TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

noise azaltma

savgat savgat 31.12.2013 10:16:00
herkese merhaba, luminance noise ve chrominance noise nedemek acaba, bunları fotoğraflarınızı işlerken kullanıyomusunuz? teşekkür ederim...

savgat savgat 3.01.2014 07:51:00

zafer bey çok teşekkür ederim, öncelikle şunu söyliyim kesinlikle yanlış anlama falan yok, sizin sölemiş olduğunuz herşey çok değerlidir benim için, fotoğraflarıma yaptığınız yorumlar çok önemli, hatalrımı duymak canımı kesinlikle sıkmaz tam yersi iyi olur. verdiğiniz bilgiler çok değerli çok yeşekkür ederim ışığa dikkat edicem... daha önceden hiç fotoğraf tecrübem yoktu, siteye girdikten 10 gün sonra makinamı aldım ve yeni başladım, sizdende böle güzel şeyler duymak çok güzel, mutlu oldum...

zaferK zaferK 31.12.2013 23:44:00

Ahmet bey ,biraz önce kişisel sayfanıza baktım...siteye gireli henüz birkaç ay olmasına rağmen gayet güzel fotoğraflar yüklemişsiniz.Azıcık ışık fazla gibi geldi bana ,bunun dışında doğal ve başarılı kareler...selamlar ,iyi yıllar...

zaferK zaferK 31.12.2013 19:50:00

Ben fotoğraflarımı RAW olarak kaydediyor ,DPP programında sadece pozlama telafisi ve crop yapıyorum.Fotoğraf çekerken pozlamayı özenle yaptığım için noise gidermeye pek ihtiyacım olmuyor ,olursa da PS de yapıyorum.Genelde DPP den çıkan karelerimi olduğu gibi yüklerim ,çünkü fotoğraf çekildiği anda ne ise odur.Sadece pozlama telafisi ve cropla fotoğrafa PS katkısı yapabilirsiniz.Yani PS ile fotoğraf çekimi sırasındaki ışık-pozlama hatalarını bir ölçüde giderebilirsiniz.Fotoğraf kalitesini PS ile artıramazsınız.Nitekim PS de fotoğrafı kurcaladıkça bozarsınız ve ortaya kuş fotoğrafı yerine ucube çıkar.İşin ilginç tarafı ortaya fotoğraf değil de ucube çıktığını önceleri farketmez ,eleştirenlere kızarsınız ,ama bir süre sonra yaptığınız hatalı işlemleri kendiniz de farkeder ve hergün daha iyiye-doğruya bir adım daha yaklaşırsınız.(Bunları ben de zamanında birebir yaşadım...:)) Lütfen bu yazdıklarımı sadece iyi niyetle ve samimiyetle kaleme alınmış öneriler olarak kabul edin... Selamlar ,iyi yıllar...

savgat savgat 31.12.2013 19:08:00

Zafer bey teşekkür ederim siz kullanıyomusunuz bu programı, ben açıkcası sadece bunu kullanıyorum ve ekstra bir şey yapmıyorum, birde ben onları sonuna kadar getiriyorum ama değişkilik göremiyorum, birde jpeg olarak o işlemi yapabiliyomuyuz

zaferK zaferK 31.12.2013 16:49:00

Canonun DPP(Digital Photo Professional) RAW işleme programında ,noise(gürültü=gren=mor kumlanma) giderici tabloda ,işlenecek ışık ve renk doz ayarıdır.Çubuğu sağa ve sola kaydırarak mor saçılma ve ışığı istediğiniz dozda kullanmak üzere ayarlayabilirsiniz.RAW dosyalarda fotoğrafı düzenlerken kullanılabilir.Selamlar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT