TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

7d kullanıcılarından yardım...

savgat savgat 30.01.2014 16:19:00
herkese merhaba, ben raw ve jpeg kayıt konusunda bir şey sormak istiyorum. raw + jpeg olarak kaydettiğimiz zaman makina içinde bu formatları ayrı ayrı kaydetme imkanımız varmıdır, yada bilgisayara attığınız zaman bunları ayırmanın kolay bir yolu varmıdır. herkese teşekkür ediyorum... selamlar...

meteferhat meteferhat 30.01.2014 22:48:00

RAW JPEG 'i genelde ürün fotoğrafı çekenler kullanıyor. Müşteri getir bakalım ne çektin derse onun bilgisayarında açmak için. Ben Sadece RAW kullanıyorum. istediklerimi veya siteye yükleyeceklerimi JPEG e çeviriyorum. RAW JPEG arazide gereksiz kart doldurur ve merfy iş başında kartın dolu iken ya harika bir aksiyon yada kertik kaçırırsın.

savgat savgat 30.01.2014 17:07:00

raw bilgisayarda biraz kasıyorda o yüZden her fotoğrafı değilde sadece kuşları raw kaydediyim istemiştim ama cevap olarak zaten kısa yolu var makinada tek tuşla jpeg raw cekebilrisiniz diceksiniz :)) aklınızı okudum sanırım :))) selamlar teşekkürler...

moktem moktem 30.01.2014 16:50:00

Niçin RAW JPEG olarak kaydediyorsunuz ki. Ben sadece RAW kaydediyorum. JPEG'in RAW'a bir üstünlüğü yok benim bildiğim. Artık Windows programlarında klasör içindeki RAW kareler de görüntülenebiliyor üstelik. Klasörden kare seçimlerinde de JPEG kullanmak zorunda değilsiniz. Ancak başka amaçla JPEG isterseniz RAW kareleri JPEG'e rahatlıkla dönüştürerek kaydedebilirsiniz Ahmet Bey. Selam ve sevgilerimle..

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT