TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Fotogaleriden taşıma

serhattigrel serhattigrel 19.02.2008 23:33:00
Fotogaleri kendi fotoğrafınızı koyacağınız bir yer değildir. Hele tartışma açıp sürdürecek bir yer hiç değildir. Amacı bellidir.

Forum genel fikirlerin bilgilerinin paylaşımı , Kuşforum türlerle ilgili fikirlerin bilgilerin paylaşımı içindir.

Bu nedenle Akif in paylaşmak belki de tartışmak istediği fikirlerini buraya taşıdım.

Kürşat tın cevabını da taşıyacağım.

serhattigrel serhattigrel 19.02.2008 23:34:00

Çalışmanın adı Foto : Cem Orkun Kıraç

türü Kuşçu

otograf Türü Sanat

arih 19.02.2008 18:56

ekim Tarihi 01.01.2000

oto.Makinesi Nikon D70 s

Mercek Nikon 300 mm F :4

Çekim Bilgileri Doğal Ortamında ...

Çekim alanı ANKARA, Sürekli

Bu Fotoğrafta görmüş olduğunuz Eski " Kuşçu " arkadaşınızın bazı konulardaki bazı düşünceleri şöyledir :

1- Giden gider kalan sağlar bizimdir

2- Geçmişe mazi geleceğe Niyazi denir

3- Kişisel hırslar ve ihtiraslar her ortamda ve her zaman olur , normaldir

4- Amaç Kuşlarsa bunun gereği yerine getirilmelidir

5- Bu site Türkiye kuş fotoğrafçılığının " vazgeçilmez " sitesi değildir , alternatifi her zaman çıkabilir .

6- Siteden kendi isteğiyle çıkan üyelerin tüm yüklediği fotoğrafları silmesi gerekir

7- Siteye girmek veya çıkmak site yöneticilerine değil o kişiye daha çok bağlı olmalıdır .

8- Site Yöneticileri " benim yoğun işlerim var , biraz uzaklaşacağım " diyememelidir ,

9- Fotoğraf altı ve diğer yorumlarda fazla " Edebiyat " yapılmamalıdır ,

10- Sınırlı sayıda Kuş gözlemcisi ve Kuş Fotoğrafçısı olduğumuzdan , toplumsal bilinç sahibi olmalı ve bunun gereğini yerine getirilmelidir ... Devam edecek....

Raptorman

çitlenbik çitlenbik 20.02.2008 09:08:00

Kuşçu fotoğraflarına kendi fotosunu eklemek..Bilmiyorum ne denir adına..

Ben de 2 gündür şu yoruma takıldım Akif Bey.

Sevgili Ömer ve Ergün , bu Ördekler " evcil " diye işin içinden çıktınız değilmi ... bence bunlar Evcil değil ! fotoğrafı çekene de soralımmı ? veya 1 ay sonra gidin bakalım o ördekler orada kalacakmı ? Sonuç : DOĞA KESİN YARGILARA VARILACAK KADAR BASİT DEĞİLDİR . RAPTORMAN

Bkz.Fotoforum, Yeşilbaş fotosu

Doğa kesin yargılara varmamıza engelse, Şahin e Kumru dememize ne engel ?

Bilimsel veriler ışığında koca kitaplar yazılmış, hala belki bazı konularda tereddütlerimiz var. Ama sayımlar, gözlemler, fotoğraflar, istatistikler = bilimsel kanıt.

O zaman bu ifadeniz, kusura bakmayın boşlukta süzülüyor.

Ayrıca bu son zamanlardaki üslubunuz, benim gibi henüz yeni üyeleri ürkütmekten başka işe yaramıyor. Hadi Ergün ün yaşı genç diyelim, Ömer ağbiye yaşından dolayı en azından saygı göstermeniz gerekmez mi ? Bu durumda, genç üyelerin büyüklerine yapabilecekleri saygısızlığı da hoş görmemiz gerekir. Eh büyükler böyle davranırsa, küçüklere laf edilemez haliyle.

1- Giden gider kalan sağlar bizimdir.

Her üye kazanılması gereken biridir. Birgün sitede 1 kişi kalınca, ona da diyecekmisiniz bu lafı ?

2- Geçmişe mazi geleceğe Niyazi denir.

Geçmişten ders alınmalı da demişler ama siz duymamışınız.

3- Kişisel hırslar ve ihtiraslar her ortamda ve her zaman olur , normaldir .

Bu doğru ama birbirimizin hırsını tırpanlamaya çalışmak yanlış. Her şeyin bir adabı var.

4- Amaç Kuşlarsa bunun gereği yerine getirilmelidir.

Her yol mübah mı anlamam lazım ?

5- Bu site Türkiye kuş fotoğrafçılığının " vazgeçilmez " sitesi değildir , alternatifi her zaman çıkabilir .

Tabi ki olabilir. Topluluk genişledikçe, fikir ayrılıkları olur. Başka siteler olur. Ama 1000 i bile bulamayan bir site için bu kadar ayrılıkçı olunamaz. Henüz..

6- Siteden kendi isteğiyle çıkan üyelerin tüm yüklediği fotoğrafları silmesi gerekir.

Fotoğraflar bilgi paylaşımı demek. Küstük diye, başkalarına fotoğraf ta vermeyiz mantığı mı gütmeliyiz ?

7- Siteye girmek veya çıkmak site yöneticilerine değil o kişiye daha çok bağlı olmalıdır .

Tabi ki tercih üyenin.

8- Site Yöneticileri " benim yoğun işlerim var , biraz uzaklaşacağım " diyememelidir.

Diyememelidir evet, yöneticileri da gereksiz ve kırıcı beyanlarla yormamak gerekir. Zaten onların yeterince sorumluluğu var.

9- Fotoğraf altı ve diğer yorumlarda fazla " Edebiyat " yapılmamalıdır.

Burası bilimsel verilerle donatılmış bir site değil. İnşallah olacak. Şu an bilimsel veriler yanında, duyguları da ifade edebilmenin nesi yanlış ? Doğasever, sadece biliminsanı değildir. Duyguları en güzel taşıyan insandır, zira yılana bile aşkla bakar.

10- Sınırlı sayıda Kuş gözlemcisi ve Kuş Fotoğrafçısı olduğumuzdan , toplumsal bilinç sahibi olmalı ve bunun gereğini yerine getirilmelidir ...

Buna katılıyorum. Ama uslübumuza, yazdıklarımıza dikkat etmediğimiz, insanları kaçırdığımız sürece, topluluk üyesi olmamız zaten zor..

emreka emreka 20.02.2008 12:09:00

Arkadaşlar ben fikir beyanlarının eskidefterler açılarak kişisel çatışmalara dönüştürülmesini doğru bulmuyorum. Herkes fikir beyan etmekte, eleştiri yapmakta özgür. Fikirlere saygı duymak zorunda değiliz ama kişiliğe saygı duyulmalı. Ayrıca fotogaleriye bir kuşcunun kuşcu kategorisine kendi fotoğrafını yüklemesinde hiçbir bir sakınca görmüyorum. Bunun kişilikle ilgili bir problem olduğunu düşünenler varsa bunun bireyin sorunu olduğunu, bizi hiç mi hiç ilgilendirmediğini düşünüyorum. Burada bir çelişki var ise o da kuşcu fotoğraflarının fotogaleride oluşudur. Herkese sevgilerimle,

Emre..

korhan korhan 20.02.2008 12:43:00

site bence gayet duzgun bir sekilde yonetiliyor sagolsunlar... politika belli ve serhat bey de uygun olani yapip sansursuz bir sekilde bir yol secmis...

oncelikle yoneticilere tesekkurler...

akif beyi agresif ve saldirgan bulabiliriz ama ben su ana kadar eger ben gormeden silinmediyse hakaret ettigine tanik olmadim... uslubunu kendim icin secmesem de belli tartismalardaki fikirlerine katiliyorum veya benzer bir yonden bakiyorum bazi konulara.

bence kimse alinganlik yapmamali, kusmemeli, gitmemeli.... toplum olarak bu ozelligimiz bence abartili derecede fazla. begenmedigimiz insanlarla da ayni ortami paylasabilmeliyiz.

ne yazik ki selim beyin uslubunu da dogru bulmuyorum. baskalarini gitmeye davet etmek dogru degil, bu baslarsa sonu gelmez, ya be ya o hic dogru bir tavir da degil benim acimdan...

ben sahsen kaliyorum baskalarinin da gitmesini istemiyorum. evet yuva fotografina karsiyim, esaret-halkalama-konuk fotograflarinin doga fotografi olmadigini dusunuyorum. yuklenirse de elestiririm, eger topluluk bu yonde irade gosterir ve site yonetimi bu dogrultuda politika olusturursa sevinirim, olusturmazsa bir yere gitmez trakusun bulunmaz keyfini cikarmaya devam eder her firsatta da elestirmeye devam ederim:))

gidenler gitmesin kalanlar da daha hosgorulu olsun... baska da site kurulmasin (vakrtim yok baskasini da takip edecek) benim dilegim...

capaci capaci 20.02.2008 19:36:00

zafer bey çok beğendim bunu

sabah ta ömer abiden mevlana`nın güzel bir sözü gelmişti

bunlar için özel bölüm açsak yeridir :)

elinize sağlık

sevgiyle...

selimus selimus 21.02.2008 01:29:00

Sevgili arkadaşlar, Akif arkadaşımızdan bir mesaj aldım. Aşağıdaki yazımın kendisine hakaret içerdiğini, üslupsuz bulduğunu, bunu haketmediğini söylüyor ve yazımı silmemi ya da düzeltip öyle yüklememi istiyor. Sonuncusunu makul buluyorum, çünkübirçok üyemize yönelttiği kırıcı ve aşağılayıcı yorumları üzerine gelen mesajları algılamadığı ve aynı tavrı sürdürdüğü için kendisine çok kızmıştım. Bu mesajdan sizlerden bir kişinin bile rahatsız olduğunu hissetmem özür dileyip geri adım atmama yeterlidir. Ben de kendisinden bu tavrı nedeni ile kırdığı insanlardan gönül alıcı bir adım atmasını ve yapabilirse o tür mesajlarını sitede düzeltmesini bekliyorum. Ben ise aşağıdaki mesajımı hemen şimdi törpülemekle yetineceğim. Daha sonra da seve seve silmeye hazır olduğumu burada belirtirim.

Hepinize sevgiler...

selimus selimus 21.02.2008 01:52:00

Trakuş üyelerinden özürle yeni metin:

Akif artık bu kadar olay ve başlangıcından bu yana senin rolünü izledikten sonra bu fotoğrafı yükleyerek ne amaç güttüğünü gerçekten anlayamadım. Şimdiye kadar kimse kendi fotoğrafını kendisi yükleyerek böyle bir gösteriyi başlatmamıştı, bu oldukça özgün olmakla birlikte bana biraz üstünlük taslar bir tavır geldi. Bununla siteyle ve ona gönül verenlerle sitenin kendi kuralları içerisindeki özgürlükleri kullanarak her zamanki üslubunla alay ettiğin izlenimi var bende. Gelelim şu maddelere:

1. Evet giden gider, kalan sağlar bizimdir, ama sadece senin değildir, bizimdir...Bu siteye katkıda bulunan, kuşları gerçekten seven, onları egolarının dürtmeleri ile kötüye kullanmayanlarındır...

2. Buna birşey yazmaya gerek yok, geçiştiriyorum.

3. Kişisel hırslar ve ihtiraslarını dizginlemeyi becerebildiğin zaman kuşlara da sahip çıkabilecek vicdani diplomayı sana herkes verir. Ama kişisel düşüncem insan içindeki hayvansı güdülerini bastırabildiği ölçüde insandır, ve o zaman tüm doğaya ve dolayısı ile tüm canlılara hizmet etmeye ehliyet kazanır.

4.Bu gerekleri de hep senin doğrularından öğreniyoruz her neden ise.

5. Ben de senin diğer alternatiflere de bakman gerektiğine inanıyorum.

6.Gidenlerin arkalarında birşey bırakıp bırakmamaları senin tasarrufun değil, onlara ait bir karar olmalıdır(bkz. kendi 7inci madden).

7 ve 8:.Site yönetiminin eleştirisi yerine senin mesajlarına gösterilen toleransı ölçü alman gerek bence.

9. Her uzun metni ve duygularını ifade etmek için senin gibi kontrolsüz üslup kullanmayanları edebiyat yapmakla suçlayacağına biraz daha özenli, ve edebi olmanı öneririm.

10. Benim gördüğüm bu site dediğin gibi çok bilinçli insan barındırıyor. Bu kadar süzme aklı bir araya getiren bir sitede toplumsal bilinci senin önermen gerçekten hoş. Ben de senin bu sınırlı ve seçkin topluluğa aynı bilinçle bir özür borçlu olduğunu düşünüyorum.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT