TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Ekipmana gore klasifiye

halibut halibut 12.01.2014 18:09:00
Selamlar,

Yeni alacagim fotograf makinasi icin site icerisinde arama yapmak istiyorum, sx50hs ile cekilen fotolara goz atmak istiyorum. Ya da fuji xs1 cekilenler... Bu tarz bir arama yapabilmek sitede mumkun mudur?

halibut halibut 14.01.2014 19:51:00

Ben bi tane HX50V Sony aldım bugün, tam anlamıyla ultra zoom değil ama taşınabilir bir zoom cihazı diyebilirim. Açıkçası amacım çok yüksek kaliteli fotoğraflar çekmektense, çektiğim türü tanımlayabilmek ve ötüşünü kaydedebilmeyi hedefliyorum. Bu yüzden de herangi bir SLR 'ı seyahatlerimde hiç taşıyamayarak hiç foto çekmemektense, taşınabilir ama kaliteden ödün verecek bir çözüm oldu benim için. İlerde sırf kuş çekimi araziye çıkacağımda bütçem müsait olursa bu cihaz yine 2. makinem olarak kalır. Saygılar

cedesen cedesen 14.01.2014 07:11:00

Ultrazoom makine benim için de uygun olanı. Ancak kuş fotoğrafında belirli modellerin dışına çıkamayacağız ne yazık ki, çıksak bile çok uğraşmak gerekecek. Örneğin güzel bir yırtıcı uçarımız hiç olmayacak belki:) Bu noktada da bizi tatmin etmeyecek ama şayet bu iş için ayırabilecek min. 4500 TL miz yoksa aza kanaat edeceğiz. Ben sadece gezerken gördüğüm kuşları da öğrenmek için en azından tanım amaçlı fotoğraflara razıyım. Dolayısıyla 1500 TL civarı bir makine işimi görecektir. Canon sx50 hs , panasonic dmc fz200 vb... Sizin ilgilendiğiniz bir model var mı Cihan Bey?

halibut halibut 13.01.2014 21:22:00

Yorumunuz için teşekkürler, Bütçem müsait olsaydı bahsettiğiniz makineleri yönlenecektim. Ancak zaten merak ettiğim düşük bütçeli ultrazoom makinelerle neler yapılabildiğini görmek. Bu tarz cihazların beni tatmin edip edemiyeceğini de ancak mevcut çekilenleri görerek anlayabiliyorum. : )

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 13.01.2014 21:20:00

müdürüme katılırım

nayko nayko 13.01.2014 19:59:00

Cihan bey, Ekipman seçimindeki ilk adım konuya ayrılan bütçenin belirlenmesi ile atılıyor. Yoğun kullanılan iki markanın da (Canon ve Nikon) sıfır ve ikinci el ekipmanlarına ulaşmak eskisinden daha kolay durumdadır. Canon'da sizi uzun yıllar memnun edecek fiyat performans açısından da en iyi ekipmanı: Bady: Canon 7D Lens: Canon 400mm 5.6 Nikon'da fiyat performans yönünden benzer ekipman ise; Bady: Nikon D7100 Lens: Nikon 300mm f 4.0 1.4 TC PS: Aynı ekipmanları kullanmalarına rağmen, fotoğraflarının arasında ciddi farklar olan bir çok arkadaşımızı göreceksiniz, bu farkların ise temel sebebi teknik bilgi, birikim yani tecrübedir. Başka arkadaşlar, farklı kombinasyonlar önerebilirler, benim önerimin daha iyi veya daha kötü olduğunu göstermez. Fiyat/Performans öncelikli, kişisel bir değerlendirmedir. Önerim; ülkemizin kuş fotoğrafçılığındaki en büyük birikiminin olduğu sitemizdeki fotoğrafları yakından izlemenizdir.

halibut halibut 13.01.2014 13:33:00

Açıkçası ben tamamen kuş çekimi yapmak için makina araştırıyorum ama başka amaç için fotoğraf çekenleri de makinaların örnek kareleri için siteye yönlendirecektir....

zien zien 13.01.2014 13:15:00

Yönetime iş çıkacak ancak sadece bu özelliğin olması bile siteye ziyaretçi sayısını bir hayli arttıracaktır. Bu da kuşları ve doğayı seven insan sayısını arttırabilir. Trakuş'a yakışır :)

halibut halibut 13.01.2014 12:41:00

Ekipmanın ön planda olduğu bir fotoğrafçılık türü aslında, X makina ya da Lense göre arama yapılsa almayı düşünenler cihazların kapasiteleri hakkında bilgi sahibi olabilirler.. Ya da en sık hangi modellerin kullanıldığını görerek yaygın modeli terchi etmek isteyebilirler...

ahmtthr ahmtthr 13.01.2014 11:45:00

Bildiğim kadarıyla böyle bir arama yok, aslında olsa çok iyi olur. Burdan site yönetimine seslenelim belki böyle bir durum sağlanabilir :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT