X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92819
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Göksu deltası yine yakıldı

armadillo armadillo 18.02.2014 19:41:00
MERSİN (AA) - Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altında bulunan Silifke ilçesindeki Göksu Deltası nda yangın çıktı.
Alınan bilgiye göre, deltada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının çıktığı yere gelen Orman İşletme Müdürlüğü ne bağlı arazöz ile Silifke Belediyesi itfaiyesi ekipleri, arazi şartları uygun olmadığı için yangına müdahale edemedi.
Jandarma ekipleri ise çevrede güvenlik önlemi aldı.
Öte yandan, devam eden yangından etkilenen balıkçılları sazlık alandan kaçıp, toprak alanlara konduğu görüldü.
Göksu Deltası nda yaklaşık 200 dönüm sazlık alan zarar görürken, müdahale şansı olmadığı için yangının kendiliğinden sönmesi bekleniyor.
Yetkililer, sazlık alanda çıkıp yayılan yangından etkilenen kuş türleri ve bitki örtüsünün tespiti için çalışma başlatılacağını bildirdi.

avşarbey avşarbey 19.02.2014 22:40:00

Türkiye deki çarpık düzen. Oraları para kaynağı görüyorlar.. Buradaki doğa para harcıyorlar.. Bu arada Göksu Doğal hayatı koruma şube müdürlüğü ve ilgili müdürlükler Mersine alınmış. Burada çalışan görevliler ise hafta da iki kez geliyorlarmış ve yapıp gidiyorlarmış. Uzaktan kumanda yanim. Şu anda Taşucunda Fatih otelden yazıyorum. 10 saat arazi yaptık safran Muammer Çeviker ile birlikte. Sazlıkların içi eskisine göre neredeyse bomboş. Umarım yarın bir şeyler görebiliriz. Herkese selamlar

armadillo armadillo 19.02.2014 10:18:00

Tarım alanları ve doğa koruma alanları iç içe olamaz. Deltanın önemli bir bölümü köylünün mülkü durumunda. Devlet şahıs malı olan bu bölümde sadece yapılaşmaya müsaade etmiyor. Çifti bu bölgede yoğun ekip biçiyor, avlanıyor, arazisini saz, ot basınca yakıyor, biz hesap sorunca "size ne benim malım" diyor. Türkiye'de sulak alanlar kamulaştırılmadığı sürece bu katliam sürecek...

DilekveTunç DilekveTunç 19.02.2014 09:46:00

SİLİFKE ORMAN İŞLETME SANTRALİ ARADIM YANGIN BİTTİ DİYOR. DİLEK

DilekveTunç DilekveTunç 19.02.2014 09:38:00

NASIL MÜDAHALE EDEMEZLER YA? MARMARİS'TE YANGIN ÇIKINCA DİĞER TÜM İLLERDEKİ YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERLERİ GELİYOR! KONUYU BİR BİLENE SORSAK! CİVAR İLLERDE HELİKOPTER OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİL! YANGIN SÖNDÜ MÜ? ARAYIP İLGİLELERİ NİYE HELİKOPTER ÇAĞIRMADIKLARINI HEP BERABER SORALIM. ELİN OĞLU UZAYA TURİST GÖTÜRECEK, YETKİLİLER BİR HELİKOPTERİ HAVALANDIRA MIYOR MU?

sonerbekir sonerbekir 18.02.2014 21:59:00

Bugun oradaydik, yangini izlemekten baska yapabilecegimiz birsey yoktu, malesef bolge insani alani av icin kullaniyor ve kuscu fotografcilara hic iyi gozle bakmiyor, akillarinca onlar herseyi biliyor... keske korunabilse ama bu gidisatla egitim olmadikca cok ama cok zor. Bu arada yaz ordeginin son ureme alani da son iki yildir bitti, ulkemizden bir tur daha kaybettik...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT