TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Sigma 50-500mm arıyorum. Ayrıca yardımlarınıza ihtiyacım var.

MehmetKayısı MehmetKayısı 15.12.2013 04:40:00
Merhabalar sevgili abilerim kardeşlerim öncelikle selamlar.

Başlıkta da yazdığım üzere uygun fiyatlı nikon bayonetli sigma 50-500mm objektif aramaktayım. Ancak daha öncelikli olarak siz dostların büyüklerimin engin tecrübe ve görüşlerine ihtiyacım var.

Ben sizlerin yürümekte olduğu bu yola yeni çıkmış bir kardeşinizim. Yaklaşık 4 yıldır aktif olarak fotoğrafla ilgilenmekteyim ilk maceram nikon d70s ile başladı şimdi setimi biraz genişlettim değişik alanlarda kendimi geliştirmeye çalıştım daha çok doğa fotoğraflarına ilgi duymakta ve bu alanda uğraş vermekteyim ancak kuş fotoğraflarını gerek izlemek gerekse çekmeye çalışmak bana tarifsiz bir keyif vermekte. Bu merakımdan dolayı yaklaşık 1,5 yıl önce kendimi denemek için ve bütçem kısıtlı olduğu için nikon 70-300mm af objektifi mi aldım fakat bir zaman sonra fark ettim ki maalesef daha uzun menzile ihtiyacım var nacizhane görüşümdür. Çünkü kuşlara yaklaşmak konusunda çok amatör kalıyorum. Bu 4 yıl içerisinde kendimi az da olsa genel anlamda geliştirebildiğimi umuyor ve elimdeki gereksiz yere aldığım ekipmanlarımı satıp kendime 3-4 yıl kullanabileceğim bir set oluşturmak istiyorum. Tabi malumunuz öğrencilik hayatında maddi bolluk içinde hareket etmek bir hayal olduğundan bunu 1 yıldır tüm lükslerimden vazgeçip biriktirdiğim kısıtlı bütçem ile yapmak zorundayım.

Şimdi siz üstadlara danışmak istediğim konu şudur; benim elimdeki ekipmanlar:

Nikon D90 Body
Nikon D70s Body
Sigma 70-300mm f/4-5.6 dg macro
Nikon nikkor 70-300mm f/4-5.6 G
nikon 18-70mm f/3.5-4.5g ed if af-s dx nikkor zoom
Nikon 50mm f/1.8 D

Bunlardan ; d70s, nikon ve sigma 70-300 ler ve nikon 18-70 i satıp üzerine de birikimimi ekleyip oluşturmak istediğim set;

Nikon D90
Sigma 10-20 veya nikon 12-24 (Manzara ve mimari amaçlı kullanacağım geniş açı) (arıyorum)
Nikon 50mm f/1.8 (eş dost ve aile üylerinin porteleri ve genel amaçlı olarak (elimde mevcut))
Sigma 50-500mm (kuş fotoğrafçılığına ilk adım olarak)(arıyorum)
bir de bunların yanına bir flaş ekleyip tamamlamak istiyorum.

Neden sigma 50-500mm istediğime gelirsek, bir kaç gündür yaptığım araştırmalar neticesinde en kısık bütçeyle en iyi sonucu verecek olan set bu gibi görünmekte buna alternatif olarak sigma 150-500mm gösteriliyor ancak forumlardan vs. okuduğum kadarıyla 50-500 ün daha iyi sonuçlar verdiği söylenmiş incelediğim fotoğraflar da bunu gösteriyor gibi gördüm.

Bu konuda doğru mu yanlış mı yaptığımı sizlere danışmak istedim çünkü elimde tek atımlık kurşunum var ve bunu yanlış bi ekipmana yatırım yaparak harcamak sonrasında da üzülmek istemiyorum zira bunu daha önce yaşadım tecrübe ettim. Sizlerin görüşlerine, varsa alternatiflerine ihtiyacım var. Eğer bana yardımcı olur en doğru yolu gösterirseniz o yolda çok daha uzun mesafeler kat edeceğime inanıyorum okuduğunuz için teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Mehmet Kayısı

MehmetKayısı MehmetKayısı 16.12.2013 23:53:00

Abi çok teşekkür ederim bu gün bi kaç fotoğrafçıya sordum öldüm fiyatına almak istediler benim de gönlüm razı olmadı vermeye açıkçası emek emek aldığım tertemiz ekipmanlarımı şu an son ve net kararım d90 ımda küçük bir problem var onu yaptıracağım 300mm ve tc yide uygun fiyatlı bulduğum dakika satın alacağım arayış içerisindeyim bu kombinasyonu satmak isteyen olursa dediğim gibi talibim yazın da bi aksilik olmazsa gövdeyi değiştiririm hem o zamana kadar d7100 ikinci ele düşer biraz olsun ucuzlar benim açımdan daha iyi olur bende bu arada 300mm prime kullanmaya biraz alışmış olurum hepinize vakit ayırdığınız için ayrı ayrı teşekkür ederim sağlıcakla kalın

Taner53 Taner53 16.12.2013 09:53:00

eğer 7100 kullanacaksan tc konusunda çok aceleci davranma ilerde alırsın şimdilik ekstaradan gelen 1.3 çarpanla kullanırsın hem bu arada prime lense alışırsın ama tc alacaksanda kesinlikle nikonu nikonla kullan başkasını düşünme bile ...tercihinizin nekadar doğru olduğunu zamanla anlayacaksınz aynı dönemlerden bende geçtim iyikide sigma 50 500 almamışım bende ustaların tavsiyesini dinledim memnunda kaldım satmak istediğindede 300mm yi her daim satar daha üst seviye ekipmana geçmen kolay ve maddi açıdanda zararın sigma kadar olmayacağı kesindir

MehmetKayısı MehmetKayısı 16.12.2013 09:05:00

Hepinize çok teşekkür ederim sizlerin verdiği tavsiyeler konusunda d7100 ve 300mm ye karar kıldım bu gün gidip bi kaç yere bakacağım elimdeki ekipmanı satın almak isterler ise bu gün hemen gövdeyi alırım daha sonra da 300 mm için arayışa başlarım sizlerinde yakın çevresinde satmak isteyen olursa talibim şimdiden :) Müsadeniz le son bir sorum olacak TC için sigma ya da kenko gibi markaları tercih etmek yanlış olur mu bekleyip nikon mu almalıyım

Taner53 Taner53 16.12.2013 08:59:00

Mehmet bey 300mm tc ile birlikte 420mm yapar bence aradaki 80mm ye için nikonun kalitesi ve keslinliğinden mahrum olma MUTSUZ OLURSUN , hem sen kuşa yaklaşamadıktan sonra istersen 600mm kullan tatmin olamazssın. Eğer tercih edersen d7100 ile 1.3 çarpanla 15megapikselde tc takmadan 600mm olarak kullanabılırsın bu tercih tir mesela ben kullanmıyorm sadece tc kullanıyorm Bence altın kural kuşa olabildiğince yaklaşmak ve prime lenstir ZOOM lensten vazgeç derim heleki Sigma hiç düşünme sonra pişman olursun kanısındayım naçizane benim fikirlerim. BEN 300MM F4 U SATARAK 300MM F2.8 VR ALDIM ÇOK GÜZEL HIZLI VE KESKİN LENS AMAFOTOĞRAF ÇEKERKEN ÇOK DİKKAT ÇEKİYOR İNSANLAR MERAKLI ONUN İÇİN TEKRARDAN 300MM F4 E DÖNMEYİ DÜŞÜNUYORM DAHA HAFİF VE PRATİK KARAR SENİN BURDA HİÇKİMSENIN SANA 50 500 İLE 300MM KIYASINDA 50 500 DİCEĞİNİ SANMIYORM SELAMLAR SEVGİLER....

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 16.12.2013 08:23:00

nikon d7100 ile nikon 300 mm f:4 afs'yi öneriyorum. (yanlış anlaşılmış olmayayım). imkan olduğunda sete nikon tc14 de dahil ettiğinizde setiniz tam olur. geniş açılar söylediğim gibi.

MehmetKayısı MehmetKayısı 16.12.2013 01:13:00

Sevgili abilerim zahmet edip okuduğunuz için verdiğiniz güzel bilgiler için teşekkür ederim çok mutlu oldum. Söylediğiniz üzere nikon 300mm F/4 Af-S yi araştırdım genel olarak insanlar 50-500 den daha iyi olacağını söylemekte bende buna paralel olarak prime bir lensin çok daha iyi sonuçlar vereceğini düşünmekteyim elbette ancak korkum şudur elimdeki 300mm menzil ile tatmin olmadığımdan dolayı acaba bu objektifi alıp eyvah bu yetmiyor dermiyim. yani yakınlaştırması kısa kaldığı durumlarda keşke demek istemiyorum açıkçası kafam bununla birlikte iyice karıştı bütçe kısıtlaması sonucu hem gövdeyi hemde objektifi aynı anda değiştirmem çok zor olacak bu durumda şöyle mi yapmalıyım Nikon D90 300mm F4 1.4Tc ve diğer yazdıklarımı almalı Ya da Sayın ahmetyilmaz' ın tavsiyesi üzerine; Nikon d7100 sigma 50-500mm alıp geniş açıdan vazgeçmelimiyim Çünkü d7100 ün iso performansı çok iyi görünüyor bana sigma ile avantaj sağlayacağını düşünüyorum. 300mm F/4 diyafram artısı ile d90 ile kullanılabilir ölçüde gibi ama sigma alırsam gövdede de iyileştirme yapmam gerektiğini düşünmeye başladım Başınızı ağrıttığımın farkındayım affedin :) sonuç olarak 420mm ile 500mm arasındaki fark başımı taşlara vurmaya değer bir fark olur mu 300mm af-s yi 2000Tl ye buldum ikinci el fakat 1.4 TC nin ikinci el fiyatı yanılmıyorsam 900 lira civarı toplamda 2900 yapar ki benim birikim yaptığım bütçe 3000 tl civarı bütün paramı buraya mı harcamalı mıyım? Sigma 50-500 ise 2000 tl ile 2300 tl arasında görmüştüm hem maddi hem işlevsel olarak düşününce size hangisi mantıklı gelmekte şimdiden teşekkür ederim saygılar.

Taner53 Taner53 15.12.2013 11:28:00

SİGMA 50 500 A VERECEĞİNİZ PARAYLA NİKON 300mmF4 af-s bulursun bence 300mm f4

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 15.12.2013 10:54:00

Mehmet bey, body'niz nikon d7100 olsun. (nikoncu olduğunuz için bunu söylüyorum) kuş fotografçılığı için nikon 300 mm afs f:4 alın. sonra tc14 alarak tam olur geniş açı/mimari için nikon 10-24 var. 12-24 mm de olur.eğer 24 mm yeterse tamson 17-50 mm f:2.8 var. 12-24 mm de alternatif tokina 12-24 vmm f:4. o da iyi bir lens. biraz dfaha ucuz olabilir. body d7100 olsun. sınıf atladığınızı farkedeceksiniz.

sezmez sezmez 15.12.2013 09:00:00

Merhaba ; Bu konuda daha önce sitede bir çok konu açıldı ve herkes fikrini söyledi, mutlaka size yardımcı olması bakımından arkadaşlarımız fikir beyan edeceklerdir. Ben de Sigma 50-500mm kullanıyorum. Gayet memnunum ancak, bunun yanında bence hemen hemen aynı fiyata bulabileceğiniz Nikon 300mm F4 lensi de es geçmeyin ve inceleyin derim zira Nikon 300mm F4 lensin Sigma 50-500mm lense göre birçok avantajı mevcut. Bu konuda daha önce forumda benim de görüş beyan ettiğim konular olmuştu. Aşağıdaki linkte yazılanları gözden geçirmenizde fayda görüyorum. Buna göre düşünüp bütçeniz ve aklınıza yatan ekipmanı alabilirsiniz. http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl4@d

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT