TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Garanti bankası

riyatg riyatg 25.02.2008 13:41:00
Merhaba,

Bir çoğumuz denk gelmiştir, Garanti bankasının son reklamında çobanlık yapan bir köylü çocuğun önünde birden yer yarılır ve gökten binalar vs yağar. Sonunda kocaman bir sitede, önünde havalı bir araba duran bir evden çobanın "ikizi" çobana bir top fırlatır ve el sallar.

Doğal yaşama destek vermekle övünen bu bankanın, doğal yaşamı yıkıp yerine bina vs yapmak üzere kredi reklamı yapması gerçek bir "perhiz-lahana turşusu" örneği. Üye arkadaşlar da desteklerse site olarak bu bankaya bir protesto mesajı göndermeyi öneriyor fikirlerinizi bekliyorum. Selamlar

Reklamın videosu için. http://www.youtube.com/watch?v=l0s-hPVVKyo

mehmetunlu mehmetunlu 25.02.2008 19:47:00

Doğa mağa hikaye bunlar için herşey rant.

Metini yazın hemen mesaj atalım.

capaci capaci 25.02.2008 20:38:00

riyat ++++

çitlenbik çitlenbik 25.02.2008 20:40:00

Hele ki, DD ve WWF e projeleri için sponsor olan Garanti Bankası na bravo !!

DD ile Hasankeyf e Sadakat turuna katıldığımda, Garanti Bankası nın projeye destek veren bankalar arasında olduğu söylenmişti. Dönüşte hemen bir şikayet maili yazdım. Hesapalrımı ve kredi kartlarımı iptal edeceğimi belirttim. 2 gün içinde geri döndüler. Projede yeralmadıklarını, ama konuyu inceleyeceklerini söylemişti bayan. Bunu DD ne de bildirmiştim.

http://www.garanti.com.tr/hakli_musteri_hatti/sikayetim_var.html

Yalnız Garanti müşterileri şikayet bildiriminde bulunabiliyor ne yazık.

alp alp 26.02.2008 00:00:00

Merhaba Riyat Bey,

Yaklaşık 1 aydır sizlerden uzak kaldım. Bu arada neler neler olmuş öğrenmeye çalışıyorum...

Forum mesajınızı ve reklamı izledim; Çorak arazide bir tek ağaç gölgesinde (örneğin Eskişehir de arazilerde hep bir tek ağaç vardır, iki olduğunu görmedim) keçi güden çoban karşısında "biraz abartılmış bir şehir" kuruluyor. Bu şehiri kuran adı geçen banka desek de kurduran bizim belediyeler veya merkezi hükümet.

Garanti Bankası ile hesap ilişkim bile yok ama 2005 yılında Yeşil Atlas Kuşlar sayısına sponsor olmuştur. Sahsen Kuş Gözlemciliğine bu dergi sayesinde başlamış olmam ve aşağıdaki linkte belirtilen çalışmaların bize yakın olması sebebi ile forum mesajınıza menfii yönde görüş vermekteyim.

www.garanti.com.tr/ana_sayfa/garantiyi_taniyin/toplumsal_sorumluluk_projeleri/dogaya_destek_projeleri/wwf.html

Saygılarımla, alp

aysem54 aysem54 26.02.2008 04:14:00

eğer bilinçli toplum olamazsak gökten bina değil daha başka şeyler yağdırır bu fikirler...

amaç hedef kitleyi artırmak önce belki iyi taraftan yaklaşıp sonra son noktayı koyma çabası... belli mi olur ? !

Riyat abi elimizden geldiğince destek oluruz...

sessiz olmadığımızı farkedeceklerdir.

saygılarımla

shooter shooter 26.02.2008 11:12:00

Bu anlamsız ve bir zamanlar içinde bulunduğum Doğuş Grubu ilkelerine çok zıt çalışma hakkında hem Garanti hem de Doğuş Grubu yöneticilerine bizzat düşüncelerimi bildirmiştim. Reklam şirketinin işgüzarlığını kabul etmelerinin kendi ilkelerini zedelemelerine doğaya duyarlı bütün müşterilerinin üzüldüğünü söyledim.

Zaman zaman böyle iş kazalarına neden olabiliyorlar. Gereken tepkiyi gösterirsek, reklamı yayından kaldıracaklarını ve bir dahaki sefer daha da duyarlı olacaklarını düşünüyorum...

ömer

emreka emreka 28.02.2008 09:50:00

Riyat Bey çelişkiler konusunda yerden göğe haklsınız. Bu çelişkiler malesef hertarafımızda. Sonuçta bazen amaç kar olunca, her yol mübah olabiliyor.

Ama reklam ile ilgili bir ilginç nokta var. Filmin başında bir kızböceği var. Yer yarılmadan konduğu yerden uçuyor ve kent kurulduktan sonra tekrar yerine konuyor. Bu doğaya gösterdikleri saygı olarak algılanabilir mi acaba?

Herneyse, orada bir de yerilen kırsal yaşam var. Üstü başı dağınık, ikizi ile sınıfı ve yeri yüzüne vurulan bir köylü çocuğu var. Doğaya saygısızlık kadar bu da önemli bir nokta bence...

Duyarlılığınız için teşekkürler...

sevgilerimle,

emre.

serhattigrel serhattigrel 29.02.2008 00:17:00

Reklam hala yayındamı bilemiyorum, Benim yapabileceğim tek şey Garanti bankasında tanıdığım bir iki yömeticiye bu sayfanın Linkini verip bunu reklamlar ile ilgili yöneticiye iletmesini rica etmek olacaktır. Çevre konusunda duyarlı olan bir kurumun reklama çevreci gözüyle bakmasını belkide sağlarız.

Biyoorhan Biyoorhan 29.02.2008 15:34:00

Riyat Abi düşüncelerine katılıyorum, protesto mesajı gönderebiliriz.

Selamlar..

çitlenbik çitlenbik 2.03.2008 11:11:00

Perşembe günü mail şikayet maili attım Garanti Bankası na. Bankanın sitesindeki Şikayet Var linkinden. Hatta forumun linkini de yazdım. Bu sabah beni aradılar. Ben de sitemizi ve forumu incelemelerini söyledim. Reklamın, doğa katliamına adeta destek yanında, kültürel değerlere de bir anlamda katliamı destekler ifade taşıdığına inandığımı söyledim. Reklamın sadece gelişimi anlattığını, eğer rahatsızlık varsa dikkate alacaklarını, uyardığımız için teşekkür ettiklerini söylediler.

Hasankeyf ile ilgili, tekrardan geri dönüş beklediğimi de belirttim.

Her iki mailime de dönmeleri bence güzel :))

sapinuva sapinuva 18.03.2008 08:27:00

Garanti bankasının daha buna benzer birçok hatası var.Burda anlatmakla bitmez.Riyat hocama destek vererek garanti kredi kartımı iptal ettirdim.

teqaru teqaru 21.03.2008 15:06:00

Merhabalar,

DD ekibi garanti hesaplarımızı kapatma kararı aldık. Bu arada Reklam Özdenetim Kuruluna şikayette bulunduk. Gelen cevap bir rezalet. Doğayı "çorak bi arazi" olarak görüyorlar. Kırsal yaşamın değerleri oradaki insanların değeri kimsenin umrunda bile değil...

cevabı aşağıda iletiyorum... dicle tuba..

--------------------------------

Sayın Eray Çağlayan,

Kurulumuza Garanti Bankası için hazırlanan reklam filmi ile ilgili olarak yapmış olduğunuz başvuru karşı tarafında görüşleri dikkate alınarak değerlendirilmiş ve aşağıdaki sonuca varılmıştır;

“Reklam filminde, Garanti Bankası’nın Türkiye’nin en çok kredi veren bankası olduğu, üzerinde hiçbir şey bulunmayan, çorak bir arazide kredi alınarak yepyeni bir yaşam kurulabileceği anlatılmaya çalışılmıştır. Bu mesaj verilirken hiç kimse aşağılanmamakta, doğanın tahribi değil, tersine çorak bir arazide kent kurulması gösterilmektedir. Ayrıca, sanayileşme ve kentleşme günümüzde tüm toplumlarda var olan bir gerçektir. Reklam filminde de bu iki unsura Garanti Bankası’nın kredi olanakları ile yaptığı katkı vurgulanmaktadır.

Bu yönüyle söz konusu reklam filminde Kurulumuzun uyguladığı Özdenetim Esasları’nın maddelerine herhangi bir aykırılık görülmemiştir. O nedenle reklam filminin bu hali ile yayınlanmasında bir sakınca bulunmamıştır.”

Bilginize sunar, Reklam Özdenetim Kurulu’na göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Çetin Ziylan

Reklam Özdenetim Kurulu adına Başkan

riyatg riyatg 21.03.2008 15:17:00

Sevgili arkadaşlar,

Uzun bir süredir üyelerimizin duyarlı mesajlarını bekliyordum ancak maalesef yeterli tepkinin oluşmadığını gördüm. Reklam hala yayınlanıyor. Garanti bankası herne kadar göstermelik olarak bir yandan bazı doğal yaşamla ilgili derneklere sponsorluk yaparken öte yandan Hasankeyfi sular altında bırakan baraj yapımına da değişik yollardan katkıda bulunmakta. Aşağıdaki yazıda sevgili Tubanın belirttiği gibi doğayı "çorak arazi" diye nitelendiren yetkililere ve bankaya en azından gerekli yanıtın verilmesini beklerdim. Umarım sevgili kuşlarımızın bulunduğu ortamların yıkımına biraz daha duyarlılıkla bakar ve gerekli tepkiyi oluştururuz. Sevgiler

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT