Nikon D300S,,D7000,,D7100 Hakkında
leventsahin 24.11.2013 19:01:00
Selamlar trakuş ailesi,300f4 lensde kullanılmak üzere,şuanki mevcut nikon body (d5000) yetersiz kaldığıını düşündüğümden yeni bir body geçmek istiyorum düşündüğüm modeller D300S,D7000,D7100 den birisi olacak,bu konuda biraz kafam karışık sizlerede danışmak istedim,,, Alacağım model hem ornitoda hemde düğün,model vs fotoğrafcılığında kullanılacak
D7000 Aslında biraz bütce ile alakalı malum her iki model dende uygun fiyatlı ve kuş fotoğrafcıları genelde kullanıyor...
D7100 Her iki modeldende daha güncel kağıt üzerinde de cok cazip geliyor İSO performansınıda çok beğeniyor kullananlar hızıda bu konuda yeterli duruyor
D300S Malum efsane bir model çok başarılı olduğu aşikar ama düşük Mega Pikseli ve İso yetersizmi gelir bu beni düşündürüyo ve malum eski bir model ama hala efsaneliğini koruyor,her iki modelden de 2 kat daha iyi tekli piksel boyutu var...
Sorularıma gelecek olursak,,,,D7000 alıp işidaha ucuzamı kapatmalıyım,yoksa daha güncel olan d7100 mü dersiniz yoksa eskide olsa eski toprak diyip 300s demi karar kılmalıyım:))
Yrumlarınız için şimdiden çok teşekkürler
cenkzeynep 26.11.2013 13:01:00 Bundan yaklaşık 5 ay önce nikona geçtiğim zamanlar bende 7100 ve d300 arasında kalmıştım..sonuç olarak yeni teknoloji deyip 7100 aldım.. ilk başlarda her şey çok güzeldi.ama daha sonra araziyide fazlalaştırınca daha çok kullanma şansını yakaladım. 7100 de gördüğüm eksikler; 1.makineyi çok iyi sabitlemeniz gerekir,çekimi yaparken rüzgar bile esse fotoğraf net çıkmıyor. 2.aksiyonlarda takip sistemi çok yavaş kalıyor,bu yüzden çok sayıda fotoğrafı çöpe atmak zorunda kaldım.. 3.green çok fazla,iyi bir temizleme programı kullanmazsanız başınız dertte. 4.14bit raw çekimlerde saniyede 2-3 kareye düşüyorki,bu aksiyon çekme şansını oldukça azaltıyor. 5.pili sabah 0 dolduruyorum ve yoğun bir arazide öğleye bitiyor.. 7100 artıları ; 1.eğer makineyi güzel sabitleyip titremeden çekerseniz 24 mp ile çok güzel sonuçlar veriyor. 2.1.5 crop un yanında sunduğu fazladan 1.3 crop.buda uzak kuşlarda iyi bir seçenek.. 3.daha hafif,küçük ve taşıması kolay.. d300 artıları; 1.megapiksel düşük olduğundan dolayı elde bile rahat çekim yapabiliyorsunuz. 2.takip sistemi 7100 den çok daha iyi ve dolu fonda bile çok güzel sonuçlar veriyor. 3.yüksek isolarda bile sonuçlar oldukça iyi.d300 le çektiğim çoğu fotoğrafta gren temizleme programına ihtiyaç bile duymadım.. 4.pili 0 doldurduğumda ve yoğun bir arazide akşama kadar çekim yapabiliyorum.. 5.compact flash.. 6.7100 den daha ucuz.. iki makineyide yoğun bir şekilde kullandım.şu an d300 aldım ve çok memnunum.şunu unutmayın,7100 nikonun giriş seviyesinin en iyisidir.d300 bir üst sınıfta yer alır(shutter sesleri bile oldukça farklı) sonuçta kararı sen vereceksin levent,ben sadece izlenimlerimi yazdım :) ne alırsan al,şimdiden hayırlı olsun..