ACİL DURUM! GALA DAKİ KATLİAMI BUGÜN DURDURMALI
DilekveTunç 7.12.2013 11:21:00
ACİL DURUM! GALA DAKİ KATLİAMI BUGÜN DURDURMALI
Arkadaşlar, soğuk hava kar avcıların iştahını kabartmış, dün gece Gala da katliam yapmışlar, Lütfen aşağıdaki yazıyı yazan arkadaşımıza destek verelim. Herbirimiz birey olarak ve her topluluk ne yapabilir! Hiç değilse bugün - yarın oalbilecek katliamı durduralım! Tandık, telefon aşağıdaki e-postalara şikayet aklınıza gelen her yolu denemeli!
Dilek
Dilekçe şöyle;
Sayın Genel Müdürüm Ahmet Özyanık ,
Az önce Gala Gölü Milli Parkını da içinde bulunduran İpsala Enez arasındaki bölgedeydim.
İpsala Enez yolu üzerinde onlarca araba park etmiş çeltik sahasında ve Gala Gölü tarafında tongarto ve botlarla ellerinde projektörlerle avcılar av yapıyorlardı.
Yenikarpuzlu köyü Enez arasında 27 tane araba saydım yolun kenarına park etmiş..
Yol boyunca çeltik alanlarında ÇELTİK EVİ adıyla yapılmış barakalar bulunmakta. Bu çeltik evleri AV EVİ olarak, gerek güme gerekse avcıların toplanıp bir araya geldikleri mekanlar olarak kullanılmaktalar.
Bu akşam her av evinin önünde en az 2 - 3 adet araç bulunuyordu.
İpsala Enez arası avcıların projektörleri ile ışıl ışıl olmuştu.
tüfek sesinin en yoğun geldiği noktada aracı durdurup indim, parketmiş araçların bazılarının fotoğraflarını çektim, bu arada jandarmayı arayıp durumu haber verdim..
Yolda durup araçlarının fotoğraflarını çektiğimi gören avcıların bazıları projektörlerini üzerine doğrulttu, durduğum yeri aydınlattıklarında Haytap aracını görenler botları ve tongartoları ile hızla uzaklaştılar bazıları da av evlerine girip saklandılar.
Bir süre orada oyalanıp avcıların fotoğraflarını çekmeye çalıştım bu arada Jandarmanın gelmesini bekledim ancak Jandarma gelmeyince ben de yoluma devam ettim.
Arkamdan avcıların ne yapacaklarını merak ettiğim için bir kaç yüz metre gidip farlarımı kapatıp durdum araçtan indim. Duyduğum şey tüfek seslerinin yeniden başlamasıydı.
Enez merkeze gelip doğruca jandarmaya gittim. nöbetçi astsubay ile görüşüp ihbarı yapanın ben olduğumu , ekiplerin gelmediğini söyleyip gördüklerimi, anlattım.
Nöbetçi astsubay ekiplerinin o sırada midye kaçakçılarının peşinde olduklarını, onları takibe aldıkları için bulundukları yerden ayrılamadıklarını ama midye takibi işi bittiğinde ekiplerini Gala ya yönlendireceğini açıkladı.
Ben de az önce evime gelip bilgisayarımı açtım ve size yazmaya başladım.
Size bunları şu an göz yaşları içinde yazıyorum, koskoca devletin bu kadar çaresiz olduğunu görmek , şuracıktaki biçare 5 tane ördeği bile korumaktan aciz olduğumuzu görmek ciğerimi yakıyor.
Nesli tükenmek üzere olan nesillerin , bir an önce nesillerinin tükenmesini ve bu azaptan sonsuza kadar kurtulmalarını diliyorum.
Ama yine de eğer gerçekten istersek bu katliamı durdurabileceğimize de inanıyorum.
DilekveTunç 15.12.2013 13:32:00 GÜMELERİ YAKTILAR. Linki izlediyseniz, KAYMAKAM, JANDARMA, ENEZ VE KARPUZLU AVCI DERNEKLERİ İLE BİRLİKTE GÜMELER YAKILDI! KAMU OTERİTESİNİ BİLE TEHDİT EDEN GALA MİLLİ PARKINDAKİ AVCILAR, ÇIĞRINDAN ÇIKMIŞTIR diyor Enez Kaymakamı İhsan AYRANCI. Yasa tanımayan Pelikan, Leylek ve BAykuş vuranlarla mücadeleye devam edeceğini iletiyor. BURADAKİ tarlalardaki KAÇAK YAPI SORUNU İLE İLGİLENECEĞİNİ SÖYLÜYOR. Linkin 16:30 - 21:53 dakikalarında. Kaymakam beyi desteklemek için Valiye teşekkür yazı, fotoğoraf ve tweetleri atalım mı? Hatta Güzel bir Gala kuşları sunumu sosyal medyada dönmeye başlasa ne hoş olur! TRAKUŞ üyelerinin sandıkları dolu! Müsati arkadaşlar sunum hazırlama işini üstlenebilse ne iyi olacak! Dilek
DilekveTunç 11.12.2013 22:08:00 VALİYE AVCILAR ŞİKAYET EDECEKMİŞ, KAYMAKAMI YARDIM İSTİYOR EGE ARKADAŞIMIZ, Bizim Kaymakam beye destek çıkmamız gerek , çünkü avcılar şu anda valiliği ayağa kaldırıyor bakanlığa telefon yağdırıyorlar.. sizden talebim , doğa korumacılar olarak kaymakam beyin yanında olmak, valilik ve bakanlığa baskı yapmak . Ve diğer talebim, bu hafta sonu burası avcı cenneti olacak, havalar soğudu ve bu hafta sonu için bütün avcılar sözleşmiş hepsi gelecekler.. hele bu olaydan sonra inadına gelecekler hafta sonu.. Hatta gelebilen arkadaşlar atlayıp gelsinler burada onlarca güme var kaymakam bey hepsini yakacak el birliği ile yakalım.. İmkan olursa suda ve sazlıkta gidebilen hovercraft, airbot gibi bir araç ve bot kano temin edelim.. sevgiler.. Ege Sakin
halimdiker 11.12.2013 12:33:00 Maalesef Edirne li avcılarla başa çıkmak na-mümkün :( Gölbaba da tepede nöbet bekliyorlar ve telefonla gelenleri haber veriyorlar. Sazlıklara girmek ancak kayıkla mümkün ve içeride bir çok kapalı sobalı güme var. Doyran ve Elçili sulak alanında geçen hafta 15 tane kapalı güme saydık, Üyüklütatar köyünde yine birçok güme vardı. Hepsinin önünde de canlı-cansız mühreler var. Ve bu alanlar kuşların göç yolu üzerinde, hiç akla gelemeyecek kuşlar buraya dinlenmek üzere iniyorlar ve yaylım ateşi başlıyor. Daha önce Jandarmaya ve MP a ihbar ettik, pasbaş patka avlayan ve canlı mühre kullanan ve bunu da av sezonu dışında yapan şahıs yakalandı ve ceza kesildi ancak halen direniyor. Neyse ki fotoğraflarını çekmiştik tam da avlanırken. Bu alanların ve bu avcıların (!) maalesef ülkenin diğer yanındaki insanlardan hiç bir farkı yok. Hani ayıyı sopayla, oklu kirpiyi elle, leoparı av tüfeği ve tabancayla yok edenlerden... Bu mesele ülkenin doğusu batısı değil eğitimle çözülebileceğine hala inancım var. Ve bu insanların çocuklarını kazanabilirsek onlara bu çevredeki yaban hayatını sevdirebilirsek 10-15 yıl sonra avcı sayısında hayli azalma olacaktır. Tabii o zamana kadar bugünkü çeşitlilik kalırsa... İsmail Bey gerçekten bu işe gönül veren saygıdeğer müdürümüz. Ancak Jandarma aynı duyarlılığı göstermiyor. İhbar yaptığınızda kimse gelmiyor... Biz fotoğrafladık yarın medya da görülecek dendiğinde hemen geliyorlar. Bu konuda yakında bazı girişimlerimiz olacak, umarım başarırız... Sil