TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

ACİL DURUM! GALA DAKİ KATLİAMI BUGÜN DURDURMALI

DilekveTunç DilekveTunç 7.12.2013 11:21:00
ACİL DURUM! GALA DAKİ KATLİAMI BUGÜN DURDURMALI
Arkadaşlar, soğuk hava kar avcıların iştahını kabartmış, dün gece Gala da katliam yapmışlar, Lütfen aşağıdaki yazıyı yazan arkadaşımıza destek verelim. Herbirimiz birey olarak ve her topluluk ne yapabilir! Hiç değilse bugün - yarın oalbilecek katliamı durduralım! Tandık, telefon aşağıdaki e-postalara şikayet aklınıza gelen her yolu denemeli!
Dilek

Dilekçe şöyle;

Sayın Genel Müdürüm Ahmet Özyanık ,

Az önce Gala Gölü Milli Parkını da içinde bulunduran İpsala Enez arasındaki bölgedeydim.

İpsala Enez yolu üzerinde onlarca araba park etmiş çeltik sahasında ve Gala Gölü tarafında tongarto ve botlarla ellerinde projektörlerle avcılar av yapıyorlardı.

Yenikarpuzlu köyü Enez arasında 27 tane araba saydım yolun kenarına park etmiş..

Yol boyunca çeltik alanlarında ÇELTİK EVİ adıyla yapılmış barakalar bulunmakta. Bu çeltik evleri AV EVİ olarak, gerek güme gerekse avcıların toplanıp bir araya geldikleri mekanlar olarak kullanılmaktalar.

Bu akşam her av evinin önünde en az 2 - 3 adet araç bulunuyordu.

İpsala Enez arası avcıların projektörleri ile ışıl ışıl olmuştu.

tüfek sesinin en yoğun geldiği noktada aracı durdurup indim, parketmiş araçların bazılarının fotoğraflarını çektim, bu arada jandarmayı arayıp durumu haber verdim..

Yolda durup araçlarının fotoğraflarını çektiğimi gören avcıların bazıları projektörlerini üzerine doğrulttu, durduğum yeri aydınlattıklarında Haytap aracını görenler botları ve tongartoları ile hızla uzaklaştılar bazıları da av evlerine girip saklandılar.

Bir süre orada oyalanıp avcıların fotoğraflarını çekmeye çalıştım bu arada Jandarmanın gelmesini bekledim ancak Jandarma gelmeyince ben de yoluma devam ettim.

Arkamdan avcıların ne yapacaklarını merak ettiğim için bir kaç yüz metre gidip farlarımı kapatıp durdum araçtan indim. Duyduğum şey tüfek seslerinin yeniden başlamasıydı.

Enez merkeze gelip doğruca jandarmaya gittim. nöbetçi astsubay ile görüşüp ihbarı yapanın ben olduğumu , ekiplerin gelmediğini söyleyip gördüklerimi, anlattım.

Nöbetçi astsubay ekiplerinin o sırada midye kaçakçılarının peşinde olduklarını, onları takibe aldıkları için bulundukları yerden ayrılamadıklarını ama midye takibi işi bittiğinde ekiplerini Gala ya yönlendireceğini açıkladı.

Ben de az önce evime gelip bilgisayarımı açtım ve size yazmaya başladım.

Size bunları şu an göz yaşları içinde yazıyorum, koskoca devletin bu kadar çaresiz olduğunu görmek , şuracıktaki biçare 5 tane ördeği bile korumaktan aciz olduğumuzu görmek ciğerimi yakıyor.

Nesli tükenmek üzere olan nesillerin , bir an önce nesillerinin tükenmesini ve bu azaptan sonsuza kadar kurtulmalarını diliyorum.

Ama yine de eğer gerçekten istersek bu katliamı durdurabileceğimize de inanıyorum.

DilekveTunç DilekveTunç 5.01.2014 11:38:00

SON DAKİKA GELİŞMESİ, KAYMAKAM ENEZ'DEN AYRILIYOR Selamlar, Ege iki gözü iki çeşme ağlıyor, hayvanları koruma işinde bırakacağım galiba bu gidişle diyor! Çünkü Kaymakam Enez'den ayrılıyormuş, 1. PAZARTESİ KAYMAKAMIN VEDA YEMEĞİNE ÇAĞIRIYOR, 2. ÇARŞAMBA GÜNÜ GALA'YI BOŞ BIRAKMAYIN! AVLANMA GÜNÜ DİYOR! 3. HAFTA SONU GALA GÖLÜNÜ BOŞ BIRAKMAYINIZ DİYE RİCA EDİYOR. Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 17.12.2013 18:44:00

BAYKUŞTA 18 TANE SAÇMA! Ahmet Emre Kütükçü'ye yolladığım kulaklı orman baykuşunun üstünde 18 tane saçma olduğu çıkmış röntgende.. Ege Sakin

Gavurdağlı Gavurdağlı 16.12.2013 00:31:00

Başvuruların fazla sonuç vereceğine inancım kalmadı. Buralarda da epey uğraş veriyoruz ama, aynı davranışlarla karşılaşıyoruz. Bence çözüm bir grup medya ile yarın bölgede kalabalık oluşturup, yerleşim birimlerinde etkin bir şekilde varlık göstermek. Yoksa kendilerinin her şeye gücünün yeteceğini sanan bu gözü dönmüşlere geri adım attırılamaz. Bu hareketin asıl etkisi bölgedeki ve merkezdeki yetkilileri tetiklemek oluyor. En azından bir süre görevlerini hatırlıyorlar.

DilekveTunç DilekveTunç 15.12.2013 13:35:00

YARALI KUŞUN İst. gelmesi için destek verecek var mı? GALA Gölünde yaralı kulaklı Orman Baykuşu Ege Sakin arkadaşımızda! Kimler yardımcı olur?

DilekveTunç DilekveTunç 15.12.2013 13:32:00

GÜMELERİ YAKTILAR. Linki izlediyseniz, KAYMAKAM, JANDARMA, ENEZ VE KARPUZLU AVCI DERNEKLERİ İLE BİRLİKTE GÜMELER YAKILDI! KAMU OTERİTESİNİ BİLE TEHDİT EDEN GALA MİLLİ PARKINDAKİ AVCILAR, ÇIĞRINDAN ÇIKMIŞTIR diyor Enez Kaymakamı İhsan AYRANCI. Yasa tanımayan Pelikan, Leylek ve BAykuş vuranlarla mücadeleye devam edeceğini iletiyor. BURADAKİ tarlalardaki KAÇAK YAPI SORUNU İLE İLGİLENECEĞİNİ SÖYLÜYOR. Linkin 16:30 - 21:53 dakikalarında. Kaymakam beyi desteklemek için Valiye teşekkür yazı, fotoğoraf ve tweetleri atalım mı? Hatta Güzel bir Gala kuşları sunumu sosyal medyada dönmeye başlasa ne hoş olur! TRAKUŞ üyelerinin sandıkları dolu! Müsati arkadaşlar sunum hazırlama işini üstlenebilse ne iyi olacak! Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 14.12.2013 13:16:00

TV'DE KAYMAKAM VE AVCI DERNEĞİ BAŞKANI KONUŞUYOR! http://www.youtube.com/watch?v=mc3VJC7OYD0 Nasıl bir öldürme aşkı bu?

DilekveTunç DilekveTunç 12.12.2013 23:48:00

VALİ BEYİN CEVABI: GALA GÖLÜ MİLLİ PARKI'NDA AVCILARIN YASALARA UYMAMASINA : @SnrCetinkaya hayvanların avlanması en çok rahatsız olduğum konulardandır https://twitter.com/hasan_duruer/status/411056127678640129 ................................................................................................................................ BAŞKA BİR TWEET: https://twitter.com/DillyandTunci/status/411039707988910080/photo/1 @hasan_duruer GALA GÖLÜ Milli Parkı,ava kapalı.Avcılar bugünsizden kendilerine destek emirleri verdirteceğini söyledi Fotoğraf: ilker Kül ------------------------------------------------------------------------------------------ @hasan_duruer GALA GÖLÜ Milli Parkı,ava kapalı.Avcılar bugün sizden kendilerine destek emirleri verdirteceğini söylediler https://twitter.com/DillyandTunci/status/411038287206182912/photo/1 FOTOĞRAF: ÖMER NECİPOĞLU

muratçalışkan muratçalışkan 12.12.2013 23:11:00

1 ne kadar çok kişi yazarsa o kadar etkili olur dilerim herkes katılır.

muratçalışkan muratçalışkan 12.12.2013 23:10:00

1

zaferK zaferK 12.12.2013 22:23:00

Avcılarla mücadele ederken çok dikkat etmek gerekiyor ,hayvanlara reva gördüklerini insanlara da uygulamaktan çekinmeyen çok gaddar ve insafsız avcılar da var.Birkaç yıl önce de bizim yolumuza demir kazıklı tuzak döşemişlerdi ,son anda farkedip mutlak bir kazadan -belki de ölümden-döndük. Aman dikkat!!! http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl47@d

NACİEYP NACİEYP 12.12.2013 08:42:00

ben de yazdım Vali Beye,inşallah faydası olur

DilekveTunç DilekveTunç 11.12.2013 23:50:00

Sizde yazmak ister misiniz? edirne@icisleri.gov.tr Sayın Valim Öncelikle Doğa koruma ve hayvan hakları konusunda bu güne kadar yaptığınız çalışmalar için çok teşekkür ediyoruz. Yönetiminize bağlı Enez Kaymakamlığı Gala Gölü'nün ve doğal yapının korunması konusunda son derece bilinçli ve özverili çalışmalar yapmakta ve çok büyük emekler vermektedir, sayın Valim özelikle bu konuda size şükranlarımızı sunuyor, Haytap hayvan hakları federasyonu ve ülkenin çevre ve doğa koruma konusunda çalışmalar yapan farklı STKlarından gelen doğa korumacılar olarak tüm kalbimizle yanınızda olduğumuzu bildiriyoruz. Sayın Valim ; Sizlerin bu değerli çalışmalarınızın yanında öldürmekten başka bir şey düşünmeyen ve hiç bir canlıya yaşam hakkı tanımayan avcıların yaptıkları katliamlar ne yazık ki çalışmalara gölge düşürür durumdadır. iyice kontrolden çıkan ve can alma isteğiyle dolu avcılar geçtiğimiz günlerde milli parklar ekiplerine de demir kazıklı tuzak kurmuş orman korucularının canlarına kast etmişlerdir. ( http://www.facebook.com/pages/Haytap-Günlüğü/445932725459932 ) Edirne bölgesindeki Güme avcılığı buradaki tüm doğal yaşamı ekosistemi yok edecek duruma gelmiştir. Gala Gölü'ne en büyük zararı bu gümeler ve yol boyunca dizilmiş av evleri vermektedir. Yüksek makamınızdan talebimiz, Gala Gölü çevresinin gümelerden kurtulması konusunda Enez Kaymakamlığınızın ve Edirne milli parklar Şube müdürlüğünüzün çalışmalarını hızlandırmanız ve geniş alana yaymanızdır. Duyarlılığınız hassasiyetiniz için teşekkür ediyor saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Sadece gümelerin ve av evlerinin kaldırılması ve denetimlerin sıklaştırılması ile eşsiz bir değere sahip Gala Gölü'nü kurtarabiliriz. Yaşam Ellerimizde.. Ege SAKİN Haytap Hayvan Hakları Federasyonu temsilcisi Yaban Hayat Grubu sözcüsü

