ödüller belli.Hic birimiz bu hobiyi ödül icin yapmıyoruz. Yarışmalardan alınabilecek kazanım bu hobi icin yapmıs olduğumuz harcamalarla mukayese bile edilemez zaten. Umarım ben ve benim gibi düşünen arkadaşlarımızın düşüncelerini bir nebze size iletebilmişimdir. Teşekkürler.

forestman forestman 2.08.2013 14:39:00

Merhabalar Levent Bey. Öncelikle anlayışınız için teşekkür ediyorum. Tespitiniz doğru. Amacımız İzmir Kuş Cenneti’nin tanınması, dünya ölçeğinde öneminin bilinmesidir. Karikatür ise tanıtım yolunda sunabileceğimiz gerçekleşmesi daha kolay bir faaliyettir. Dikkat edin önemsiz demiyorum. Bence çok önemli. Bu sayede daha farklı kesimlere ulaşma şansımız oldu. Fotoğraf yarışması ise daha üst seviyede olan çalışmalardan biridir. Malumunuz biz resmi bir kurumuz ve Bakanlığın şartları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyor, hesap veriyoruz. İstediğimiz çalışmaları kafamıza göre yapamıyoruz. Fotoğraf yarışması Karikatür yarışmasına göre daha zor bir yarışmadır. Çünkü alan kullanılmaktadır. Hal böyle olunca yazışmalar dolayısıyla işlerde uzamaktadır. Ama imkansız değildir. Kuş Fotoğrafçıları arasında onları istemiyoruz gibi bir algının oluşması şahsen beni rahatsız ediyor. Çünkü gerçekten sadece fotoğraflarına değil fikirlerine de değer verdiğimiz insanlar bu arkadaşlar. Elbette doğa fotoğrafı yarışması yapmayı bizde isteriz. Ama bir önceki mailimde dediğim gibi sıkı bir iletişimle olur bu iş. Sadece kurum olarak çalışırsak zor çıkarız işin içinden. Kısacası Alanın tanıtımına ve önemine vurgu yapacak her türlü faaliyete varız. Yeter ki birbirimizi anlamaya çalışalım ve iletişim içerisinde olalım.

millidere millidere 2.08.2013 18:46:00

Zafer Bey böyle bir konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkürler. Deltayı tanıtabilecek tek şey, delatadan çıkacak malzemelerdir, kuşlar ve diğer canlılar çıkıp gelemeyeceğine, tabiki deltayla ve kuşlarla ilgili fotoğraflardır. deltayla ilgili karikatür yarışmasıda, gerçekten çok komik, kaç tane karikatür gelecekte, insanların ilgisini çekecekte, deltanın tanınmasında ve korunmasında faydası olacak. konudan bağımsız, ard niyetten uzak ve samimi bir şekilde düşününce, aklıma gelen şu. bizim karikaturist tanıdıklar yarışmaya katılsın, ödülleri alıp gitsin. bence bu yarışmayı düzenleyenler bir an önce yanlışlarını görür ve doğru istikamete dönerler. ayrıca fotoğraf yarışması fotoğrafla olur. yıl boyunca fotoğrafçıların deltaya giriş zorluğu yaşadığını biliyorum, siz insanları deltaya sokmazsanız, tabii ki fotoğraf yarışması olmaz, karikatür yarışması olur :-) ...

alhn alhn 2.08.2013 23:06:00

Bence karikatür yarışması olmasının hiç bir sakıncası yok bir şekilde deltanın reklamı olacaktır. Ne olursa olsun hatta sek sek yarışması, ip atlama yarışması olsun fazla reklamın bence zararı yok. Karikatür yarışması olmasın demektense fotoğraf yarışması (da) olsun diye çaba sarfetmek gerekir.

ibrehim ibrehim 3.08.2013 12:42:00

Bu arada, geçen yıl arabayla dalyanların etrafını dolaşamamıştım. Hala yasak mı fotoğrafçılara ? Bayram sonrası 1 gün oradayım, dolaşabilecek miyim ?

forestman forestman 3.08.2013 14:10:00

Yani aslında 2 gündür anlatmak istediğimiz durum Alihan Bey’in anladığı gibi. Biz İzkuş olarak alanın tanıtımına destek veren her duruma destek veriyoruz. Mustafa Bey ve onun gibi düşüneneler çok garip geliyor bize. Karikatür yarışması yapmak çok komik demek gerçekten çok komik. Hele de arkasından bizim karikatüristler yarışmaya katılsın ödülleri alıp gitsin gibi bir iftira çok çirkin. Maalesef bunu diyen bir doğa gönüllüsü. Şu iki düşünce arasında dağlar kadar fark var. Karikatür yarışması da yapılmalı ama fotoğraf yarışması alanın tanıtımına daha fazla katkı sağlar. Diğeri ise karikatür yarışması yandaşlara ödül vermek için yapılan bir yarışmadır hemen vazgeçilip acilen fotoğraf yarışması yapılmalı
Özür diliyorum ama biz tüm fotoğrafçıları Zafer Kurnuç, Tamer Zeybek, Bülent Öztürk, Kazım Çapacı Hakkı Doğan, Okyay Bulut gibi kişiler zannediyoruz. Yoksa “madem istediklerimiz olmuyor şunlara oturduğumuz yerden bir iftira atalımda bak nasıl dediklerimizi yapıyor” diyorsanız tekrar özür diliyorum ama yanlış tanımışız sizleri
Ayrıca Karikatür Jürisi’nde Bakanlıktan, Üniversiteden, Büyükşehir belediyesinden Sanat Dünyasından, iş dünyasından ve karikatürcülerden katılımcılar vardı. Eğer bunların hepsi hırsızsa vay ülkemizin haline.

millidere millidere 4.08.2013 00:45:00

:-) ben bir kuşçu ve doğa sever olarak, yalnızca samimi olarak sesli düşündüm ve bunuda sizin için yaptım ve bunuda Ankarada yaşayan, bu durumdan hiç bir çıkarı olmayan birisi olarak yaptım. bu yapılan eleştirilerin sizin için ve delta için yapıldığının farkında bile değilsiniz. peki yaptığınız nedir? sizin gibi düşünenleri iyi, aksi şekilde düşünenleri kötü diye ikiye ayırıp karşı tarafı karalamak. zaten siz değirmenin başını tutmuşsunuz, ne desek boş. deltayla ilgili 5 kere karikatür yarışması düzenlemişsiniz, en önce yapmanız gereken şey, hala aklınıza gelmemiş. ayrıca iftira atmışsınız diyorsunuz, benim size tavsiyem yazdıklarımı bir kere daha okumanız. iftira atmıyorum, yaptığım şey yalnızca sesli düşünmek, çünkü yaptığınız icraat gerçekten çok garip. karikatür çok sevdiğim bir saha olmakla birlikte, deltayı en iyi anlatacak araç olan fotoğrafın, hiç akla gelmemiş olması ( 5 sene sonra bile ) gerçekten çok ilginç. ayrıca fotoğrafçı arkadaşlar deltaya girme zorluğundan bahsediyorlar, deltada fotoğraf çekilemeyince, fotoğraf olmuyor, haliylede fotoğraf yarışmasıda. benim size tavsiyem, eleştirilere kurumsal kimliğinizden biraz uzaklaşıp, hatta samimi arkadaşlarınıza danışarak yaklaşmanız. eleştiri yapan kişiye saldırarak ve suçlayarak doğru yolu bulamazsınız...

forestman forestman 5.08.2013 12:30:00

Mustafa Bey Merhabalar. Siz iyi niyetli olabilirsiniz ama söyledikleriniz biraz ağır kaçıyor. İçinizden geçiripte sesli olarak düşündüğünüz şeyler; Karikatür yarışması yapalım da yandaşları kazansın ya da son mailinizde gönderdiğiniz değirmenin başını tutmuşsunuz gibi söylemler
bunlar yenilir yutulur şeyler değil. Tavsiyenize uyup yazdıklarınızı bir daha okudum. Ama yine hiç hoşuma gitmedi, çok ağır geldi. Deltayla ilgili 5 defa Karikatür yarışması yapmak bence çok iyi bir faaliyet. Kötü olan fotoğraf yarışmasını başaramamak. Siz ve diğer doğaseverler bu ana fikirde birleşirsek alanla ilgili daha güzel tanıtımlar yapabileceğimizi düşünüyorum. Delta ile ilgili olumlu eleştirilerin her zaman farkındayız. Ama iftiraları kabullenmemizi beklemeyin bizden
Ayrıca hiçbir zaman insanları bölmedik. Düşüncelere her zaman saygı duyduk. Aksi takdirde bu forma hiçbir şey yazmazdım. Bizim gibi düşünenlere iyi, düşünmeyenlere kötü diye ayırdığımızı söylemişsiniz. Sizce formu başlatan Zafer Hoca bizimle aynı fikirde mi? Ve biz ona olumsuz mu düşünüyorsun diyoruz. Demiyoruz. Çünkü arada güzel bir çizgi var. Zafer Hoca ısrarlar Fotoğraf Yarışması’nın alanın tanıtımına daha faydalı olacağını söylüyor. Bizde saygı duyuyoruz, çabalıyoruz, konuşuyoruz, kafa yoruyoruz. Hiçbir zaman sizin gibi yandaşları için yarışmalar yapıyorlar veya değirmenin başını tutmuşsunuz demiyor. Bu alanda Kuş Fotoğrafçılarının önemli bir yerinin olduğunu düşünüyorum. Ancak birlik olursak bu gibi alanları kurtarabilir, bu gibi alanların değerini diğer kişilere anlatabiliriz. Sizler bakanlığı, milli parkları, üniversiteleri, kurumumuz gibi faaliyet gösteren kurumları yok göremezsiniz, bizlerde fotoğrafçıları, STK’ları, kuş gözlemcilerini yok göremeyiz. Bu işi saygı ve sevgi çerçevesinde iletişim içerisinde olarak gerçekleşir. Umarım yanlış anlamamışsınızdır. Kurumumuza da her zaman bekleriz. İyi çalışmalar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT