TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İstanbul kuş gözlemi bu hafta sonu

aysem54 aysem54 22.02.2008 22:05:00
merhabalar;

bugün ben İstanbul dayım daha doğrusu bu haftasonu :) istifade etmek için geldim demeyeyim,sırf kuş gözlem için geldim malumunuz İstanbul şehri en nadide kertik noktası...

sadede geleyim,

site üyelerinde çitlenbik(Hürmüz ablacık) ile yarın yani cumartesi :) terkos a gideceğiz ve pazar günü de gözlem yapacağız.henüz karar vermedik fikir ve tavsiyelerinizi alabiliriz...

eğer katılmak isteyen varsa kuş gözlemlemeye ve fotoğraflamaya gelecekler olursa haber atın :) İstanbul kuşları kertiğini atmanın yanında kuşçu kertiği de benim için çok keyifli olur ...

tel:05384824822

AyşeGÜL Gündüz

aysem54 aysem54 22.02.2008 22:06:00

ısrarla bekleriz :))))

(bunu yazmazsam anasayfaya bu konu çıkmıo da... Serhat abi veya Serkan buna bi çare...)

aysem54 aysem54 24.02.2008 00:50:00

Pazar günü Riva dayızzzz... :)

alimallah alimallah 24.02.2008 23:09:00

Tüh, daha önce okusam, karşılaşabilirdik.

Saygılar, selamlar.

aysem54 aysem54 25.02.2008 12:04:00

çok mutlu olurdum ...

kertiklerle dolu güzel bir İstanbul gezisi oldu benim için...

Çitlenbik hanıma :) ne kadar teşekkür etsem azdır herhalde...

aysem54 aysem54 26.02.2008 02:35:00

pazar günü gözlem yapmak üzere Ömerli Paşamandıra değirmendere ye gittik.Murgur (Murat Gürsoy),Çitlenbik(Hürmüz ablacık) ve ben ...

ilk önce göz ucuyla alanı taradık ...

uzun kuyruğuyla gökçe delicesinden ayırabildiğimiz çayır delicesinin balabanın balıkçıl ve şahinlerin yerlerini ayrı ayrı tespit ettik...

bir süre kamufle olmayı denedik şahin derenin karşısına kadar yaklaştı ve direğe kondu...

kayık turu attık sağolsun Murat abi kayık direktörlüğü yaptı...

hani balabanın yerini tespit etmiştik ya önceden oraya doğru yol aldık rüzgarla yol alan nehir ortasında...yavaş yavaş yaklaşırken sazlıklar arasında çizgili gövde ve sırt yapısı göze çarpmaya başladı.ama tehlike anında gagayı havaya kaldırdığından sazlık dalı mı gaga mı ayırt etmekte güçlük çekmiştik...iyice yaklaşalım dedik gözlemlemek için nasılsa tepki vermiyor :)) ama çoğu zaman kürek sazlıklara takılarak

köşelerden çıkmakta zorlandık ama Murat abi kurtardı sağolsun :)

iyice yaklaştıktan sonra havalanıp kaçtı gitti... yakından izlemenin keyfi çok ayrıydı elbet... koccamaaann... :)

bunun yanında sırf saztavugunu daha yakından gözleyebilmek için 2 sefer nehir döndük biz uzaklaştıkça saztavugu sazlıklara saklanıyordu :)

biz de pes ettik ....gözlemlediğimiz türler :

Gökçe delice

Çıtkuşu

Saztavugu

Balaban

Bataklık çintesi

Gri balıkçıl

Ak balıkçıl

Sakarmeke

Küçük batağan

Şahin

Küçük karabatak

Karabatak

Mavi baştankara

Büyük baştankara

ve yine avcılardan kurtuluşumuz yoktu tak tak sesler... derenin karşısına kadar geldiler ... şikayet etcez dedik bu seferkiler korkmaz çıktı :) edin şikayet dediler... bişii yapamadık elbet...

kayık turumuz bittikten sonra alandan ayrıldık baraja gittik ama orada da 3-4 avcıdan başka ve 10 larca tanımsız martı...

Ve İstanbul gezim burada sonlandı... şuan Adapazarı nda evdeyim...

2 gün bana çok muhteşem sürprizler sundu... heryerde yazdım bıkmadım:)

tekrar tekrar belirtmek isterim yaptıgın tüm güzellikler için çok teşekkürler Hürmüz ablacık :)

ve haftasonu arazilerimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm güzel insanlara...

teşekkürler...

saygılarımla

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT