TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Gözlem Hakkında

faruq488 faruq488 17.02.2014 10:10:00
Gözlem için ne yapmalı? Sitedeki gözlemlere bizde bir gözlem eklemek istesek yapacağımız şey nedir, nasıl oluyor? Zira dün sabah erken saatlerde uluabat gölündeydim. sazlıklara girdim ve saat 7 den saat 14 de kadar kuşları yeryer ve bölgesel izledim. Okada güzeldiki binlerde elma baş patka, sakar mekeler, bahriler hele bir de binlerce sürü halinde büyük pelikanlar geldi gerçi uzaktılar ama çok güzeldi. Gözlem konusunda mevzuat ve uygulama ne şekilde bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

ihsan ihsan 17.02.2014 13:17:00

Ömer Bey, kuş gözleminin temeli dürüstlüğe dayanır, kanıt gösterme gibi bir zorunluluğu yoktur. Bu yüzden gördüğünüz ve duyduğunuz tüm kuşları 0 doğruluğuna inanıyorsanız kayıt girebilirsiniz. Adet yazarsanız daha da güzel olur. Kayıt için gözlemciler tarafından daha sıklıkla kullanılan ülkemizin kuşlarının kayıt altına alındığı Kusbank.org sitesine de kayıt atarsanız süper olur:) Selamlar. Daha çok kuş tanımlamak için bir dürbün, not defteri ve kuş tanım kitabı yeterli olacaktır.

faruq488 faruq488 17.02.2014 13:41:00

Teşekkürler Abi, inşaallah bu doğrultuda eksiksiz ve doğru (abartı ve mübalağaya kaçmadan) gayret sarf etmeye çalışırız. Fakat ben şunu merak ediyorum. Sitede bakıyorum çok güzel gözlemler paylaşılıyor. Peki bu paylaşımları nasıl yapıyoruz onu öğrenmek istiyorum. Yani giriş kısmını ben mi göremiyorum yoksa özel mi dir? Bu konuda çok istekliyim. Yaşadığım bölge kuşlarla iç içe olan bir yer. Daha yeni ve acemiyim. Fakat siz ve sizler gibi bilgi paylaşımcılarının deneyim, öğüt ve tecrübelerini öğrenme arzusundayım. Yaşça sizden ufak olduğum için hitapta abi demiş olmam umarım saygısızlık addedilmez... İlgi ve alakanız için çok müteşekkirim.

ihsan ihsan 17.02.2014 14:06:00

Sağ üstte adının yanındaki turuncu oktan "gözlem girişi"nden kayıt atabilirsin. Aramızdaki yaş farkı 20nin üzerindeyse abi demende sakınca yok, genelde takısız tercihimdir :)

faruq488 faruq488 17.02.2014 14:19:00

teşekkür... :D yaş farkı 19... şimdi muallakta kaldık ama olsun biz yine saygıdan dolayı bu hitabı kullanalım - yaştan değil - Allah daha uzun nice güzel yaşlara eriştirsin... :) saolasın abi...

ihsan ihsan 17.02.2014 14:46:00

Alanın çok güzel olduğunu tahmin ediyorum, kısa zamanda iyi bir gözlemci olacağına eminim. Sevgiler.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT