TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

TÜR KAKKINDA

avşarbey avşarbey 7.12.2013 18:57:00
Site de her gün bir şey fark ediyor yada öğreniyorum. Türler konusuna baktığımda türlere koyduğumuz fotoğraflar . Tür sayısına baktığımızda sayının değişmediğini gördüm. Benim 3 Aralık 2013 de yüklediğm Akkumkuşu gibi. Bir yanlışlık mı var? Yoksa Tür Ekle de kabul edilen kuşlar, Tür sıralamasına girmiyor mu?
Selamlar

avşarbey avşarbey 8.12.2013 01:56:00

Anladım başkanım. Zaten debreli Hasan bey ile de görüştük ve anlaştık. Sadece öğrenmek istemiştim. Bunu da öğrenmiş oldum. Biz sizleri yoruyoruz. Sizler kusura bakmayın. Selamlar

serhattigrel serhattigrel 8.12.2013 00:09:00

Mustafa bey, Kusura bakmayın tam anlamadan yanıtlamışım. Tür sayacı sadece foto galeri için var, ilk açtığımızda tür ekle kısmı yoktu, sadece 4 günde bir fotoğraf galeriden yüklenebiliyordu. Sonradan üye olan arkadaşlarımızın kendi tür sayılarını arttırmak için senelerce bekleme matematiği ortaya çıkınca tür ekle bölümünü kurduk, ve her gün tür arttırma imkanı üye sunulmuş oldu. Ancak bu yapı sadece kişi kendi tür sayısını arttırsın, bu da sitede pek görünmeden olabilsin diye kuruldu. Bildiğiniz gibi bunları, foto galeride ve türün sayfasında göremiyorsunuz, sadece sizin sayfanızdalar. Kısacası bilinçli olarak bu fotoğrafları saymıyoruz, ender türler olunca zaten foto galeriden yükleniyorve sayaca giriyor. Belki de açıklamaya ; '' türün foto galeriye yüklenmiş xx inci fotoğrafı '' desek daha doğru olacak.

avşarbey avşarbey 7.12.2013 19:36:00

Sevgili başkanım bahsettim tür dayısı benim türlerimle alakalı değil. Genel Tür sıralamasından bahsediyorum. Sadece kendi yüklediğim Akkumkuşunu örnek verdim. Bu duruma göre bazı türlere baktım aynı görünüyor. Yani kendi bahsettiğim Akkumkuşu türünü örnek vermek gerekirse 3 aralıkta yüklemiştim. Ama benden sonra 5 Aralık 2013 tarihinde Puffin Rahime Gülücü tarafından Foto galeriye yüklenen Akkumkuşu 62. Tür olarak kabul edilmiş. Ben Tür ekle ye yüklediğim için Akkumkuşu'nun 63. türü olmamış. Yani Galeriye Yüklenenler Türün kaçıncı Fotoğrafı diye sıralamaya giriyor. Tür ekleye yüklediğin tür sıralama da sıralama da yer almıyor. Bahsetmek istediğim buydu.. Selamlar

serhattigrel serhattigrel 7.12.2013 19:04:00

Sitede fotoğrafınız tür onayı olmadan tür sayısı artmaz, Sitede fotoğrafınız tür onayı alsa da sizin sayfanıza işlenmesi saatler alır. (yazılım sayfanızı belli aralıklar ile güncelliyor )

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT