X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Muammer bey in(Safran) Farklı Çiğdecisi Yeni Tür mü değil mi?

bakcasoy bakcasoy 10.09.2013 11:34:00
Muammer bey in (Safran) geçenlerde Samsunda çektiği; Bank Myna , Türkiye için yeni tür olarak kabul edilmedi mi? Kabul edilmemesi için benim değerlendiremediğim bir neden mi var?. Hala, tanım bekleyenlerde duruyor.

wolfkenan wolfkenan 23.09.2013 03:51:00

buraya yazmayı uygun gördüm,yetkili arkadaşları uyarmak istiyorum,daha evvel gözlemlerde ilçe işaretlerken bir ara hata veriyordu onları düzeltip ilçeleri girdim bu kez de her düzenleme kaydı veya yer bildirimini düzenlediğimde kaydetme yerine güncelleme girdiğinden tüm gözlemler ana sayfaya geri dönüyor,kolay gelsin teşekkürler...

karaani karaani 20.09.2013 16:59:00

Unutulmuş değildir,gündeme gelir yine.

metinalkis metinalkis 20.09.2013 16:32:00

Selim beyde Küçük Sarıbacak buldu enezde ama sonucunu bende merak ediyorum. :)

abana abana 20.09.2013 15:20:00

Sitede aday tür diye bir bölüm var.Benim bulduğum Nil kazı o bölüme alınmıştı.Bence Dere Çiğdeciside orada durabilir.

abrecchia abrecchia 13.09.2013 11:15:00

Mustafa Bey merhaba; Bahsettiğiniz 40 galeri fotoğrafı Acridotheres tristise ait. Muammer Bey'in çektiği Acridotheres ginginianus. Selamlar.

avşarbey avşarbey 12.09.2013 22:10:00

Bu güne kadar popülasyon olmamışlarsa acaba Muammer beyden önce çeken 40 kişi nasıl çekmişler. Onların çektiği de mi kafesten yada hayvanat bahçesinden kaçmış acaba. O çekilen 40. türe kadar olanlar nasıl oldu da kertik listesine eklendi anlamadım. Eğer bugüne kadar Türkiye de Trakusta özellikle 40. kayıtı varken hala nasıl oluyor da bu kabul edilmiyor... İnanın şimdi gerçekten meraklanmaya başladım. Çünkü o tür için bende Adana'dan Samsun'a gitmeyi planlıyordum. O zaman daha önce çekilen 40 çiğdeciyi kim nasıl nerede çekti.. Ona göre Samsuna gideyim. :(((((. Haa bu arada 41. tür olarak da hala kayıtlı görünüyor.Kimse beni yanlış anlamasın. Herkese selamlar. Yine Samsuna gitmeyi planlıyorum. İnşallahhhh 42. ben olurum

karaani karaani 10.09.2013 13:42:00

Ayrıyeten, Üremese dahi ,Türkiyenin kuşun olası Göç Rotasında olabilme durumuda Listeye katılmasında göz önüne alınıyor.

bakcasoy bakcasoy 10.09.2013 13:40:00

Dediğin koşulları sağlamış ama bir şekilde gözlenememiş de olabilir. Karmaşık, belirsizlik ve varsayımlarla dolu bir konu, Ama kurala saygı duyarım. Teşekkürler Kuzeycem.

kuzeycem kuzeycem 10.09.2013 13:19:00

Dere Çiğdecisinin ana vatanı Güney Asyadır ve orada yerleşik olarak bulunur. Ayrıca BAE ve Kuveyt'e de yerleştirilmiştir, fakat bu son iki popülasyon doğal değildir. Böyle bir dağılım gösteren yerleşik bir kuşun doğal yollarla Türkiye'ye gelmesi pek olağan değil:) Çok büyük ihtimalle Türkiye'deki bir hayvanat bahçesi veya pet shoptan kaçmıştır. Ve kaçak türler de Türkiye listesine veya bir gözlemcinin kertik listesine eklenemez:) Ama eğer ki o Dere Çiğdecisi Samsun'da kendine bir eş bulup birkaç nesil boyunca başarılı bir şekilde ürerse, o zaman listeye alınıp alınamaması tartışılabilir. Zira papağanlar ve normal Çiğdeci de Türkiye'ye doğal yollarla gelmemiştir fakat başarılı, üreyen popülasyonları oldukları için listeye alınmışlardır:) Ama anladığım kadarıyla tek birey de bulunamıyor zaten :(

bakcasoy bakcasoy 10.09.2013 12:25:00

Anladım, çok teşekkürler.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT