TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

HD-YORUM V.S.

efem efem 15.11.2013 11:39:00
dün" fotoğraf dergisinin" eski sayılarından birini karıştırırken bir yazıya rastladım.yazı internetde ki fotoğraf sitelerinde fotoğraflara yazılan yorumlarla ilgili.
yazıda fotoğraflara yapılan abartılı yorumların -nefis,harika-şahane-çok güzel-muhteşem v.s gibi,fotoğrafa katkısı üzerine bir yazı.
özet olarak bu tür yorumların fotoğrafa ve fotoğrafçıya hiç bir katkı sağlamadığı gibi aksine fotoğrafçıya verdiği yanlış özgüvenin hatalarını görememe aynı hataları sürekli yineleme ve hiç bir ilerleme kaydedememe gibi sonuçlarından bahsetmiş uzun uzun.
..
malum sitede son zamanlarda yorumlarda bir artış var bu artışın fotoğraflardaki kaliteyle birlikte ivme kazanmasını temenni ederim.
....
(konuyu buraya getirmemin bir nedeni de fotoğraflarına eleştiri yaptığım bir kaç kişinin fotoğraflarını silmesi -tavır alması v.s v.s...)
...
daha önce çok tartışılan bir konu olduğu için konuyu çok fazla uzatmadan şimdi ki gündem konusu yıldız-HD fotoğraf hesaplarına getirmek istiyorum konuyu..

HD süresinin uzunluğundan bende şikayetçi idim.bence en baştaki gibi 10 gün olmalıydı.
herkese..
15 gün olmasının nedeni fotoğraf kalitesini bir nebzede olsa artırmaktı.sonuç pek değişmedi.iyi fotoğrafın tanımı yorum sayısına endekslendi.
esas merak ettiğim bu azimle giderse bir gün herkes 5 ya-ı-ldızlı olacak.4 günde bir hd yükleyecek.yıldız hesabına girenlere şunu sormak gerekir 15 günde bir yüklediklerinize dönüp bir daha bakın 4 günde bir yüklemek size ne kazandıracak..
..
yıldız ve yorum ve tür sayısına kafayı takanlara tavsiyem
bu işi o kadar ciddiye almayın
doğaya ve sokaklara karışın
hayat sokaklar da......

moktem moktem 18.11.2013 00:26:00

Çok teşekkürler dostum. Bu aralar biraz iş yoğunluğum var ama en kısa zamanda yanınızdayım inşallah :)

bakcasoy bakcasoy 17.11.2013 23:28:00

Aynen katılırım.

metinalkis metinalkis 17.11.2013 23:07:00

Yalanla işimiz olmaz ama Apollo candır:)) Hocam bizim kuşlarda kış sezonu açılıyor Şile Karaburun bekleriz:)

moktem moktem 17.11.2013 21:00:00

Kelebek mevsimi bitti sevgili dostum. Şubatın ikinci yarısında buralarda yalancı apollolar çıkar ve sezonun açıldığını ilan ederler. Ardından bahar türleri başlar :))

metinalkis metinalkis 17.11.2013 10:42:00

Mehmet Ali hocam kelebek ne zaman çekiyoruz yahu:)

moktem moktem 17.11.2013 01:32:00

"yıldız ve yorum ve tür sayısına kafayı takanlara tavsiyem bu işi o kadar ciddiye almayın doğaya ve sokaklara karışın hayat sokaklar da......" Doğru söze ne denir? yanıt: Aynen katılıyorum :)

shooter shooter 16.11.2013 20:24:00

Şimdiki Çocuklar Fotokritik kuşağından geliyor... Onun için bizim gibi bakmazlar hayata ve fotoğrafa Zafer abi... eğer kişi kendisini bir adım ileriye taşımayı hedefliyorsa, bunun için çaba harcamaktaysa, gerisi laf-ı güzaftır... bunun dışında herşey benim ayranım ekşi değil demektir...

engineergs engineergs 16.11.2013 18:12:00

Ben de Hd yayınlanmayacak kadar kötü fotoğrafları (2 sefer olduğunu düşünüyorum)yayınladım ve gerçekten facia idi diyebilirim.Hd olunca o kadar kötü olacağını bilmiyordum elbette yoksa yayınlmazDım.Ancak bazı insanlar yayınlamaktan keyif alabiliyor ve bu sadece hobi olarak düşününce yayınlanabilir bence,mutlu edecekse yayınlasın.Amaç mutlu olmak değilmi...Ve bu sadece HD foto için geçerli değil bazı fotoğraflarda model kuşmu o bile anlaşılmıyor (abarttım sanırım)ama foto sahibi yayınlıyor mutlu oluyor bundan.bırakalım olsunlar eğer eleştiri yapıldı anlamıyor o onun problemi.

metinalkis metinalkis 16.11.2013 16:05:00

Aynen Katılıyorum, Doğa ve Sokak = Hayattır... çok kasmaya kasılmaya gerek yok. Beni isteyen eleştirebilir. Çok da memnun olurum. Eleştiri güçlendirir:)

engineergs engineergs 16.11.2013 15:34:00

Öncelikle Aslan Bey e gönülden katılıyorum bu işin bir hobi olduğunu unutuyoruz yaşamın sokaklarda ve doğada değilde bilgisayarın başında geçiriyoruz.Evet bende netlik olmayan bir çok fotoğrafa çok iyi denildiğini gördüm ve şaşırdım.Lakin iyi fotoğraf ne olursa olsun diğerleinin arasından sıyrılıp çıkıyor.demem o ki yapan yapsın yorumu kötü fotoğrafa fazla önemli değil.Zafer Abi nin her dediğinede katılıyorum ayrıca.Yıldız alma yarışına gelince açıkçası bende gaza gelenlerdenim ve sonra kendimden utandım desem yeridir:((Çok selam ve saygılarımla

zaferK zaferK 16.11.2013 15:22:00

İşte ben de bunu anlatmaya çalışıyorum Aslan bey...insan nefsi bu ,kimse ayranım ekşi demiyor ki...zaten bizim kültürümüzde eleştiri sadece aşağılanma olarak algılanıyor ,daha iyiye ulaşmak için eleştirinin ve eleştiriye tahammülün şart olduğunu kabul edecek düzeye gelemedik henüz. Aynı şekilde daha birkaç ay önce fotoğrafa başlayan birileri de uzman kesilip olmadık eleştiriler yapınca işin suyu çıkıyor... O fotoğrafa ''pırıl pırıl,harika ,v.s...'' yazılması da usulden olmuş...ve artık herkes bunu kanıksamış... Sonuçta kimselerin daha iyiye ulaşmak için eleştiri beklediğine olan inancımızı kaybettik...ve korkarım daha uzun yıllar böyle gidecek... :) Selamlar ,sevgiler...

efem efem 16.11.2013 14:34:00

benim çok şaırdığım diğer olayda fotoğrafın altına çoğu tanıdığım kişilerin netlik bile olayan fotoğrafa -net-pırıl pırıl v.s- yazmaları.. şimdi bu yüreklendirmekmi oluyor...

efem efem 16.11.2013 14:31:00

kime sorsam en iyi fotoğrafcı,kimi eleştirsem ukalayım..!!

zaferK zaferK 16.11.2013 11:00:00

Arslan bey merhaba... Önemli bir noktayı gündeme getirmişsiniz...daha önce de defalarca yazılıp çizilen bir konu... Ama ne kadar gündeme gelirse gelsin ,bu güne kadar yorumlarda herhangi bir değişiklik olmamıştır ve asla da olmayacaktır...çünkü; -Fotoğrafa teknik yorum yapanların hepsi bu konuda uzman değildir,bazıları bilerek ve iyi niyetle -katkı sağlamak amacıyla-yorum yapsa da bazı yorumcular uzman edasıyla resmen -tabirimi hoş görün-sallamaktadırlar...hatta bazıları fotoğrafa katkı sağlamak adına kişiyi resmen aşağılamaktadırlar... -Diğer bir konu da ,eleştiri yapılan kişi zaten kendini aşmış ve harika bir fotoğraf çekmiş olduğunu düşündüğünden ,yapılan yorumların hepsinde artniyet aramaktadır.Ona göre fotoğrafı muhteşemdir ama kahrolası yorumcu kötü niyetlidir ve amacı fotoğraf sahibini aşağılamaktır... Nadiren eleştiriye olumlu bakan ve bundan yararlanan arkadaşlar ise ,kısa süre sonra haşin ve gaddar fotoğraf eleştirmenine dönüşmektedirler... Ha ,işte bu yüzden de durum asla değişmeyecektir... Böyle gelmiştir ,böyle gidecektir... Selamlar...

arslan236 arslan236 15.11.2013 23:58:00

Aynen katılıyorum.

dkokenek dkokenek 15.11.2013 23:30:00

1

shooter shooter 15.11.2013 15:28:00

katılmamamak mümkün mü...

gedizmen gedizmen 15.11.2013 14:10:00

1

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT