Sigma 50-500mm arıyorum. Ayrıca yardımlarınıza ihtiyacım var.
MehmetKayısı 15.12.2013 04:40:00
Merhabalar sevgili abilerim kardeşlerim öncelikle selamlar.
Başlıkta da yazdığım üzere uygun fiyatlı nikon bayonetli sigma 50-500mm objektif aramaktayım. Ancak daha öncelikli olarak siz dostların büyüklerimin engin tecrübe ve görüşlerine ihtiyacım var.
Ben sizlerin yürümekte olduğu bu yola yeni çıkmış bir kardeşinizim. Yaklaşık 4 yıldır aktif olarak fotoğrafla ilgilenmekteyim ilk maceram nikon d70s ile başladı şimdi setimi biraz genişlettim değişik alanlarda kendimi geliştirmeye çalıştım daha çok doğa fotoğraflarına ilgi duymakta ve bu alanda uğraş vermekteyim ancak kuş fotoğraflarını gerek izlemek gerekse çekmeye çalışmak bana tarifsiz bir keyif vermekte. Bu merakımdan dolayı yaklaşık 1,5 yıl önce kendimi denemek için ve bütçem kısıtlı olduğu için nikon 70-300mm af objektifi mi aldım fakat bir zaman sonra fark ettim ki maalesef daha uzun menzile ihtiyacım var nacizhane görüşümdür. Çünkü kuşlara yaklaşmak konusunda çok amatör kalıyorum. Bu 4 yıl içerisinde kendimi az da olsa genel anlamda geliştirebildiğimi umuyor ve elimdeki gereksiz yere aldığım ekipmanlarımı satıp kendime 3-4 yıl kullanabileceğim bir set oluşturmak istiyorum. Tabi malumunuz öğrencilik hayatında maddi bolluk içinde hareket etmek bir hayal olduğundan bunu 1 yıldır tüm lükslerimden vazgeçip biriktirdiğim kısıtlı bütçem ile yapmak zorundayım.
Şimdi siz üstadlara danışmak istediğim konu şudur; benim elimdeki ekipmanlar:
Nikon D90 Body
Nikon D70s Body
Sigma 70-300mm f/4-5.6 dg macro
Nikon nikkor 70-300mm f/4-5.6 G
nikon 18-70mm f/3.5-4.5g ed if af-s dx nikkor zoom
Nikon 50mm f/1.8 D
Bunlardan ; d70s, nikon ve sigma 70-300 ler ve nikon 18-70 i satıp üzerine de birikimimi ekleyip oluşturmak istediğim set;
Nikon D90
Sigma 10-20 veya nikon 12-24 (Manzara ve mimari amaçlı kullanacağım geniş açı) (arıyorum)
Nikon 50mm f/1.8 (eş dost ve aile üylerinin porteleri ve genel amaçlı olarak (elimde mevcut))
Sigma 50-500mm (kuş fotoğrafçılığına ilk adım olarak)(arıyorum)
bir de bunların yanına bir flaş ekleyip tamamlamak istiyorum.
Neden sigma 50-500mm istediğime gelirsek, bir kaç gündür yaptığım araştırmalar neticesinde en kısık bütçeyle en iyi sonucu verecek olan set bu gibi görünmekte buna alternatif olarak sigma 150-500mm gösteriliyor ancak forumlardan vs. okuduğum kadarıyla 50-500 ün daha iyi sonuçlar verdiği söylenmiş incelediğim fotoğraflar da bunu gösteriyor gibi gördüm.
Bu konuda doğru mu yanlış mı yaptığımı sizlere danışmak istedim çünkü elimde tek atımlık kurşunum var ve bunu yanlış bi ekipmana yatırım yaparak harcamak sonrasında da üzülmek istemiyorum zira bunu daha önce yaşadım tecrübe ettim. Sizlerin görüşlerine, varsa alternatiflerine ihtiyacım var. Eğer bana yardımcı olur en doğru yolu gösterirseniz o yolda çok daha uzun mesafeler kat edeceğime inanıyorum okuduğunuz için teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Mehmet Kayısı