TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kara çay ölüyor

yalıcapkını yalıcapkını 21.02.2014 13:18:00
250 Yataklı OSMANİYE Devlet hastahanesinin lağımı arıtılmadan karaçay deresine akıyor.
40 lık boru ile gizlice bırakılmış yıllardır akmakta .Sağlığımızı tedavi etmek için kurulan bu kurumun yetkilileri,sorumsuzca, insanlık dışı, ve içerisinde hertürlü tıbbi atığın,ilaç atıkları,kimyasal atığın,evsel atığın bulunduğu lağım, karaçay deresine bırakılmış.
Yaklaşıldığında insanın burnunu kıracak kadar derin bir koku kaplıyor etrafı,içerisinde;kan tüpleri,enjektörler,sargı bezleri,gazlı pamuklar,amaliyat eldivenleri,amaliyat bağları,Bayan iç çamaşırları,yemek artıkları,insan dışkı ve pislikleri,Kısacası bir hastahanede ne kadar atık varsa Karaçay a akmakta. Gördüğüm manzara iğrenç ve korkunçtu. Hala traş sabunu kullanırken o koku burnuma gelmekte yemek yerken su içerken hep o pis kokugeliyor. Bu çok kötü ve korkunç bir manza .Bunu sorumsuzca buraya bırakan yetkililere doktorlara söyleceke söz bulamıyorum . insanlıklarından utansınlar.Sudaki canlıları zehirledikleri öldürdükleri gibi bu sudan tarım arazileride sulanmaktadır. İnsanlarımız bu çayda balık avlayıp evine götürmekte.Karaçay Toprakkale kazası ve birçok köyün içinden geçerek Akdenize ulaşmakta.Tıbbi ve kimyasal atıklar rasgele atılması sakıncalı olduğu halde bu dereye bırakılmakta.Hastahane yetkilileri, Halk sağlığı müdürlüğü,Çevre şehircilik müdürlüğü,Osmaniye Belediyesi,Osmaniye Valiliği,Toprakkale Bellediyesi görevlerini yapmayarak suç işlemektedirler.Yukarıda saydığım kurumları kamu oyuna şikayet ediyorum.Bu insanlık ayıbını derhal durdurun ve yetkili kurumları bu lağımı arıtmadan karaçaya akıtan Osamniye Devlet Hastahanesi yetkilileri hakkında kamu davası açmaya davet ediyorum.
Ali Murtaza Doğan Doğa fotoğrafcısı. http://www.youtube.com/watch?v=pZNPqye-_zM

metinalkis metinalkis 21.02.2014 15:32:00

Siz açın hemen, bir örnek olsun.

yalıcapkını yalıcapkını 21.02.2014 21:39:00

sağolasın Metin kardeş

savgat savgat 23.02.2014 18:06:00

REZALET !!! Gerçi niye şaşırıyorum ki? Son zamanlarda Türkiye sulak alanlarının çoğunun vaziyeti böyle.. Hal böyleyken söylenecek pek de fazla bir şey yok aslında, yediğin yere pislemek o kadar normalleştiki.. Duyarlılığınız için teşekkürler, Ali Murtaza Bey.

ibrehim ibrehim 23.02.2014 19:43:00

Yazık, hastane de bunu yaparsa....

cansuozcan cansuozcan 24.02.2014 10:26:00

Ali Murtaza abi merhabalar. Tabiki sitedeki herkes bu konularda şikayetçi ve duyarlı davranmakta. Ancak Türkiye'de şöyle bir gerçekte var. Bu olaydan sorumlu kişileri (örnek veriyorum) ben Ankara'dan şikayet ettiğim zaman pek umursamıyorlar. Bu gibi olaylarda yörenin insanları önce tepki vermeli. Siz çok güzel bir adım atarak videoya almışsınız. Sanıyorum bu videoyu yetkililere de gönderdiniz. Ve Doğa araştırmaları Derneğinin Adana'da bulunan bürosu ile de iletişime geçmişsinizdir. Dernek yardımıyla dava açılabilir. Yöre halkı bilinçlendirilebilir. Bir taraftan da ''karaçay ölüyor lağım atıkları dereye akmasın-destek ver'' adından Türkiye genelinde internet üzerinden bir imza kampanyası başlatılabilir. Bu kampanyaya herkes destek verecektir. Selamlar..

zaferK zaferK 24.02.2014 11:27:00

Haberi ve videoyu üzüntüyle izledim...ve tabiiki şaşırmadım...her türlü pisliğin olağan sayılacağı şartlanmalarla yaşayan bir toplumuz.Ama elbetteki seyirci kalmamalı ,birilerinin gelip çözümlemesini beklememeliyiz.Ali Murtaza arkadaşımızın yaptığı gibi sosyal medyayla paylaşmalı ,diğer yandan ilgili kurumlara resmi olarak başvuru yapılmalıdır.Zaten olay ,yataklı tedavi kurumları kuruluş ve işleyiş yönetmeliğine aykırı ,acil müdahale gerektiren bir rezalettir... Başta Ali Murtaza bey olmak üzere ,ilgilenen tüm arkadaşlara duyarlılıkları için teşekkürler...selamlar...

ozgurkalay ozgurkalay 24.02.2014 13:31:00

Ahhh Ahhh!

yalıcapkını yalıcapkını 24.02.2014 23:17:00

Cansu teşekkür ederim, cahnge. org de kampanya başlatmak istedim ama bir türlü olmadı yüklüyorum daha sonra diyor.

yalıcapkını yalıcapkını 24.02.2014 23:20:00

Abi çok teşekkğür ederim

yalıcapkını yalıcapkını 24.02.2014 23:30:00

Cansu change. org de 3 gündür kampanya başlatamıyorum yardımcı olurmusun

yalıcapkını yalıcapkını 24.02.2014 23:30:00

Zafer abi change.org de kampanya başlatamıyorum

aliatici aliatici 28.02.2014 11:04:00

başkanım çok iyi çeveye faydalı bir çalışma olmuş sizi canı gönülden kutlarım

cansuozcan cansuozcan 1.03.2014 22:42:00

Ali Murtaza abi yeni görüyorum yazdıklarını geçen hafta bakamadım trakusa. Ama facebooktan göndermişsiniz yaptınız sanırım. İmzaladım. Buraya da linki atabiliriz. http://chn.ge/1hqNdxO

dede dede 1.03.2014 23:23:00

Başkan, ben de yeni gçrdüm ve hemen imzaladım. Kendi listemle de paylaştım, Pazartesi günü eksik olan imzaların tamamlanacağına inanıyorum. Selamlar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT