arkadaşlar herşeyde olduğu gibi bu lokanta işindede çok geç kaldık, nitekim dünyanın heryerinde, bütün kıtalarda bu olay var. 1 - doğaya bence hiçbir zararı yok, çünkü aynı maddeler lokanta olmazsa heryere, lokanta olursa aynı yere dökülüyor ve tüketiliyor. 2 - su akar yolunu bulur, bu malzemeler olmazsa, bu hazır gıda olmazsa bu kuşlar bu yoğunlukta geredede olacakmıydı., hayır. tavuk çiftlikleri olmasaydı o kuşlar başka bir yerde olacaktı, yada hiç olmayacaktı. 3 - lokanta çok güzel fotoğraflara fırsat verebilir. 4 - lokanta orada diye, kuşların hep aynı bölgede toplandığını düşünmüyorum, her yerde çok güzel fırsatlar olabilir. 5 - sakallının şu zamana kadar efsane kalmasını yadırgıyorum. nitekim ispanyaya giden arkadaşlarımız net olmasada, çok güzel fotoğraflarını çektiler. yerli sakallının çok güzel fotoğraflarının gelmesi an meselesidir. 6 - fazla ilgilenmeme rağmen, lokantayla ilgili bütün bilgilere kolaylıkla ulaşılabildiğini gördüm. 120 tl yi veren sabahtan akşama kadar ilgili bölgede kalıp çok güzel fotoğraflar çekme şansına sahip olabi,lir. 7 - lokanta yerel yönetimle yapılan anlaşma ve dayanışmayla yapılmış olup, ilgili bölgede bulunma ayrıcalığı ve hakkı, rezervasyonla lokantada bulunanlarındır. nitekim yerel yönetim ve dernek bir emek ve para harcayarak ilgili mekanızmayı çalıştırmaktadır. fotoğrafçılardan alınan ücretler kesinlikle verilen hizmetin karşılığı değildir. bu hizmet için daha çok para istenilse yeridir. fakat sırf reklamı yapılsın diye çok küçük bir miktara böyle güzel hizmet verilmektedir. bu yüzden lokantada fotoğrafçı olsun, olmasın bölgeye asla girilmemeli, yaklaşılmamalı ve hatta yolda araç durdurulmalı ve araçtan asla inilmemelidir. 8 - ilgili bölge köpeklerin girmemesi için çok iyi şekilde dikenli tellerle korumaya alınmalıdır. 9 - lokanta birkaç zenginin ayrcalığı değildir, parasını verip rezervasyon herkesin kullanımına açık olduğu, hiç ilgilenmeme rağmen biliyorum. 10 - bütün arkadaşlara güzel fotoğraflar dilerim...