TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

SERGİ

riyatg riyatg 25.03.2008 12:41:00
Herkese merhaba,

Bildirmekte geç kaldığımız için özür diliyoruz. Yakınlarda (1-4 Mayıs) gerçekleşecek olan Burdur Dikkuyruk festivali ve kuş konferansından bir Trakuş sunumu ve bir sergi önerisi aldık. Ayrıntılar kesinleşmediğinden daha önce sizlerle paylaşamadık ancak bu arada hazırlık yapmaktan geri durmadık. Durum şu:

-Sergiyi çok saygıdeğer bir üyemiz finanse etmeyi önerdi ve kabul edildi.

-Fotoğraf seçimi, kendi seçeceği ekiple birlikte sevgili Kazım Çapacıya havale edildi. Fotolar belirlenince sahiplerinden izin isteme ve basma aşamasına geçilecek.

-Dolayısıyla Ümit beyin belirttiği tarihlerde açılması düşünülen sergi için hazırlıkların çoğu tamamlanmış olacak.

-Logo seçme konusu herkesin oy hakkı ve logo üretme hakkı olmakla birlikte yine ekibiyle birlikte sevgili Ömer Furtun arkadaşımızın yetkisine bırakıldı.

-Sunum konusunda örnek olması hasebiyle sevgili Mehmet Hanayın halihazırda olan bir foto sunumu ile birlikte siteyi tanıtan bir sunum daha hazırlanmakta.

Basıma hazırlanan fotolar, daha sonraki planlanan sergilerde kullanılmak üzere muhafaza edilecek, gerekirse başka fotolar da eklenecektir.

Tüm üyelerimizin bu heyecanı paylaşacağından ve gerekli yardımı ve anlayışı göstereceklerinden eminiz. Logo ve sergi ile ilgili her türlü fikir ve katkılarınızı bekleriz. Herkese tekrar selamlar

serhattigrel serhattigrel 25.03.2008 21:47:00

Bu akşam İstanbul sergisinin yapılacağı Akatlar Kültür Merkezine gittim, Akmerkeze 200 metre mesaferde bir bina. Sergi salonu, tiyatro salonlarının açıldığı 35 metreye 10 metre gibi bir salon. Fuaye görevi görüyor, akşam tıklımtıkış doluydu, millet tiyatroya gelmiş.

Yer çok iyi Etilerin ortası, Kolay ele geçecek bir yer değil .Salon için çabasından dolayı Ümit Yardım (zor) beye çok, çok teşekkürler.

Duvarları ölçtüm, fotoğraf boyutlaru ve sayısını artık daha net hesaplarız.

capaci capaci 3.04.2008 15:46:00

amanın ne zor işti...

açıkçası çok zorlandık seçim yapmakta, kaçırdığım ne güzel fotoğraflar varmış.

olabildiğince atlamamaya, olabildiğince de farklı üyelerden seçim yapmaya çalıştık. kaçınılmaz olarak utanıp arlanmadan sürekli harika fotoğraflar yükleyenlere biraz yüklendik :)

listeyi geniş tuttuk. seçici kurulun ortak kararıyla belirlenen fotoğraflardan kocaman bir liste oluşturuldu. sonra bu liste yedekleriyle birlikte daraltıldı.

aday listesinin geniş tutulmasında sitedeki tüm fotoğrafların yeterli büyüklükte baskıya izin veremeyebileceği düşüncesi en önemli etken oldu. hem de gelecekteki sergilerimizde de elimizde kocaman bir liste olur dedik.

olur da bazı arkadaşlarımız "neden seçilmedim diye alınırlarsa bilsinler ki liste upuzun, büyük olasılıkla listede birazcık altta kalan fotoğrafları gelecek sergilerimiz için en güçlü adaylarımızdır. zaten o kadar çok seçmişiz ki, sergi salonu koooocaman olmalı her koşulda :)

yaw riyat hadi bu zor ama çok keyifli görevde topu bana attınız, ne diye adımı yazarsın; senin gibi yapmayıp seçici ekibi açıklamıyor, adları bende gizli olan değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

ahanda topu üzerimden attım :))

sevgiyle...

serhattigrel serhattigrel 3.04.2008 21:18:00

Evet, Kazım Çapacı kucağıma kocaman bir top attı. Birbirinden güzel 100 den fazla fotoğraf. Kimler seçti ben bile bilmiyorum, ama çok çalışmışlar belli. Hepsine herkes adına teşekkürler.

Yarın seçilen fotoğraf sahiplerinden orjinal kareleri çağırmaya , izinlerini istemeye başlıyoruz.

3 gün süre vereceğiz, gelenler boyutlandırılıp, tasnif edilecek .Düşüncemiz 40- 60 arası baskıya girmek , sergi yapılacak salonların büyüklüğüne göre sadıktan fotoğraf kullanmak. Şu anda 2 yerde sergimiz kesin, istanbul anadolu yakası, ve diğer illerle ilgili sergi salonu çalışmalarına da başlamamız gerekiyor.

Baskı finanasmanını başka bir kuruma yükleyemedik, Kendi aramızda fon oluşturacağız, İlk sergi için en doğrusuda bu.

Bu arada sergi afiş çalışması Mehmet Hanay da , umarım o da iyi gidiyordur. Bir sergi kitapcığı basabilirmiyiz ? . Bu konuyuda Tülin Ercan araştırıyor.

dkokenek dkokenek 8.04.2008 16:09:00

Merhabalar,

Sergide emeği geçen tüm ustalara ve arkadaşlara teşekkür....

Çalışma koşulları ve iş ile ilgili sorunlar nedeniyle katılamadığım bu sergilerden bir iki kare görüntü sitede görürüz umarım, yada ne bileyim kısa da olsa video görüntüsünede yok demiyiz.

Kolay gelsin...

izler izler 9.04.2008 22:11:00

msn mail adresime trakusdan gelen mail malesef junk mail kategorisinde gorundugu icin gormemisim (burada birikenleri; ki genelde gereksiz mailler geliyor buraya: basliklara bir goz atip acmadan, okumadan genelde silerim, trakus yazdigi icin acip okudum) o nedenle sergiye katilmakta gec kaldim galiba cok uzgunum :(

izler izler 10.04.2008 19:56:00

olmadi yapamadim serko

ben sizin mailinize direk gönderdim fotoğrafı

:))

spalaxtr spalaxtr 13.04.2008 09:31:00

Ben hala FTP sayfasına ulaşamıyorum. Verilen kullanıcı adı ve şifreyi girince karşıma şu mesaj çıkıyor

Bu FTP sitesini Windows Gezgini nde görüntülemek için, Sayfa yı tıklatın ve ardından FTP Sitesini Windows Gezgini nde Aç ı tıklatın.

Fotoları e-mail ile göndermezmiyiz. Gerçi ben bana e-mail ile sergi için fotoğrafımın seçildiğini bildiren e-maili cevaplayıp gönderdim, yeterli mi bilmiyorum

Selamlar

izler izler 13.04.2008 20:29:00

hafta sonu oldugundan abimin (harun resat izler) hesabindan havale cikardim

selamlar

izler

serhattigrel serhattigrel 15.04.2008 01:50:00

Sergi için bizim alamadığımız Sizin gönderemediğiniz fotoğraflar var. Yarından başlıyarak mutlaka seçilen herkese bir bir ulaşıp gönderme sorununu çözeceğiz. Bizden haber bekleyin , umarım sitedeki telefon numaralarınız doğrudur. Sergi salonu biraz küçük, biz 60 fotoğraf ile başlıyacağız, 70x100 cm ile 25x35 cm arasında 4 ayrı boyutta baskı yapacağız, fotoğraflar (gerekiyorsa) kesildikten(crop) sonra hangi dilimi kurtarırsa o boyutta basılacak.

Tüm iş yine Tülin hanıma yıkıldı , umarım yetiştiririz. Baskı sonrası fotobloğa yapıştırmalarda destek istiyoruz.

Para gönderebilenlere teşekkür , şimdilik 870 ytl paramız oldu, siyah foto blokları bu paranın bir kısmı ile aldık bile.

madu madu 17.04.2008 09:22:00

Selamlar,

Bu tür sergi çalışmaları gerçekten uzun zaman ve emek isteyen faliyetlerdir.Herkesi memnun etmek,yada onları kırmadan adım atmaya çalışmak,hepsi ayrı detaylardır.

Bence önemli olan böyle muhteşem fotoğrafları izleyiciyle buluşturmaktır.Fotoğraf doğa ve kuş üçgeninde insanları birleştirmektir.

Bu süreç sona erdiğinde geri dönüşlerini gördüğümüz zaman,sergi fikri ve emeklerini esirgemeden, bu amaca hizmet eden arkadaşlarımızı,teşekkürle anmaktan başka bir şey yapmayacağız.

Şuanda bize düşen;bu çalışmada sonuna kadar yanınızdayız,yapmamız gereken görev nedir den başka birşey olamaz.

Kolay gelsin...

Postwomanus Postwomanus 17.04.2008 11:01:00

Sevgili Arkadaşlar,

Bu güzel siteyi birkaç gün önce keşfettim ve çiçeği burnunda bir üyeyim. Şimdilik, iyice gezmek anlamında bile sitenin hakkını verdiğim söylenemez, ama ileride uygun bir makine alıp fotoğraflarımla da katılmak kısmet olur belki. mamafih, buna henüz zaman var sanırım.

Ben izninizle, oldukça alakasız bir konuda bir soru sormak istiyorum. Bir ihtimal, bilgi sahibi ve/veya önerisi olanlarınız olabilir ümidiyle...

Ankara Aydınlıkevler de yaşayan annem (ki kendisi 2 muhabbet kuşu sahibi olup, güvercin, serçe ve kumruları da her gün düzenli olarak besleyen bir hayvanseverdir:) bu sabah 06:00 da uyandığında karşı balkonda bembeyaz bir güvercin olduğunu görmüş. Hayvancağız oldukça tedirgin görünüyormuş ve annemin attığı ekmekleri, buğdayı yemiyormuş. Annem bu çok güzel beyaz güvercinin nerden geldiğini kendine dert etmiş durumda ve benden internete mesaj yazmamı rica etti:) İlk anda nereye ne mesajı yazacağımı anlayamadıysam da, sizin sitenize iki gün önce üye olduğumu bildiğinden buraya yazmamı istediği ortaya çıktı. Elçiye zeval olmaz:) Güvercinin bir ayağında mavi bir halka varmış; bu nedenle de annem bir yere ait ve/veya kayıtlı olduğuna inanıyor. Elimizdeki tek ipucu da bu:(

Bu beyaz güzelliğin asıl yuvasını bulmak mümkün olur mu, ne dersiniz??

Sevgilerimle...

serhattigrel serhattigrel 20.04.2008 23:52:00

!. sergimiz 1-2 Mayıs tarihinde Budur !0. Kuş Konfeansında. Burdur Ünivesitesi Konferans salonunda.

! Mayıs saat 11:40 ta sitemizi tanıtacağız ve üyemiz Mehmet Hanayın bir fotoğraf gösterisi olacak.

2. sergimiz İstanbul Akatlar,9-14 Mayıs, detaylarını sonra bildireceğiz.

sonerbekir sonerbekir 26.04.2008 18:41:00

herkese selam,

oncelikle biliyorum, bu tür organizasyonlar gerçekten çok zor ve emek ister ama!

sergi fotoğraflarını hangi ekip ve hangi kriterlere göre seçti acaba? kimsenin haberi olmadı, en azından siteyi takip edenlerin haberi olmadı diye düşünüyorum. En azından seçim aşamasında haber verilse daha iyi olmaz mıydı?

60 tür sergilenecekse umarım bu türlerin tamamı farklı türlerdir. trakuş olarak 392 belgeli türümüz var sonuçta. (arıkuşu ve yalıçapkını sergisi olmayacağını ümit ediyorum). ve umarım her fotoğraf farklı bir trakuş üyesinindir(491 üyemiz var).

Yok değilse belli bir grup kendi başına iş yapıyor demektir(bana göre).

ufak bir eleştiri !

umarım trakuş olarak sergimiz kuşgözlemcilerin istediği kadar kaliteli ve bol çeşitli olur.

sevgilerle,

soner

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT