Evet hem parasal açıdan hemde teknik açıdan sanırım 1.4tc ile 300mm f4 en iyi seçenek.Herkese teşekkür ederim yardımlar için selamlar
Sadık bey 1.7 tc de kalite kaybı fazla oluyor. O ndenle tavsiye etmiyorum. 1.4 tc en ideali. Mecbur kalmadıkça da kullanmayın derim. Nadiren kullanılabilir ve durumu kurtarır.
Makinenin iso performansı iyiyse kullanımı çok rahat oluyor, ben D3s ile kullandım performansı oldukça iyiydi. Ancak D300s ile performansı hayal kırıklığıydı. Aslına bakarsanız odak avantajından yararlanmak için kroplu makineleri kullanma alışkanlığımızı gözden geçirmemiz lazım. DX makinelerle yaptığımız çekimlerde krop yapınca kalite dramatik şekilde düşüyor. Bu arada 300 f4 1.4 TC performansı D300s ile kullandığımda görece iyi sonuçlar almıştım.
1.7 tc 400 mm 2.8 lens için üretilmişti 20 yıl önce tasarlanmış 300 mm bir lens için fotograf kalitesi olarak tat vermez cok yakın ve güzel ışık alan zamanlarda kabul görsede kuş fotografı için tanımlık kareler için uygun olur Selam
300mm af-s lens tc-14e ile başarılı. tc 1.7 ile f/8 de başarılı çekim yapılabilir özellikle yakın çekimlerde ama krop makina kullanıyorsanız bu diyafram sizi zorlar. tc 14e kullanın derim.
1.4 ile aldığın hazı 1.7 ile alamazssın yoksa kullanılmaz diye bişey söylemek tabiki doğru değil
Sadık bey,ben 300 mm le 1.4 tc kullanıyorum,çok memnunum.yalnız 1.7 tc de güzel sonuçlar veriyor..Nikonunda tc konusunda başarılı olduğunu biliyorum,neden 1.7 tc olmasın derim ben..
kesinlikle tc14
tc14 ile kullanırsan daha iyi olur bence
teknik olarak F8' i geçmediği için af yapar ama randımanlı olurmu açıkçası bilmiyorum..