TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Sigma APO 50-500mm F4.5-6.3 DG OS HSM

flu flu 29.11.2013 18:22:00
Sigma APO 50-500mm F4.5-6.3 DG OS HSM (7D Canon Body) ile
Canon EF 400mm f/5.6L USM den daha iyi verim alınabilir mi özellikle yakın çekimlerde Canon 400 mm çoğu zaman makinayı sabitlemediğimizde netlemiyor bilindiği üzere,her zamanda arabada çekim yapmıyoruz..Özellikle sigma 50-500 kullanıcı arkadaşlar varsa sorum onlara?400 mm Canon tek seçeneğim olmaması için arayıştayım..

Cevaplar için şimdiden teşekkürler..

ozgurkalay ozgurkalay 5.12.2013 17:52:00

Canon 500mm f4 ıs kullanıyorum.Bu objektifi alabilmek için 400mm f 5,6 dahil tüm ekipmanlarımı sattım.Ancak Ali ŞENEL beyin de belirttiği üzere kullanım kolaylığı, performansı ve özellikle fiyat avantajıda değerlendirildiğinde 400mm çok iyi. İlk fırsatta 400mm'yi tekrar alacağım.

engineergs engineergs 5.12.2013 17:11:00

Bende ekipman yönünden müzdarip birisi olarak tüm yorumları okudum.Öncelikle Zafer Bey'e ve Birtan Bey'e katılıyorum.Şu anda Nikon D7100 ile Sigma 150-500 kullanıyorum.Bu kombinasyonla iyi olduğunu düşündüğüm fotoğraflarım var ama çektiğim yüzlerce kareden 1-2 tanesi. Son 10 gündür arkadaşımdan 300mm f4 aldım ve denedim.Öncelikle Nikon 300mm F4 daha keskin fotoğraf çekiyor ve Derin crop yapmaya daha çok izin veriyor.Bu lensin 1.4TC ile çok başarılı olacağını düşünüyorum.Sizde TC ile kullandınız mı 400mm'yi?Benim fikrim sigma dan Canon yada nikon lens daha iyi.Tabii benim fikrim.Saygılar

zien zien 5.12.2013 15:15:00

Forumda bahsi geçen tüm ekipmanları kullanmış birisi olarak diyebilirim ki. Canon 400 mm kesinlikle daha iyi performans verir sigma50-500mm ye göre. 400mm nin uzak mesafeden çekim konusunda 50-500mm ye göre gözle görünür bir avantajı var. Sigma ile ancak yakın mesafede etkili sonuç alınabilir. Eğer çok yaklaşamıyorsanız yada çoğunlukla araçtan çekim yapıyorsanız sigmayı düşünmeyin. Ben yıllardır 300mm ile çekim yapıyorum ve çok çok nadir tc kullanıyorum. Olay kuşlara yaklaşmada... İmkân olsa 500mm f4 isterim tabiki ama o konumuz dışı :)

sezmez sezmez 5.12.2013 14:42:00

Merhaba ; Yorumların hepsini okuyamadım, Zafer ve Göker Beylerin yazdıklarını okudum. Sigma 50-500 OS HSM Lensi Nikon D3100 gibi bir Body üzerinde kullanıyroum. 2 Yıldır bu ekipmanlar ile çekim yapıyorum. Daha önce Nikkor 55-300mm VR Nikon lens ile kullandım. Zafer ve Göker Bey'in fikirlerine katılıyorum. Arazide denenmesi gereken bir çok şey aslında düzgün fotoğraf çekmenizi doğrudan etkiliyor. Nikon Sigma ikilisini kullanan biri olarak memnun olduğumu söyleyebilirim. Ancak daha hafif olması ve daha keskin sonuçlar vermesi açısından Nikon Baody Nikon 300 F4 Lens ya da Canon Body Canon 400mm Lens daha uyumlu gibi geliyor. Birçok kişinin portföyünde bu lens ve değişik body ile çekilmiş fotoğraflar var, öncelikle bunlara bakmanızı öneririm. Bunun dışında Canon kullananlardan Canon ile Sigma 50-500mm lensin uyumluluğu konusunda birkaç olumsuz görüş duydum ancak ne kadar ciddi derecededir net bir bilgim yok. Ancak İzTV ile Enez'de belgesel çekimi yaparken Canon Body ve Sigma Lens ikilisini çok rahat kullandıklarını gördüm. Tabii video çekimi gayet güzeldi ancak fotoğrafta nasıl sonuç verir örneklerine bakmak lazım.

sener sener 5.12.2013 14:17:00

Sigma 50-500 keskin bir lens ancak burada Canon body ile 400mm f/5.6 sabit odaklı lens daha uyumlu duruyor. Ben genel olarak bu tarz ekipman önerilerinde bir lens veya makine ile ilgili fikir beyan etmek için o ekipmanı kullanan veya kullanmış arkadaşların yazılarını görmek istiyorum, ancak çoğu zaman böyle olmadığı kanaatindeyim.

zaferK zaferK 1.12.2013 21:26:00

Değerli arkadaşlarımızdan oldukça yararlı öneriler gelmiş,birkaç satır da ben ilave etmek isterim... 1-Bildiğiniz gibi fotoğraf=photos graphis ,yani ışıkla yazmak.Onun için önce iyi ışık ve doğru açı... 2-Yüklenen fotoğraflar genelde kişinin kaydettiği ve en beğendiği kare olacağından ,fotoğraf kalitesini makine veya lensle özdeşleştirmek bazen yanıltıcı olabilir.Kaliteli ekipman elbetteki her zaman iyidir ,ama çok pahalıdır ve kuşa yeterince yaklaşmadığınız sürece hiçbir işe yaramaz.Çok basit bir örnekle ;kuşa 2m.kadar daha yaklaşmak yerine daha uzun odaklı lens kullanmanın maliyeti 8000-16000 TL. civarındadır.Bu kadar masrafı göze almaktansa kuşa 2m.daha yaklaşmak çok daha masrafsız bir yöntemdir. 3-Fotoğraf işleme programları mucize yaratmaz ,fotoğraf kalitesi ne çektiyseniz odur...bu programlarla(photoshop) sadece pozlama hatalarını giderip uygun kadraj yapabilirsiniz.Fotoğrafı düzelteceğim diye çok uğraşırsanız bazen güzel kuş fotoğrafı yerine ucube bir kareyle karşılaşabilirsiniz.Sonuçta fotoğraf kalitesi ,çektiğiniz anda neyse odur.Sonradan kaliteyi değiştirmek mümkün değildir. 4-Öncelikle IS -OS veya VR gibi titreşim önleyici özellikleri olan lensler tercih edilmelidir.Bu mümkün değilse çekim sırasında lensin sabitleştirilmesine ,ve ışığın iyi olmasına özen gösterilmelidir. 5-Birçok faktörden bahsetmek mümkün ,ama özetle bu şartlarda kuş fotoğrafı çekilmelidir.Şartlar uygun değilse ;fotoğraf çekmekte ısrar edip hayal kırıklığına uğramaktansa ,şartlar düzelinceye kadar kuşçuluğa gözlemle devam edilmelidir...(Örneğin 200-300mm.lensle veya ,Compact makinelerle mükemmel kuş fotoğrafı çekmeye çalışmak gerçekçi bir yaklaşım değildir...) Bol ışıklı ,güzel fotoğraflı günler diliyorum...selamlar...

flu flu 30.11.2013 18:02:00

Uzaktakileri yakın etmek adına bazen ve fazlasıyla 500 mm gerekiyor tabiki 400 mm inde yeri ayrı ama alternatif bir çözüm yok şu an malesef,ben daha çok Sigma kullanıcılarından tecrübelerini payaşmalarını istemiştim ama çoğunluk Sigmayı Nikon'la kullanıyor ve verim alıyor sanırım..Teşekkür ederim ..

leventsahin leventsahin 30.11.2013 01:12:00

Münevver hanım fotoğraflarınıza biraz göz attım en büyük sorun kuşlara olan mesafede sanırım,şuanki ekipmanınız canonda fayda maliyet oranında en iyi ekipman biraz daha kamuflaj ile harikalar yaratacağınızdan eminim inanın 50-500 sonucu değiştirmeyecek dahada kötüleştirecektir.

flu flu 29.11.2013 22:41:00

Birtan hocam derdimi bir siz anladınız sizde doğru anladınız.. :) çok teşekkürler değerli görüşünüz için..

birgök birgök 29.11.2013 22:00:00

Münevver hanım, siz 400 mm 'den soğukluk duymuşsunuz. 500mm olursa herşey daha kolay ve güzel olacak diye düşünüyorsunuz ama bence o kadar fark göremeyeceksiniz.500mm 'nin fiyatına ve ağırlığına değip değmediğini aldığınız zaman anlayacaksınız. 500mm ile hep güzel kareler çekildiğini zannetmediğinizi biliyorum.O güzel kareler sizin çekimlerinize ve fotoşop bilginize göre yine değişecek.Zaten Sigma ile de gördüğünüz çok güzel kareler ,fotoğrafçısının saydığımız başarılı performansları ve bilgileri ile elde edilmiştir. Ben de bir gün 500,600 veya 800mm almak istiyorum ama 400mm. de daima yanımda olacaktır.

flu flu 29.11.2013 21:47:00

Maalesef öyleymiş..

flu flu 29.11.2013 21:46:00

Ahmet bey onları kullanıyorum zaten de sigma kullanan da çok arkadaş var ne fotoğraflar çıkıyor tabİ 400 mm in yanında Sigma daha kötü diyceksiniz,anlıyorum...

flu flu 29.11.2013 21:45:00

Hasan bey 7d-400 mm ikilisini kullanıyorum ama bana yeterli gelmiyor bakıyorum burada çekilen fotoğraflara çoğu zaman 150-500 yada 50-500 sigma ile çekilen fotoğraflar gayet iyi,ben de bazen düşünüyorum işte 50-500 aralık olarak çok iyi geliyor uzaktan bakıldığında, hani yakını da iyi çeker gibi düşünüp, tabi alıp da hiç kullanmadım.. 400 mm elde çok zor, e malumunuz her dakka da arabada çekilmiyo herşey..

chokokerem chokokerem 29.11.2013 20:58:00

kesinlikle 400mm. canon bodylerde sigma lensler deneyimlediğim kadarıyla çok başarılı değil.

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 29.11.2013 20:17:00

canonda ideal lesn (uygun fiyatlı ) canon 400 mm f:5.6'dır. canon 7d ile super ikilidir. sigmayı hiç işe karıştırmayın derim.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT