Merhabalar,
DD ekibi garanti hesaplarımızı kapatma kararı aldık. Bu arada Reklam Özdenetim Kuruluna şikayette bulunduk. Gelen cevap bir rezalet. Doğayı "çorak bi arazi" olarak görüyorlar. Kırsal yaşamın değerleri oradaki insanların değeri kimsenin umrunda bile değil...
cevabı aşağıda iletiyorum... dicle tuba..
--------------------------------
Sayın Eray Çağlayan,
Kurulumuza Garanti Bankası için hazırlanan reklam filmi ile ilgili olarak yapmış olduğunuz başvuru karşı tarafında görüşleri dikkate alınarak değerlendirilmiş ve aşağıdaki sonuca varılmıştır;
“Reklam filminde, Garanti Bankası’nın Türkiye’nin en çok kredi veren bankası olduğu, üzerinde hiçbir şey bulunmayan, çorak bir arazide kredi alınarak yepyeni bir yaşam kurulabileceği anlatılmaya çalışılmıştır. Bu mesaj verilirken hiç kimse aşağılanmamakta, doğanın tahribi değil, tersine çorak bir arazide kent kurulması gösterilmektedir. Ayrıca, sanayileşme ve kentleşme günümüzde tüm toplumlarda var olan bir gerçektir. Reklam filminde de bu iki unsura Garanti Bankası’nın kredi olanakları ile yaptığı katkı vurgulanmaktadır.
Bu yönüyle söz konusu reklam filminde Kurulumuzun uyguladığı Özdenetim Esasları’nın maddelerine herhangi bir aykırılık görülmemiştir. O nedenle reklam filminin bu hali ile yayınlanmasında bir sakınca bulunmamıştır.”
Bilginize sunar, Reklam Özdenetim Kurulu’na göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
Çetin Ziylan
Reklam Özdenetim Kurulu adına Başkan