abrecchia abrecchia 11.12.2013 22:23:00

Gala'nın bu makus talihi konumundan kaynaklanıyor.Hele yakın zamana kadar yol da geçmezdi. Trakya'da bile avcılıkla uğraşmayan kimse bilmez orayı bu kadar kesin söylüyorum. Milli parklar müdürlüğü Edirne Merkezde (Gala'ya 140km. uzaklıkta. Hatta bence müdürlük Enez'e taşınmalı çünkü il sınırları içerisindeki en önemli yer orada), alanda resmi bir görevli yok, Jandarma ilgisiz ve dahası avla ilgileniyor. Doğru düzgün bir tabela bile yok. Milli PArk statüsü yalnızca kağıt üzerinde. Kamuoyu oluşturmak gerek. En az üç görevli Gala'da vardiyalı olarak sürekli bulunmalı. Ancak altını çizmek isterim bu görevliler RESMİ adamlar olmalı. Kaymakam BEy alakadar olduysa bu iyi haber. Hele haftasonu güme yakacak durumda ise demek ki kolluk kuvvetleri de olaya dahil olmuş. Bu durumda avcıların hareket alanları kalmaz -tabi Gala içerisinde; zira belgesi olanlar çevresinde serbestçe yasal olarak avlanabilir- Zaten problem de burada başlıyor... Yani yine başa döndük. Nereden başlamalı bilmiyorum??

DilekveTunç DilekveTunç 11.12.2013 22:08:00

VALİYE AVCILAR ŞİKAYET EDECEKMİŞ, KAYMAKAMI YARDIM İSTİYOR EGE ARKADAŞIMIZ, Bizim Kaymakam beye destek çıkmamız gerek , çünkü avcılar şu anda valiliği ayağa kaldırıyor bakanlığa telefon yağdırıyorlar.. sizden talebim , doğa korumacılar olarak kaymakam beyin yanında olmak, valilik ve bakanlığa baskı yapmak . Ve diğer talebim, bu hafta sonu burası avcı cenneti olacak, havalar soğudu ve bu hafta sonu için bütün avcılar sözleşmiş hepsi gelecekler.. hele bu olaydan sonra inadına gelecekler hafta sonu.. Hatta gelebilen arkadaşlar atlayıp gelsinler burada onlarca güme var kaymakam bey hepsini yakacak el birliği ile yakalım.. İmkan olursa suda ve sazlıkta gidebilen hovercraft, airbot gibi bir araç ve bot kano temin edelim.. sevgiler.. Ege Sakin

DilekveTunç DilekveTunç 11.12.2013 21:40:00

KAPIŞMIŞLAR Bugün kaymakam ve avcılar GALA'da kapışmış. Valiyi arayıp size emir verdirteceğiz diyor Yörenin Avcı Dernek Başkanı. Yarın olacaklara nasıl destek vermeli, kriz nasıl yönetilmeli bilmiyorum. Bu arada haftasonu av partisi varmış GALA'da. T.C.Edirne Valiliği Tel: 0284 213 91 84 Fax:0284 213 91 82 Eposta:edirne@icisleri.gov.tr Tweeter @hasan_duruer Valiler İçişleri bakanlığı'na bağlı ama Muammer Güler'e tweeterdan mı ulaşmalı nasıl yapmalı bilemedim. Niye Trakyalılar bu alana sahip çıkmıyor? Dilek

halimdiker halimdiker 11.12.2013 12:33:00

Maalesef Edirne li avcılarla başa çıkmak na-mümkün :( Gölbaba da tepede nöbet bekliyorlar ve telefonla gelenleri haber veriyorlar. Sazlıklara girmek ancak kayıkla mümkün ve içeride bir çok kapalı sobalı güme var. Doyran ve Elçili sulak alanında geçen hafta 15 tane kapalı güme saydık, Üyüklütatar köyünde yine birçok güme vardı. Hepsinin önünde de canlı-cansız mühreler var. Ve bu alanlar kuşların göç yolu üzerinde, hiç akla gelemeyecek kuşlar buraya dinlenmek üzere iniyorlar ve yaylım ateşi başlıyor. Daha önce Jandarmaya ve MP a ihbar ettik, pasbaş patka avlayan ve canlı mühre kullanan ve bunu da av sezonu dışında yapan şahıs yakalandı ve ceza kesildi ancak halen direniyor. Neyse ki fotoğraflarını çekmiştik tam da avlanırken. Bu alanların ve bu avcıların (!) maalesef ülkenin diğer yanındaki insanlardan hiç bir farkı yok. Hani ayıyı sopayla, oklu kirpiyi elle, leoparı av tüfeği ve tabancayla yok edenlerden... Bu mesele ülkenin doğusu batısı değil eğitimle çözülebileceğine hala inancım var. Ve bu insanların çocuklarını kazanabilirsek onlara bu çevredeki yaban hayatını sevdirebilirsek 10-15 yıl sonra avcı sayısında hayli azalma olacaktır. Tabii o zamana kadar bugünkü çeşitlilik kalırsa... İsmail Bey gerçekten bu işe gönül veren saygıdeğer müdürümüz. Ancak Jandarma aynı duyarlılığı göstermiyor. İhbar yaptığınızda kimse gelmiyor... Biz fotoğrafladık yarın medya da görülecek dendiğinde hemen geliyorlar. Bu konuda yakında bazı girişimlerimiz olacak, umarım başarırız... Sil

DilekveTunç DilekveTunç 11.12.2013 11:52:00

TEHDİT EDİLİYORUM. "Milli Parkta Katliam" başlığıyla T24'ün ana sayfadaki flaş manşetinden http://t24.com.tr/haber/gala-golunde-kacak-ve-seyredilen-avcilarin-kus-katliami/245787 Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Edirne Şube Müdürü İsmail Dağlı da kaçak avcıların kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü. Dağlı, "Avcılar ‘Bizle uğraşma, seni sürdürürüz. Görevden aldırırız' diyorlar" dedi."

benimpencerem benimpencerem 9.12.2013 15:28:00

Dün Çanakkale -Kumkale de Milli park sahasında av faaliyetini tesbit ettik ve fotoğrafladık. Milli parklara mail attım. Az önce aradılar ve fotoğrafları istediler yolladım. Umarım hakettikleri cezayı bulacaklar. Kaçak av faaliyeti yürüten avcıları yüzleri ve mümkünse araç plakası görünecek şekilde fotoğraflarsanız ilgileniyorlar bilginize.

DilekveTunç DilekveTunç 7.12.2013 22:29:00

BİLGİLENDİRME(GALA HAKKINDA) Arkadaşlar, Gönderdiğimiz dilekçelere yazılı cevap, şikayet ettiğimiz ilgililerden telefonla cevap ve Doğa Koruma ve Milli Parklar FAcebook sayfasından cevaplar geliyor. Bugün bölgeye Mili Parklar Çanakkale’den ve Edirne’den takviye ekipler gönderilmiş. AVCILAR ANKARA’YA GİDİP GÜME TALEBİNDE BULUNMUŞLAR, YARINDA BAŞBAKAN EDİRNE VE İLÇELERİNDE OLCAĞINDAN DİKKAT ÇEKİP BİZ GÜME İSTİYORUZ BİZİM BÖYLE SORUNUMUZ VAR DEMEK İSTİYORLARMIŞ. DİKKAT ÇEKMEK İÇİN AKŞAM O KADAR ARAÇ VARMIŞ. ÜSTELİK ANKARA’YA ONLARA GÜME İZİNİ VERMEYEN BÖLGE YETKİLİLERİNİ ŞİKAYET EDİP SÜRDÜRME TALEBİNDE BULUNUYORLARMIŞ. ALANDA OLAN ARKADAŞLARIMIZ İSE AKŞAM HALA AVCI ARAÇLARININ ORADA OLDUĞUNU İLETTİLER. BİZ NELER YAPABİLİRİZ DİYE KONUYU BAŞLATSAM. SİZLERDE DÜŞÜNCELERİNİZİ YAZSANIZ. ÇÜNKÜ ALAN YA AVCILARA KALACAK YA KUŞÇULAR KORUYACAK BAŞKA SEÇENEK YOK! 1. BÖLGEYE SÜREKLİ ÇALIŞACAK PERSONEL, İLAVE ÇALIŞANLAR TALEP EDEBİLİRİZ. 2. KORUNAN TÜRLER TEHDİT ALTINDA OLDUĞUNDAN KONUYU ULUSLAR ARASI KUŞ KURULUŞLARINA BİLDİREBİLİRİZ. NOT: DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR SAYFASI https://www.facebook.com/milliparklar?hc_location=stream BUDA BANA YAZILAN CEVAP https://www.facebook.com/milliparklar/posts/10152064105983570?comment_id=28480925

avşarbey avşarbey 7.12.2013 12:37:00

VE DE ULUSAL GAZETELERDE

avşarbey avşarbey 7.12.2013 12:36:00

Zaman uygun olursa gelebilirim. Bir gazeteci olarak.. Kırmıtlıda yapmıştım böyle bit haberi ve Türkiye de bir çok ulusal kanal ve Tv'de yer almış büyük ses getirmişti. Şu an Adanadayım. Destek için varımmmmmmm..... Selamlar

DilekveTunç DilekveTunç 7.12.2013 12:34:00

BU GECE ORADA OLABİLSEK KEŞKE. FİKRİNİZ ÇOK GÜZEL. ARKDAŞIM ENEZ'DE YAŞIYOR, BURADA VE YELKOVAN'DA DUYURMUŞTUM. BANA SÜREKLİ GELİN ETKİNLİK YAPIN, KÖYLÜLER SOHBET YAPINİ FOTOĞRAF ÇEKİN. BU ALANDA OLDUĞUNUZ HİSSETTİRİN DERDİ. BENİM ÇİFTLİĞİMDE KALIRSINIZ, TOPLU GELDİĞİNİZDE KALCAK YER VE YEMEĞİ BİZ KARŞILARIZ YETER Kİ GELİN DERDİ! ONU YALNIZ BIRAKMAYALIM! DİLEK

DilekveTunç DilekveTunç 7.12.2013 12:24:00

TRAKYALI DOSTLAR, Trakya'da bürokrat, basın tanıdığınız yerlere durumu bildirebilir misiniz? Bu gece katliam olmasın bari! Konu şöyleymiş, biz barınaklarda kalalım diye güme konusunda bölge müdürüne, valiye herkese baskı yapıyorlarmış, Onlar da konuyu bilmediğinden esnek davrandı belki. BASKIYI AVCILAR DEĞİL BİZ YAPALIM!

abrecchia abrecchia 7.12.2013 11:40:00

Gidelim, o alanda toplanalım. Basını da çağıralım açıklamamızı yapalım,bayılırlar böyle şeylere. Bölge istanbul'a yakın; bi program dahilinde her haftasonu bölgeyi bir kuşçuya emanet edelim, tespit yaptığında hemen jandarmayı arasın fotoğraflasın. Madem Haytap ta bu konuda istekli, beraber organize olalım. 1 ay boyunca (4 haftasonu eder) alanı kontrol altında tutsak müthiş bir baskı oluştururuz. Kaçıp giderler.

DilekveTunç DilekveTunç 7.12.2013 11:23:00

DEVAMI: Sayın Genel Müdürüm , Aşağıdaki ekte bu konuyla ilgili olarak yaklaşık 1 yıl önce yaptığım başvuruyu da ekliyorum.. İnanın burada durumumuz günden güne kötüye gidiyor efendim. Edirne Şube müdürlüğünüz elinden geleni fazlasıyla yapıyor ancak uzun mesafeler , az sayıda araç ve personel , ve gittikçe arsızlaşan avcılar ve av sektörü sebebiyle katliama karşı elimizden hiç bir şey gelmiyor.. Bu gece o zavallı hayvanları 30 tane eli tüfekli avcı onları çatır çatır öldürürken hiç bir şey yapamadan orada öylece bırakıp arkamı dönüp gitmek yüreğimi parçaladı.. Bu adamlar kuğuları pelikanları flamingoları önlerine ne gelirse vuruyorlar.. Yüksek makamınızdan , söz konusu bölgedeki av evlerini kaldırmanızı gümeleri yok etmenizi ve denetim ve kontrolleri arttırmanızı talep ediyorum.. Denetim ve kontrollerde buranın yerlisi bir doğa korumacı olarak Haytap temsilcisi olarak elimden gelen desteği vermeye hazırım.. Lütfen yardım edin bu vahşeti bitirelim.. Yanıtınızı ve desteğinizi bekliyorum efendim. saygı ve hürmetlerimle arz ederim.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT