TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Bu herkesi İlgilendiriyor Acil!!!

faruq488 faruq488 16.02.2014 13:18:00
Değerli doğa dostları ve kuş severler bu konu hepimizi ilgilendirmektedir. Bursa Uluabat Gölü Akçalar Beldesi ve Gölyazı yarım adasının bulunduğu sahil kesimlerinde tam bir katliam sürüyor. Halbu ki burası avlanma açısından KIRMIZI bölge olmasına rağmen ne ormancı nede başka bir devlet yetkilisi malesef bu katliamı önlemek için bölgede bulunmuyor. Avcılar ki, hepsi vicdansız!!!! Bu sabah kuşları izlemek için oradaydım ve çok kalabalık büyük pelikan sürüsü ve yüzlerce Elmabaş Patka sürüleri ve Sakarmekeleri vurmaktaydılar. Ve önüne gelen silahı alan terör estirmekteydi ne yazık ki hiç bir doğa sorumlusu göremedik. Bu konuda sizden yardım istiyorum. AVA YASAK bir bölge olan Akçalar - Fadıllı ve Gölyazı - Eskikarağaç uluabat gölü havzasının acilen korunması için sizlerin desteğini bekliyoruz. Binlerce su kuşu katlediliyor. Vicdanlar lütfen duyarsız olmayalım...

faruq488 faruq488 17.02.2014 14:03:00

Yok maalesef göl ortasında ve sazlık içlerinden saklanmak suretiyle yapıyorlardı. Hatta bazı salıkların içinde küçük barakalar yapmışlar suda yüzebilen sazlıklara zarar gelmiyeceğinden emin olsaydım yakmayı düşünmüştüm. Bimer'e yazdım cevap mail geldi sonuç bekliyorum. Umarım hayırla sonuçlanır. Duyarlılığınız için çok teşekkürler...

DilekveTunç DilekveTunç 17.02.2014 12:02:00

BUGÜN AV YASAĞI BAŞLADI (Bazı kuş ve hayvanlar için) 2013-2014 Av döneminde Bıldırcın, Üveyik ve Domuz avı bölgelere göre, tüm Türkiye’de.16 Şubat 2014 ‘de kapanacak. Keklik avı tüm Türkiye’de 6 Ocak 2014 tarihinde kapaNDI. Çulluk avı 16 Şubat 2014 tarihinde kapanDI, (tahtalı, karatavuk ta) Tavşan avı 6 Ocak 2014 tarihinde kapanDI, Ördek avı 2 Mart 2014 tarihinde kapanacak. 2013 2014 av sezonu merkez av komisyon kararlarında bitiş tarihleri daha detaylı http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/05/20130526-8.htm

DilekveTunç DilekveTunç 17.02.2014 11:48:00

https://www.facebook.com/milliparklar?fref=ts Yazınızı soyadınızı kullanmadan Doğa Koruma ve Milli Parklar sayfasında paylaştım. Genelde ihbar olarak değerlendirip ilgileniyorlar. Katliamın fotoğrafını çektiniz mi? Çektiyseniz. Fotoğraflarınızı yerel basına, ulusal basına, Doğa Koruma ve Milli Parklara, jandarmaya göndermeyi düşünüyor musunuz? Dilek

nayko nayko 16.02.2014 13:34:00

Herhangi bir tekefondan 154 Jandarma Yardım Hattını aramak suretiyle olayla ilgili detaylRı paylaşın ve mümkünse, olay yerinde bulunun, çok uzaklaşmayın. Bir grup gözü dönmüş kişilere karşı dauyanık olmanızda fayda var. İkili tartışmalara girmeyi , jandarma hemen ilgilenecektir. Maalesef şu anda bir sürü ava yasak alanda bu sorunla karşılaşıyoruz. Şikayet etmekten başka elden başka bir şey gelmiyor. Üzüldüm.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT