TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

SELANİK VE BATI TRAKYA

avşarbey avşarbey 11.10.2013 12:32:00
Bu akşam Yunanistan a doğru yolu çıkıyorum. Selanik ve Batı trakya bölgesinde (Gümülcine; kavala, Dedeağaç) bilinen arazi yapılacak yer bilen varsa yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler ve selamlar.

avşarbey avşarbey 15.10.2013 13:36:00

Sevgili Birtan hocam çok teşekkür ederim duygu ve temennileriniz için. Sevgili Ali beyyy verdiğiniz çok değerli bilgiler için size de çok çok teşekkürler.. Umarım havalar iyi gider ki bugün biraz kapandı.. Mutlaka gitmeye çalışacağım..

ali6105 ali6105 13.10.2013 00:15:00

Mustafa Bey merhabalar.... İşkeçe ve Gümülci'ne arasında Limni Vistonida gölü var.Burası denizede yakın bir yer olup lagünler de oluşmuş.Kısmen Enez'i ve Gediz'i de andıran bir yer.Kavala'yı geçip Selanik tarafına giderken bizim de sıkça mola verdiğimiz bir yer olan Mikri Volvi kasabası var burası Limni Volvi gölü'nün kenarı , buradan biraz daha ileride Kavala'ya doğru Limni Koronia gölü var. Buralarda kıyı ve su kuşlarını bulabilirsiniz. Gerçi siz Kavala'ya kadar yazmışsınız ama burayı görmeden dönmeyin derim. Hatta imkan olursa proğramı biraz uzatıp değilse başka bir proğramınız da da aşağıdaki yerlerde bir göz atın isterim. - İgoumanitsa'ya giderken (eski yoldan) Metsova var burası dağın zirve yaptığı yayların olduğu bir yer.Şu an ne bulabilirsiniz tam bilemiyorum ama normalde Alpin türlerini görebileceğiniz bir yer. - Ayrıca Yanya'da (İoania) güzel bir yer göl kenarı nefis bir şehir.Buradan biraz aşağıya doğru inince İgoumanitsa ve deniz var... O nedenle bir bakmakta fayda var (eski dağ yolundan) Vakit bulursanız İgomanitsa ve oradanda - Preveze'ye kadar gidin derim. İgomanitsa'yı geçince yolun sağında (Parga'ya gelmeden) kalan güzel bir bataklık alan var. Bu zamanda çok güzel ördek yapar :)) Selanik' uğrarsanız,Selanik Kalesi'nin içinide gezme imkanınız olursa kesinlikle gezmenizi öneririm.Bizim eski sulukule yıllarını hatırlatıyor insana.Hatta diyebilirimki hiç yabancılık çekmezsiniz. Kale içinde ötücü türlerin bazılarını görmeniz mümkün.Hatta dağ kuyruksallayanını bile...Dahası Ata'nın evinin bahçesinde bile en az 4-5 tür ötücü görüp çekebilirsiniz...Ayrıca Selanak'in tepelerine doğru ağaçlık ormanlık alanlarını turlayabilir, ayrıca gazinoların ve otellerin olduğu bölgeye doğru deniz kıyısında dolaşıp karasırtlı ve karaayaklı martı var mı yok mu bir göz atabilirsiniz :)) Şimdilik aklıma gelen bunlar....Size bol kertikli , güzel fotoğraflı günler diliyorum...

birgök birgök 11.10.2013 22:08:00

Mustafa Bey, arazi bilmiyoruz ama Yunanistan kuşlarından da örneklerinizi merakla bekleyeceğim. İyi yolculuklar, hayırlı geziler dilerim.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT