TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

d4S HAYIRLI OLSUN

duha duha 10.01.2014 01:30:00
NİKON 16 MP D4S İ gururla açıkladı
vatana millete hayırlı olsun

zien zien 29.01.2014 21:11:00

Forumun sonuna belki foruma katkısı olur diye eklemek istedim. Kuş fotoğrafçılığında ekipman kombinasyonları... http://www.senelfoto.com/p748/

duha duha 20.01.2014 00:15:00

sadece kartın hızlı olması yetmiyor makinaların tampon kapasidesi önem taşıyor

zien zien 18.01.2014 19:28:00

Bende de 95mb/sn hızında Sandisk Extreme kart var. Ahmet beyin dediği gibi 8-9 kareden sonra yavaşlıyor. Zaten blog sayfamda da yazdığım test yazısında en büyük eksikliğinin bu olduğunu yazmıştım. Ancak 1.3x DX modda çekince yavaşlama olmuyor. Belki 20-25 kareden sonra yavaşlıyordur. Henüz o kadar uzun basmadım deklanşöre :))

ibrehim ibrehim 18.01.2014 17:35:00

Sandisk extreme modeli kullanıyorsunuz sanırım, belki de benim kart kağıt üzerindeki performansı vermiyordur.

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 18.01.2014 16:06:00

ben de aynı makina ve 95 mb/sn yazma hızlı kartlar var. 4-5 den sonra değil 8-9 dan sonra sadee çekim hızı yavaşlıyor. saniyede 7 -8 kare değil de 3-4 kare çekiyor.

ibrehim ibrehim 18.01.2014 12:29:00

Bu arada Nikon D7100 üst-üste deklanşöre basıldığında 4-5 çekimden sonra 3 saniye durmazsam makine kendini kaybediyor. Üstelik 94 mb/s sony sd kart kullanıyorum. Ayarlarda bir hata mı yapıyorum acaba?

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 18.01.2014 09:03:00

Görüyorum ki araziye çıkamayınca konu kuştan nikon-canon'a kayıyor. :) ama tabii Nikon. :) Ömer beyin anektodunda olduğu gibi Nikon pro üretim tesilerinde tsunami ve nükleer felaketlerden dolayı çok zaman kaybetti. bakalım ne süprizler yapacak.

alhn alhn 18.01.2014 02:30:00

Nikonda işler çok kolaymış Abi, bilseydim bende Nikondan başlardım.

berkmendogac berkmendogac 18.01.2014 01:38:00

2011 yazıydı. Bergama' da dolaşıyoruz. Bende D 200, Hanımda D 5000 ve oğlumun elinde D 70s :))) Görgüsüzlüğün tavan yapmış hali yani, 2 otobüs dolusu Japon kafile geldi. Gencinden yürümekte zorlanan yaşlısına kadar her yaş grubundan Japonlar indiler. Hepsinin elinde bir kamera var ama genellikle sony ve canon ağırlıkta. Video kameralar da dahil olmak üzere hepsi compact cameralar. Yaşları orta yaşın biraz üzerinde 2 Japonda ise dslr nikon var. Biri D90 diğeri D 300. Harabeler arasında gezip fotoğraf çekerken her iki taraf açısından da çok ileri seviye olmasa da anlaşacak kadarıyla İngilizce konuşuyoruz. Japon ' un aynen tanımlamasıdır. Sony ve Canonları eliyle işaret edip; "Turist camera" dedi sonra kendi elindeki makineyi havaya kaldırdı ve elimdeki makineyi işaret ederek "photographer camera" dedi. Küçük bir anektoddur, hiçbir şey ima edilmeye çalışılmamaktadır. :)))))))))))

berkmendogac berkmendogac 18.01.2014 01:07:00

Dostlar konu ORNİTO olunca ben daha apartman dairesine bile terfi edemedim. Gecekondudayım :))))))))))))))))))))

shooter shooter 17.01.2014 23:07:00

Alihan, profesyonellik cikiyor...

alhn alhn 17.01.2014 18:37:00

Ömer Abi, Nikon ekipman kutularının içinden hediye pembe gözlük çıkıyor galiba :)

BEYMENN14 BEYMENN14 17.01.2014 18:21:00

CANON EOS 70D KALİTE VE FİYAT BAKIMINDAN MANTIKLI. ARAŞTIRDIĞIM İÇİN SİZE KATILIYORUM.

BEYMENN14 BEYMENN14 17.01.2014 18:14:00

Mantıklı. Sonuçta bütçe kısıtlı. Size katılıyorum.

shooter shooter 17.01.2014 17:17:00

Uslanmaz bir Nikonman olarak ben de salataya nar ekşisi sıkayım... Nikon ağır abiler için ekipman üretiyor:).. Onun için lensleri de ağır... Ağırlık nişan almayı arttıran bir etkendir, el titremesini azaltır:) Nikon fotografa amatör bakmıyor... Onun için coolpixleri var... sahaya çıkan oyuncuya en iyisini sunuyor... Üstelik Nikon, japon tusunamisi ve tayland sel felaketi nedeni ile profesyonel serilerinin üretim üslerini kaybetmişti.. Elindeki gelişmeleri hayata geçirmede bu nedenle geç kalıyor... Son u.doğu seyahatinde singapore'da bir nikon yetkilisi ile sohbet etme fırsatı buldum... Az kaldı, digital dünyaya çağ attıracak yenilikler geliyor dedi... bu notlarımı tarihe kayıt düşmek için ekleyeyim dedim.. Canancılara bir selam dip notu ile:)

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 17.01.2014 15:28:00

Bende :)

alhn alhn 17.01.2014 13:51:00

Abi, ben apartman dairesinde oturuyorum :)

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 17.01.2014 13:14:00

way Alihan Aştın kendini:))

alhn alhn 17.01.2014 12:51:00

İlker Bey, sorun işte burda başlıyor. Apartman dairesinde oturup boğazdaki villa gibi niye boğazı görmüyor diye sorun etmemek gerekiyor.

sener sener 17.01.2014 12:34:00

Nikon 70-200 f/4 birkaç senedir piyasada. Ancak geç kaldı denebilir.

leventsahin leventsahin 17.01.2014 12:14:00

Bire bir katılmakla birlikte bazı hususlarıda eklemek istiyorum,,Nikonun malzeme kalitesi renk kalitesi her zaman cok daha hoşuma gitmiştir ve hep bana daha pro gelmiştir,,Nikonla ilgili sıkıntım aslında body de değil dediğiniz gibi 7100le harika işler cıkar nikonla ilgili sıkıntım ara lenslerinin olmaması hem ultra telelerde olduğu gibi hemde zoom lenslerde bütceye uygun altenatifleri yok,70-200 f4 canonda varken nikon sadece 2,8 üretiyor mesela,,Bir çok lensde de bu mevcut o yüzden orta düzeye pek hitab etmiyor... Canon bodylerde daha ceşitli ama oda çok sık keskni değişiklikler yaptığından bir önceki modellerini yerlebir edebiliyor buda kullanıcıları mağdur ediyor,iki markada ortayı bulabilmiş değil aslında.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 17.01.2014 11:33:00

1

zien zien 17.01.2014 11:18:00

Bir ekleme yapayım: Kendimden örnek vermek gerekirse ben fotoğrafa başladığımdan bu yana filmli makinelerimde dahil uzun süredir Nikon kullanıyorum. Ancak bir dönem yaklaşık bir yıla yakın Canon 5D mark II ve daha kısa bir süre 7D kullandım. Özellikle o dönemde mark II nin görüntü kalitesi beni çok etkilemişti. Kuş içinde 400mm f/5.6 lensim de vardı :) Af noktasında hızlı ve sessiz af yapıyordu. Fotoğraf kalitesi de güzeldi. Bu arada Canon'un lens ve gövdelerini hep daha şık bulduğumu söylemek isterim. Ancak hem mark II de hemde 7D de AF noktalarının azlığı ve nokta seçiminin zorluğu ile şu sol üstteki çekim modu çarkının kilitlenmemesi meselesi canımı çok sıkmıştı. Kilit olmadığı için farkında olmadan ya çantada yada sürünürken falan o çark dönüyor ve kaç defa çok iyi yakaladığım dediğim fotoğraflar çöp oldu. Hatta bir defasında nerdeyse sinirimden gövdeyi göle fırlatıyordum :) Bu nedenle evet sadece bu nedenle (çünkü mutlu değildim) flaş ve geniş açı lenslere kadar tüm Canon ekimanlarımı satıp Nikon D300s ve 300m f/4 ile beraber geniş açı lenler aldım. Mark II den sonra D300s in görüntü kalitesi çok kötü gelmişti. Her yer gren içerisindeydi. Ancaaak sahada hiç bir kısıtlanmam olmadığı için ve gerek AF performansı, netleme noktalarının çokluğu ve kullanışlılığı, deklanşör sesi vs. gerkse de sağlamlığı ile kendimi daha rahat hissettiğimden özellikle kuş fotoğrafçılığında hızlı bir ilerleme kaydettim. Kendi çapımda düzgün fotoğraflar almaya başladıkça kuşları daha yakından tanımaya başladım ve onlara daha fazla yaklaşmayı öğrendim. Bu dönemde Trakuş'la da tanışınca ekipmanımla rahat ve mutlu olmamında desteği ile fotoğrafçılığımı ilerlettim :) Daha alınacak çok mesafe var ve bu işin sonu da yok elbetteki... Şimdi bu ekipman meselesinde hep söylüyorum hangisi ile mutluysanız ve kendinizi arazide keyifli ve rahat hissediyorsanız onunla yolunuza devam edin. Zira bu işi keyif aldığımız için yapıyoruz. Nikon D300s beni kısıtlamaya başlayınca yeni çokan D7100 ü aldım ve rahatladım. Eğer yarın mevcut Nikon ekipmanları beni kısıtlarsa ve huzursuz ederse malum çarka kilit koyduğu ve AF özelliklerini ciddi anlamda geliştirdiği için gider beni rahatlatacak Canon ekipman alırım. Mutlu ve huzurlu olarak fotoğrafçılığımı ilerletmeye devam ederim :)) Dikkat edin bu küçük bir kaç fark dışında markalar arsındaki başka farkları saymadım. Çünkü aralarında o kadar fark yok. İkiside bu işte çok iyi. Fark sadece kullanıcıya verdikleri kullanım keyfinde bence. Herkesin gönlüne göre ekipman kurabilmesi dileğiyle... Selam ettim.

zien zien 17.01.2014 10:37:00

Yukarıda yazdığımın bir bölümünü aynen buraya tekrar yapıştırıyorum :) "Velhasıl D400 ile çekmeyi düşündüğümüz fotoğrafları D7100 ile daha şimdiden çekebiliriz. Beklemek zaman ve fırsat kaybı. Canon'a geçmek isteyen arkadaşlarda beklemesinler bence. Harika bir marka ve objektif konusunda da çok daha iyi kuşçular için. Ama bu seferde denecek ki "Canon a geçsem 7D almak lazım onunda şimdi yakında mark ll si çıkacak. O yüzden bekleyip mark ll alayım. 70D de Pro değil. Hem ekranı dönen makineler karizmatik olmuyor" falan falan. O nedenle en iyi ekipman çantanızdaki ekipmandır. Bol fotoğraflı günler..."

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 17.01.2014 07:57:00

Burada tabiki kuş fotoğrafçılığı açısından değerlendirdim. Ve işin nükte yönü ön plandaydı.. :)) Birde genellikle az bahsedilen fakat özellikle ornitoda çok çok önemli olan bir Shutter lag(shutter gecikmesi) olayı var. D7100 de hemen hemen 7d nin iki katı (131 e karşılık 251) Shutter gecikmesi meselesi vardır..

berkmendogac berkmendogac 17.01.2014 02:17:00

Olay yine dönüp, dolaşıp Nikon / Canon tartışmasına dönmüş :) Dostlar gövde seçimini başta ve bir kez yapıyorsunuz ( Bu işin doğası gereği) Sonra da süreç içerisinde ihtiyaçlarınız doğrultusunda gövde yada lenslerinizi güncelliyor yada yeni lensler ve bunun yanı-sıra ihtiyaçlarınız doğrultusunda ekipman parkınıza ekipmanlar ilave ediyorsunuz. Sonra öyle bir noktada buluyorsunuz ki kendinizi yukarı tükürseniz bıyık, aşağı tükürseniz sakal... Evet sadece ornito fotoğrafçılığı yapıyorsanız ve bir lens ve bir body ise elinizdeki tüm ekipman, sorun yok... İster satar bir diğer markaya geçersiniz, ister bir aile bireyine (oğlunuz, yeğeniniz yada yakınınız) hediye eder yine dilediğiniz marka tercihine yönelebilirsiniz. Ama fotoğrafın daha geniş bir alanında iseniz, mesela elinizde kullandığınız marka bayonete uygun 8-10 lensiniz varsa ve herbir lens bir servet değerindeyse ve o lenslerin herbiri fotoğrafın ornito dışında kalan alanında harikalar yaratıyorsa yapacak çok fazla şeyiniz yok demektir. Nikon D 7100 , D300s gövdelere 300 mm f/4 lense sıkışmış kalmış ornitoda eleştrisi geliyor ama bakıyorum Canonda da netice çok farklı değil eos 7d yada 70d ve 400 mm f/4 başka ne var ? :) 1-2 yıl sonraki güncellemeler her iki taraf açısından da beklenip-görülecek olgular. Canon çok yönlü ve çok ürünlü bir firma olarak ticareti nikondan kesinlikle daha iyi biliyor ve nikona göre daha ticari bir yaklaşım sergilediğini yıllarca kanıtlamış bir firma. Haklısınız yarın bayonet değişikliği de dahil olmak kaydıyla herşeyi yapabilir ticaret adına ve kullanıcılarına da der ki : "Bundan sonra böyle yersen !" :))))) D300s crop faktörlü orta segment bir makinedir. D100-D200-D300 ve nihayet D300s aynı segmentin ürünleridir. Bugün D300s güncellendiğinde bunun adı D400 mü olur, nikonun son dönemde ondalık basamaklarla isimlendirme alışkanlığının peydahı sonucu D310 mu olur ne olursa olsun. Neticede bu sınıf binli giriş seviyesinin bir üst seviyesidir. Tekrar ediyorum D7100 ile ilgili hiçbir olumsuz ifade kullanmadım, kötü makine olduğuna dair bir imada da bulunmadım. Aksine ornito da şu anda Nikonun amirali olduğu çok açık ama bu gerçeği değiştirmez. Neticede D7100 Nikon' un giriş seviyesinin en üst segmentinde yerini alan bir makinedir. Her ne kadar D300s ' e göre çözünürlük, sn de çekim hızı, ISO başarımı vs. gibi üstünlükleri olsa da aynı kategoride yarıştırılmaları doğru değildir. Bu şuna benzer; bugünkü teknoloji ile üretilmiş kusursuz bir apartman dairesini Boğazda 1930' lu yıllarda yapılmış bir villa ile mukayese etmek nasıl doğru olmayacaksa... Apartman dairesini, apartman dairesi ile kıyaslarsınız, villayı da villa ile... Haaa bu arada tercih kişiye kalmıştır. Hiç kimseyi de niye tercihin apartman dairesi yada villa diye sorgulama hakkına sahip değiliz... Herkes kendi aklı-maddi gücü ve yaşam biçimine göre tercihlerini belirler... Aynen kimsenin kimseye niye Nikon ya da niye Canon deme hakkı olmadığı gibi.... Sevgi ve selamlarla dostlar ....

ademyagiz ademyagiz 16.01.2014 23:33:00

Nikonun hali hazırda olan ekipmanları bana yetiyor :)

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 16.01.2014 22:02:00

Doktorum biz nikoncular ağır takılıyoruz :)

alhn alhn 16.01.2014 21:39:00

Yavuz Abi artı 1 :))

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 16.01.2014 20:04:00

Bu arada Nikon 300 2.8 vr 2900 gr 500 f4 vr 3890gr 600 f4 vr 5000gr

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 16.01.2014 19:50:00

Arkadaşlar yazık size :)) Canon 300 f4 is yi (2 stop İs) biz yazmıyoruz bile.. Bi tutturmuşsunuz 300 f4 başka bişey yok.. bi tutturmuşsunuz D7100 başka bişey yok.. Lense yatırım yap diyorsunuzda dönüp dolaşıp 300 f4 .. Canon bodyler 1-2 yıl içinde güncellendiğinde Lens farkı daha çok öne çıkacak yeni nesil Canon lensler açık ara önde.. 300 2.8 2200gr, 500 f4 3100gr, 600f4 3800 gr 400 5.6 is yolda 7dmark2 yolda, 70d çok ama çok iyi bir makina 1050 dolar.. azınlık fanatikliği gibi birşey bu Nikon fanatikliği Sadece sensör kalitesi ile değerlendirme yapılmamalı.. saygılar (iphone dan yazıldı )

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 16.01.2014 18:53:00

D300s'den d7100'e geçmek kesinlikle atdan inip eşeğe binmek değil. hele d200'den kesinlikle değil. d7100 fiyatı uuz olabilir ama yaptığı iş büyük. bene yatırımı body'ye değil lense yapın. uzun vadede kazanırsınız. d2x'i 5000 usd ye aldım 1000 usdyw zar zor sattım. 2.el nikon 70-200 f:2.8 vr 1500 usd ye aldım 4-5 yıl kullandım. ufak bir bozukluğu olduğu halde dükkana 1100 usd'ye sattım. sonuç itibariyle d7100 300 mm f:4 kuş fotografçılığı için yeterli derim. t si ayrı güzel o lensi yenilese ve AFS yanında bir de VR II eklese tadından yenmez.

duha duha 15.01.2014 23:42:00

İşte tam basın açıklaması: Nikon'un Yeni Nesil Profesyonel Flagship D-SLR önce Resmi Duyuru 2014 CES Gösterilecek Profesyonel Fotoğrafçılar İhtiyaçlarını Karşılamak için tasarlanan Nikon D4S gelişme şu anda MELVILLE, NY - Nikon Corporation yeni nesil amiral gemisi modeli serbest bırakılması için hazırlanıyor, ve Nikon D4S HD-SLR gelişimini duyurdu. Kamera Las Vegas, Nevada 7-10 Ocak 2014 2014 Uluslararası CES Fuarı'nda Nikon standında (# 14916, Central Hall) da, resmi çıkışından önce, ekranda olacak. Nikon'un yeni amiral gemisi modeli olarak, D4S bir yeni görüntü-işleme motoru kabulü ile etkin gelişmiş görüntü kalitesi dahil, Nikon D4 HD-SLR kamera üzerinde gelişmeler sunacak. Yeni HD-SLR daha da profesyonel spor, doğa ve olay fotoğrafçılar hem de foto muhabirlerinin seçim olarak güçlendirilerek, daha gelişmiş bir otomatik odaklama performansı yer alacak. D4S bir Nikon'un gelişmiş kamera geliştirme teknolojileri konsantrasyon ve görüntüleme bir lider olarak mirası temsil eder. D4S daha zorlu ortamlarda mümkün olan en iyi performans ve görüntü kalitesi gerektiren profesyonel fotoğrafçılar için olanaklarını genişletmek olacaktır. Nikon D4S alkışlanan Nikon D4, yüksek hızı, rakipsiz düşük ışık yeteneği ve dünya çapında profesyoneller ve gelişmiş amatör seçimi yapılmış muhteşem görüntü kalitesi için kabul kameranın başarısı üzerine inşa edecek. İlan tarihinden, kullanılabilirlik ve önerilen perakende fiyat dahil Nikon D4S ile Read more on NikonRumors.com: http://nikonrumors.com/2014/01/06/nikon-announces-the-development-of-the-nikon-d4s-camera.aspx/#ixzz2qVQE2bbz

berkmendogac berkmendogac 14.01.2014 16:17:00

Ağzınıza sağlık Ali Bey, düşünce zenginliği ve görüş farklılıkları aslında zenginliktir. Herkes her konuda aynı tarz ve biçimde düşünmek zorunda değil elbette. Bazen genel anlamda birbirinin tamamıyla karşıtıymış gibi görünen ve ifade edilen düşünceler aslında ana fikirde aynı ortak paydadadırlar. Mesela ben yazımda Nikon' un da artık ticari kaygıları fazlasıyla gözetmeye başladığını ifade etmiştim. Hatta yazıma bu fikrimi savunarak başlamıştım ki yazınızın satır arasında siz de ; "Yukarıda da bahsettiğim gibi bu D400 meselesi joker bir gövde olarak yedekte bekliyor. D7100 eskimeden D400 çıkmaz. Çünkü D400ün özellikleri D7100 e benzer olacak. Bu da satışı için iyi olmayacaktır." diyerek aynı noktaya vurgu yapmışsınız. Kesinlikle haklısınız D7100 gövde şu anda 2.600 - 2.800 TL civarlarında, eski bir model olmasına rağmen D300s ise 2.800 - 3.000 TL civarında. Full Frame bir gövde olan D600 4.000 TL, D610 ise 4.500 TL civarında. (Ki bu gövdeler biz doğa fotoğrafçıları için çok bir anlam ifade etmez.) Dolayısıyla D400 şu anda fiyat olarak D7100, D300s ve D600/610 arasına sıkışmış durumda. Bugün itibariyle dar olan bu fiyat aralıklarına Nikon D400' ü sıkıştırsa ne stoğunda hala var olan D300s' i eritebilecek ne de doğru dürüst D7100 ve D600' leri şu andaki gibi tatlı-tatlı satabilecek... Haklı olarak onlar da ticari davranıp hem stoklardaki D300s leri tamamen eritmeyi hem de D7100 ve ard-arda çıkardığı D600/610 ların tatlı satış keyfini sürdürmek derdindeler... Muhtemelen çıkacak D400 24 MP ve üzeri olacak, muhtemelen onda da low-pass filtre olmayacak ve muhtemelen 8 ftps çekim hızında yada daha hızlı olacak. Muhtemelen ISO başarımı da D7100 ün üzerinde olacak... Böyle olunca da D400 çıktığında D7100 kullanan birçok dostumuzun kafası karışıp, cebi kaşınmaya başlayacak :))))) Hadi bakalım D7100 ler zararına elden çıkartılıp, D400 e hücum süreci yaşanacak. Canon' un yıllarca izlediği taktik, ticaret anlayışı bu değil miydi. Biz Nikon' cular da hep "Nikon kullanıcı dostudur ve kullanıcısını ne güncellemelerle ne de yeni çıkardığı ürünle zorda bırakmaz, Nikon ticari kaygılarla değil, ihtiyaç ve gerekliliklerle hareket eder." demiyor muyduk... Ama artık diyemiyoruz. Çünkü ister kabullenelim ister redde devam edelim, Nikon da artık ticari kaygıları hızlı biçimde ön plana çıkartmaya başlamıştır. Söylemeye çalıştığım sadece bu Ali Bey, yoksa Nikon bitmiş falan değil tabii ki... Bir de Nikon D7100 harika bir makine buna da hiçbir itirazım yok. Şu attan inmek eşeğe binmek esprisi tamamiyle makinelerin bulundukları sınıf aralığı ile ilgili bir konu... Yoksa D7100 gerçekten bence de harika bir cihaz... Sevgi ve saygılarımla dostlar, umarım yazım dilinden kaynaklı bir sürçülü-lisan etmemişimdir. Herkese kucak dolusu Selamlar...

zien zien 14.01.2014 12:06:00

D400 kısıtlı bütçe ile yaban hayatı fotoğrafı çekmek isteyenlerin beklediği bir gövde. Bunun dışında bir çok fotoğrafçılık alanı var ve bu alanlarda kullanılacak sizin de saydığınız Bir çok modeli Nikon üretmiş durumda. Bu nedenle aslında Nikon firması kullanıcılarına çok alternatifli bir çok gövdeyi sunarak yine kullanıcı dostu tutumunu devam ettiriyor bence. Hatta son çıkardığı Df modelinde eski manuel lensler bile direk olarak kullanılabiliyor. Giriş seviyesi kullanıcılar için de bir çok modeli kısa aralıklarla piyasaya sürerek onlar için de alternatifler arasından seçme imkanı veriyor. Ayrıca D300s den D7100 e geçmek attan inip eşeğe binmek değilken D200 den D7100 e geçmek hiç öyle değildir diye düşünüyorum. Çünkü D7100 çok güzel bir gövde. Ben D300s kullandım ve şimdi D7100 kullanıyorum. Kesinlikle D300s i aramıyorum. Şu an için D400 adına da bir ihtiyaç hissetmiyorum. Çünkü D7100 bana yetiyor. Şu an sıkıntı yaşayanlar dikkat edin ellerindeki D200, D300 veya D300s i satmayan ve D7100 almayanlar :) Nikon markasının savunucu değilim, kişisel bir menfaatimde yok. Ancak burada sesli düşünüyor ve düşüncelerimizi paylaşıyoruz. O nedenle sadece kuşculara D400 çıkarmadı diye firma bitti herkes Canon a geçecek falan gibi durumlar söz konusu olan şeyler değil. Yukarıda da bahsettiğim gibi bu D400 meselesi joker bir gövde olarak yedekte bekliyor. D7100 eskimeden D400 çıkmaz. Çünkü D400ün özellikleri D7100 e benzer olacak. Bu da satışı için iyi olmayacaktır. Ama 7D mark ll çıkınca ya da çıkacağı bilgisi duyulunca D400 güzel ama küçük bir iki eksikle piyasaya çıkar. Daha sonra 7D mark ll yi biraz geride bırakmış havası vermek içinde D400s çıkar. Olur biter. Velhasıl D400 ile çekmeyi düşündüğümüz fotoğrafları D7100 ile daha şimdiden çekebiliriz. Beklemek zaman ve fırsat kaybı. Canon'a geçmek isteyen arkadaşlarda beklemesinler bence. Harika bir marka ve objektif konusunda da çok daha iyi kuşçular için. Ama bu seferde denecek ki "Canon a geçsem 7D almak lazım onunda şimdi yakında mark ll si çıkacak. O yüzden bekleyip mark ll alayım. 70D de Pro değil. Hem aynası dönen makineler karizmatik olmuyor" falan falan. O nedenle en iyi ekipman çantanızdaki ekipmandır. Bol fotoğraflı günler... Not: İlker bey ve Cenk bey sizi hedef almadım yanlış anlaşılmak istemem. Devamlılık için sizden alıntı yaptım ve bir iki görüşünüzü ben farklı değerlendirdiğim için düşüncelerimi paylaştım. Sevgi ve saygılarımla...

cenkzeynep cenkzeynep 14.01.2014 11:18:00

İlker bey size tamamen katılıyorum,selamlar.

berkmendogac berkmendogac 14.01.2014 01:15:00

Genel kanı ; "Nikon kullanıcı dostudur, kesinlikle ürün güncellemeleri ve yeni ürün çıkartırken kendisine gönül vermiş ve ürünlerini kullanan dostlarını zor durumda bırakmaz. Canon ise tam tersine olayı biraz ticari düşünür ve o yönde hareket eder." Sanırım bu durum yavaş-yavaş ( ya da hızlı bir biçimde) değişiyor gibi... Nikon geçen yıl FX gövdelerle uğraştı durdu. D4 en üst düzey olmak üzere D800 - D800E - D600 ve D610 sonra giriş seviyesinde D3000 ard-arda 3100,3200 ve nihayet 3300 benzer durum 5000 serisinde de var 5100,5200 ve 5300... Yine 7000 ve 7100 ... D300s ise 3-4 yıldır D400 olarak bir türlü güncellenemedi gitti. Sanırım Nikon ciddi-ciddi sadakat ölçüyor ve tüm kullanıcılarına Canon adresini işaret ediyor. Bu kadar kötü bir ticari strateji olamaz... D200 ümü D300s ile değiştirmedim nasılsa D400 çıkacak bir daha gövde düşünmem uzunca bir süre diye ama son kararım yarın D400 ' ü piyasaya sürseler bile en az 3 yıl daha D200 ' de kalacağım. Çok öfkeliyim... D200' den D 7100' e de iniş yapmak attan inip, eşeğe binmek gibi geliyor bana... Nikon bu sallanmasının bedelini çok ağır ödeyeceğe benziyor. Sabrın ve sadakatin de bir sınırı olduğunu bilmeleri lazım...

sener sener 13.01.2014 09:46:00

Ben 400/5.6 gibi bir lense hiç ihtimal vermiyorum, her iki marka için. Bence yakında bir 300 f4 beklenebilir, özellikle d400 ile beraber duyurulabilir. d4s güzel bir kamera olacaktır, ancak fiyatı geniş bir kesme hitap etmiyor, onun dışında Ali bey güzel özetlemiş bence.

zien zien 13.01.2014 02:06:00

D4s in özellikleri Ahmet beyin yazdığı gibi olursa bu Nikonun pazarlama stratejisini değiştirdiğinin göstergesidir. Zira eski serilere bakıldığında hiç birisinde s modellerinde mp artışı olmamıştı. 4k video ve extra sensörlerdeki krop faktörleri bir profesyonel için harika gövde özellikleri. Bu durumda Nikon gövde kullanmaya devam etmek akıllıca olur zira son dönemlerde çıkan tüm gövdeler çok iyi. D400 ise 7D mark ll ye endeksli duruyor. Büyük ihtimalle baharda çıkacak. Ancak 7D mark ll de çok iyi bir gövde olacaktır. D400 halihazırda çıkmamış olmasının bir dezavantajı da yok bence çünkü D7100 çok güzel bir gövde. O nedenle D400 olası bir teknolojik gelişmede joer model olarak duruyor ve mark ll ye göre şekillenecektir. Geriye kalıyor objektif meselesi yani aslında sadece 400mm f/5.6 meselesi demek daha doğru olur :) oda tam bir bilinmezlik... Ama 300mm f/4 bence sensörlerin krop özelliği sayesinde 400mm yi aratmıyor ve tc ye ihtiyaç bırakmıyor. Onun haricinde tüm 500mm ve 600mm ler el yakıyor her iki markada da... Ne diyeyim Bütçesi olanlara D4s hayırlı olsun :))

toshi1 toshi1 12.01.2014 23:28:00

Aslında bekleyip göreceğiz demek istiyordum yanlış yazmışım. :)

toshi1 toshi1 12.01.2014 23:27:00

Aslında Kenrockwell kendi sitesinde bilgi paylaşmış, yine de açıklanmayan hususlar var. Beklemeyip göreceğiz. Bence, satış tekniği uyguluyorlar. Bilgi edinmeniz amacıyla linki aşağıda veriyorum. İyi akşamlar. http://www.kenrockwell.com/nikon/d4s.htm

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 12.01.2014 22:24:00

Nikon D4S Sensor 24 MP FX 24 x 35.9mm CMOS. 6,016 x 4,016 native LARGE (24 MP). 4,512 x 3,008 medium (13.5 MP). 3,008 x 2,008 small (6 MP). Also crops of 1.2x (20 x 30mm), 1.5x DX (16 x 24mm) and 5:4 professional (24 x 30mm) from the above. ISO ISO 100 - 12,800 in in full, half or third stops. ISO 50 to ISO 204,800 available in stupid modes. White Balance Auto (2 types), incandescent, fluorescent (7 types), direct sunlight, flash, cloudy, shade, preset manual (up to 4 different settings can be saved and recalled), 2,500 K to 10,000 K in 10K intervals; all with fine-tuning! Frame Rates 10.5 FPS with full metering and autofocus for each frame. (11 FPS with locked focus and exposure). AF CAM3500FX sensor. 51 AF points (15 are cross-type sensors). Works with auto- and manual-focus lenses f/5.6 and faster. 11 of these sensors will work with lenses as slow as f/8. AF range is rated down to LV-2 with any lens. (SLR AF systems have never used the full speed of lenses; they look through anulii equivalent to about f/8 regardless of lens speed.) Finder 100% coverage. 0.7x magnification (50mm at infinity). 18mm eyepoint. -3 to 1 diopters. Live-View LCD. Meter Nikon invented the Matrix Meter, the color meter and the 3D meter, which is what really matters. For the first time, Nikon is wasting their time by upping the resolution of the meter sensor for marketing purposes to 91,000 RGB pixels. It also measures flash at this resolution. Shutter Kevlar/carbon fiber-composite, rated 400,000 shots. 1/8,000 - 30 seconds in full, half or third stops. Bulb. X 250 flash sync. "Silent" mode. Flash 1/250 flash sync. i-TTL flash control using the 91,000 pixel RGB sensor with the SB-910, SB-900, SB-800, SB-700, SB-600 and SB-400. Won't meter flash with other flash guns.

cheko cheko 12.01.2014 19:03:00

Nikon D4S ile ilgili ayrıntılar resmen açıklanmasa da söylentiler çözünürlüğün 24 ya da 36 MP olacağı yolunda...Wi-fi ve 4K video da bonus olacak gibi görünüyor..(Kaynak:dpreview.com) (Nikon is maintaining a frustratingly strict silence about its feature set but we wouldn't be surprised to see a resolution increase - possibly to 24 or 36MP - built-in wireless connectivity and maybe 4K video (although this is a stretch).

duha duha 10.01.2014 23:52:00

nerdeee birader yapmazlar nikon ornito diye birşeyin olduğuna inanmıyorki firma japon sahibi Amerikan olgundan galiba

savgat savgat 10.01.2014 23:33:00

ben bu işte çok yeniyim ama gördüğüm kadarıyla ke ndini kanıtlamış bir kombinasyon var sanırım fiyat olarakta sanırım en uygunu, 7d ve 400 mm ve sanırım 70d de süper bir body. bende azıcık fanatiklik hissettim. bütce meselesi tabi...

erda erda 10.01.2014 23:17:00

Dostum ben yıllardır derim biliyosun 400mm f4 500mm f5,6 çıkarsınlar vede gerçekten haketiği fiyatları koysunlar marka ne olursa olsun fark etmez

duha duha 10.01.2014 22:51:00

birgök birgök 10.01.2014 22:44:00

Bence isimler üzerinde çok duruluyor. Nikon / Canon... Ne Nikon'da ortaklığım var ne de Canon'da. Hangisi keseme, keyfime uyarsa onu alırım:) Görüyorum ki bazı Nikon kullanan arkadaşlar ,Canon'un bazı serileri kendileri için (Maddi yönden veya başka yönlerden) uygun görülmesine rağmen, ısrarla Nikondan vazgeçmiyor...sanki Nikon dünyanın en güzel karelerini çeker de Canon bunu yapamaz. Ne kadar güzel Canon kullanan arkadaşlar da var sitemizde. Nikon'un keyfine mi kalacağız veya Nikon beğeneceğimiz bir model yaparsa Canon'un keyfine mi kalacağız:)) Tabi ki herkes kendi düşüncesine göre hareket etmeli ama kendimizi bu kadar dar alana sıkıştırmamalıyız. Benim derdim Nikon veya Canon değil, gidemediğim ve çok güzel türleri olan bölgelere fırsat bulup gidememek. Kuşu bulduktan sonra gerisi bize kalıyor.Esas iş orada........

Taner53 Taner53 10.01.2014 22:35:00

sadakatta bi yere kadar Alibey :) artık acı vermeye başladı ,karşıdan canon bır çok nikon kullanıcısına kaş göz yapıyor bende dahil:)

NACİEYP NACİEYP 10.01.2014 22:28:00

vallaa japonca bir metin ayarlayabilirsem taa fabrikasına saydıracam nikonun

leventsahin leventsahin 10.01.2014 22:26:00

Nikon 500mm f4 aldıktan sonra dediğiniz gibi olay bitiyor hemen hemen zaten :) ama o lensde orta gelir seviyesinin üzerine çıkıyor biraz.. D7100 Güzel makina evet ama sensörünün fazla hassas olması biraz sıkıntı birde bence en büyük eksisi CF kart yerine SD kart kullanması bu yüzden kağıt üzerindeki saniyedeki çekim hızını hiçbir zaman yakalayamıyor bu yönüyle rakibi canon 7 dnin gerisinde kalıyor.. Cenk abinin dediği gibi 300 serilerine güncellme yapması hem kuş fotoğrafcılarını hemde diğer tarz cekim yapan fotoğrafcıları rahatlatacak.. Aslında dönüp baksalar çoğu ornitocunun çoğu makrocunun,çoğu fotoğraf sektöründen para kazanan insanların sırf bu sebeblerden dolayı canonu tercih ettiğini görecekler ama ya bakmıyorlar yada planlar başka :)

zien zien 10.01.2014 22:23:00

Nikon kullanıcılarının sadakatini ölçüyor. Bakalım ne kadar seviyorlar beni diye merak ediyor. Siz de bi D400 çıkmadı diye hemen satış yapıyorsunuz :) çok ayıp :))

cenkzeynep cenkzeynep 10.01.2014 21:11:00

Aslında benim aradığım 500 mm gibi ağır ve büyük bir lens değil.Ben iyi kalitede bir 400 arıyorum.Sony ekipmanım varken 400mm lensimden çok memnundum.Yalnız body içime sinmedi vazgeçtim.Nikon ekipman aldım.İlk başlarda iyi gibi görünen 7100 daha sonra çekimler çoğaldıkça sınıfta kaldı. Bende D 300 aldım.D7100 e göre çok daha iyi çekimler yaptım.Gel gelelim bu seferde piksel düşük :)Tamam dedim yapacak birşey yok D 400 ü bekleyeceğiz.Ama yine korktuğum oldu ve nikon yine orta segmenti güncellemedi :( Nikonun 500 üde az para değil hani (8400ş)gelmesiyle falan 10.000 doları bulur. Hem maddi yönden hemde orta sınıfa verdiği değerden bence Canon bir adım önde. Tabi herkesin düşüncesi farklı olabilir,bu benim düşüncemdir...

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 10.01.2014 20:58:00

nemce body ye yatırım yapmak yerine lense yapın derim 500 mm f:4 lensi alın köşeye koyun. onun arkasına ne taksanız güzel fotograf çıkar. d7100 de kötü de bir makina değil. bana göre fiyatına göre özellikleri ve performnansı super.

Taner53 Taner53 10.01.2014 20:21:00

Al bendende okadar ama 300 2.8 e kıyamıyorm

cenkzeynep cenkzeynep 10.01.2014 20:10:00

Levent çok haklısın.Nikon d4s çok iyi makina.Bu makinayı alıyorsan eğer önünede en az 500 mm almalısınki iş yapsın.Yani şöyle bir kaba hesapla 30.000 tl falan yapıyor :) Herkesin bütçesi ayrı tabi,alan alıyor. Kendi adıma bu kadar parayı ekipmana bağlayamam. Hayırlısı olsun,gün doğmadan neler doğarmış. Ama fazla bekleyecek zamanımda yok,yakın zamanda marka değişikliği görünüyor gibi..

leventsahin leventsahin 10.01.2014 20:01:00

400mm 5.6 dan umudu kestik hadı bari işe yarar güncel orta seviye bir body yapsa idare edicez 300mm f4 1ç4 tc ile falan ama d300s den sonra hiç o seviyede body yapmadılar d7100 deseniz klasik giriş seviyesi mantığı yüksel piksel küçük sensör dolayısıyla seri çekimde çöpe giden onca fotoğraf ayrıca SD kart saçmalığı... Malesef orta gelir seviyesine uygun bir marka değil nikon ne yazıkki nikon ekipmanımı bu yüzden satıp canona geçiş yaptım

hvdnsudan hvdnsudan 10.01.2014 17:27:00

hevesimiz kursağımızda kaldı. 2 yıldır bekle bekle gözümüz yollarda kaldı, ne geleen vaar; ne giden :( küsecem en sonunda, canancı olacam hersene 5 makina değiştiricem :) :) üsteliktesitede nikon sayısı artmaya çok kalitli fotoğraf sayısı artmaya başlamışken ... :(

cenkzeynep cenkzeynep 10.01.2014 16:18:00

Levent 1

leventsahin leventsahin 10.01.2014 14:08:00

Hiç anlam veremiyorum Nikona en çok ihtiyac duyulan serileri güncellemiyor yıllardır ya en alt segmente yada en üst segmentlere yatırım yapıyor.. D 3300,,D4S Cıkaracığına cıkar d400 alalım rahatlıyalım

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 10.01.2014 13:34:00

nikon d7100 varken işim olmaz. hele 5000 usd ye hiç işim olmaz. alanlara şimdiden hayırlı olsun.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT