TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

GÖZLEM

avşarbey avşarbey 24.11.2013 04:57:00
Geçtiğimiz hafta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine gitti. Hem ziyaret hem ticaret misali. Birtan Gökeri ve Sadık Azimli hocalarımla da irtibata geçtim. Sadık Azimli hocamın yaşadığı üzücü olaydan dolayı Birtan Gökeri Hocamla yaptığımız bir günlük arazi ile yetinmek zorunda kaldık. Her ikisine de yardım ve desteklerinden dolayı buradan gönül dolusu selamlarımı sunar ve tekrar teşekkür ederim.
Hafta başında döndüm. Dün gece bir kolaj hazırlayarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili bir gözlem yapmak istediğimde, Kuzey Kıbrısla ilgili olarak hiç bir gözlemin olmadığını daha doğrusu gözlem yapılamadığını gördüm. Bunun nedeni sanırım yurt dışı olması. Ama yavru vatan ın üyesi olan çok değerli ve çok başarılı arkadaşlarımız olduğunu herkes biliyor. Bu gözlem bölümünün benim kanımca mutlaka olması gerekiyor. Yöneticilerimize buradan yazarak bu konuyu dikkate almalarını öneriyor, rica ediyorum. Herkese de gönül dolusu selamlarımı sunuyorum. Gecenin saat 05.00 ın da hala site ile uğraşın biri olarak :)))))

avşarbey avşarbey 26.11.2013 01:22:00

teşekkürler başkanım.. Benim bu formu açarken öncelikli düşüncem.. gözlemlerin Sitemizde yer almasıydı. Oraya gidecek yada gidebilecek arkadaşlara ışık tutması açısındandı. Gözlemlere verilebilir mi? diye düşünüyorum.. Elbetteki İngiltere'den Uganda'dan gelen fotoğrafların günün fotosu olmasın. TR dışı veya Türkiye'nin kuşları mutlaka da ayrı olmadı. Bu konuda sizinle ve herkesle aynı düşüncedeyim.

serhattigrel serhattigrel 25.11.2013 23:22:00

Kıbrıs benim gözümde Kayseri veya Manisa dan hiç farklı değil. Bu benim hissettiğim. Siyasi olarak bakıldığında ise ayrı bir devlet. Biz tüm eğilimleri bırakıp sınırlarımız içinde gösterseydik doğru yapmazdık. Tüm kurgumuz TR içi ve TR dışı üstüne, ara bir formül tutarsız ve zor olacaktı. Geçenlerde Ülke seçimini eklerken inanın İngiltere umurumuzda değildi, düşündüğümüz Kıbrıs ın envanterini arkadaşlarımızın daha rahat çıkarmasını sağlayacak bir mekanizma kurmaktı. Umarım belli bir birikimden sonra Kıbrıs kuş envanteri görülebilecektir. Gözlemde Mersin içinde yazıldığını unutmuştum. Çözüm arayacağız. Bulur muyuz bilemiyorum. Günün fotosuna seçilmesi konusunda da sizlere hak verdim, ama şahsen, Kenya da çekilen bir sarı gagalı leylek de günün fotosu olsun istemiyorum. Bu konuda şu an direnen ben ve birkaç arkadaşım kaldı, Ama bu konuda muhalefete yenilmek üzereyiz, sanırım ilk kongrede sizin de düşündüğünüz sistem kazanacak. Ama Kıbrıs gibi İngiltere den gelen fotoğraf da günün fotoğrafı olabilecek.

avşarbey avşarbey 25.11.2013 23:08:00

Sevgili Arkadaşlarım; Konumuz aslında sizlerin dile getirdiği Türkiye'nin kuşları KKTC'nin kuşları ya da türleri değildi. Ama belki onlarda olsa bence ki bu benim şahsi görüşüm çok iyi olurdu. Fakat; Benim anlatmak istediğim gözlemlerin yer alması. Çünkü, bir çok arkadaşımız için Yavru Vatanımız çok yakın ve gidilmesi kolay bir mesafe. Orada yapılacak gözlemler bir çok arkadaşımıza ışık tutacak ve yol gösterecek. Ben bu konuda aydınlatıcı ve destek olacağı konusunda düşüncelerimi yazmıştım. Örneğin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile yaptığım geziyi anlatırken yelpazekuyruk, tarlakuşu ve Yeşilbaş ördeklerin bu kadar yakın mesafeden ve yüzlercesi görünce bir çok arkadaşımın "GİTMEK ŞART OLDU" yada "MUTLAKA GİTMELİYİZ" söylemleri üzerine böyle bir konuyu paylaşmak istedim. Yaptığım günü birlik gezi de hazırlıksız olarak gittiğim için kendimde böyle bir eksiklik hissettim. Hepinize gönül dolusu selamlar....

AZİM AZİM 25.11.2013 19:12:00

Birtan Hocam duygularımıza tercüman oldu. Çok büyük emek harcayarak çektiğimiz karelerin günün fotosu sayılması sanırım motivasyonumuzu artıracaktır :) Bize de kucak açan site yönetimine ve desteklerini her zaman gösteren tüm dostlara selamlarımı iletirim.

Gavurdağlı Gavurdağlı 24.11.2013 18:59:00

Kıbrıslı arkadaşlarımızı içimizden biri gibi görmeyenimiz var mı? KKTC bizim için yad eller olmamalı. Şayet site yazılımında fazla sorun oluşturmayacaksa, Kıbrıslı kardeşlerimizi bizimle aynı haklara sahip olarak aramızda görmek istiyorum. Hatta tüm dünya ornitocularını aynı formatla aramızda görmek ne güzel olur. Erensel olmaya ne dersiniz? :)

birgök birgök 24.11.2013 16:02:00

Mustafa bey'e ve yoruma katılan Hasan bey ile Taner bey'e de teşekkürlerimi iletiyorum.Öncelikle yıllardır bize kucak açan ve fotoğraflarımızı,değerlendirmelerimizi samimi bir şekilde paylaşan, paylaştıran, bizi üye kabul edip de motivasyonumuzu artıran Türkiye'nin güzide kuş sitesi TRAKUS'a ve TRAKUS'lu üye arkadaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.Her zaman bizi de içlerinden biri kabul ettiklerini yaşayıp görüyoruz. Yıllar içerisinde Türkiyeli- Kıbrıslı kuş ve doğa severler zaman zaman biraraya gelme veya sosyal medya ve sitemiz aracılığıyla samimi olabilme mutluluğunu yaşadık. KKTC türlerinin Türkiye türleriyle ayrı tutulması bence çok doğru bir olaydır.Zaten site ''Türkiye'nin Anonim Kuşları ''sitesi adı ile kurulmuştur.Bizim fotoğraflarımıza TR DIŞI denmesi de haklı ve yerinde bir karardır.Zamanla KKTC gözlemleri MERSİN >> KKTC gözlemi başlığı ile yer almaktadır. *Tabi ki ne kadar mümkündür ama direk Mersin gözlemi içinde yer almak yerine KKTC gözlemi yer alabilir mi? (Tabi ki KKTC dışında TR DIŞI olan pek çok dünya ülkesi de var. Üyeler oralarda da fotoğraf çekince oranın adının da konması bu sebeple gündeme geleceğinden, sitenin formatının ona göre düzenlenmesi gerekebilir. Herhalde zorluklar da yaşanabilir. **''Günün fotoğrafı'' KKTC'den veya diğer yurtdışı ülkelerinden de olursa ne olur diye düşündüğümüzde,zaten yurtdışından şu anda ne kadar çok üye var ki o kadar güzel kareler çekecek ve bu karelerin yorumunu Türkiye'deki binlerin üzerindeki üye yorumlayacak da KKTC'den veya Hollanda'dan veya başka ülkelerde çekilen kare ''Günün Fotoğraflarına''girecek??? Bence bu konuda çok da şansımız yok...:) Olsa ne olacak, olmasa ne olacak:) Yani ,sadece bu konuda biraz daha evrensel düşünmek gereklidir bence 2013 yılındaki bir Türkiye için.

Taner53 Taner53 24.11.2013 11:56:00

ben bu konuda Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyetindeki kuşçu arkadaşlarımızın daha fazlasını hakettıklerini düşünuyorm, onlar; bu tarz kısıtlamalarla karşı karşıya brakılmamalıdırlar diye düşünuyorm umarım site yönetiminin bu konuda tatmin edici bir açıklama yapacaktır

Taner53 Taner53 24.11.2013 09:31:00

KKTC bence yurt dışı olmamalı bu konuda bir çalışma yapılabılır ....selamlar Mustafa abi

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT