250 Yataklı OSMANİYE Devlet hastahanesinin lağımı arıtılmadan karaçay deresine akıyor.
40 lık boru ile gizlice bırakılmış yıllardır akmakta .Sağlığımızı tedavi etmek için kurulan bu kurumun yetkilileri,sorumsuzca, insanlık dışı, ve içerisinde hertürlü tıbbi atığın,ilaç atıkları,kimyasal atığın,evsel atığın bulunduğu lağım, karaçay deresine bırakılmış.
Yaklaşıldığında insanın burnunu kıracak kadar derin bir koku kaplıyor etrafı,içerisinde;kan tüpleri,enjektörler,sargı bezleri,gazlı pamuklar,amaliyat eldivenleri,amaliyat bağları,Bayan iç çamaşırları,yemek artıkları,insan dışkı ve pislikleri,Kısacası bir hastahanede ne kadar atık varsa Karaçay a akmakta. Gördüğüm manzara iğrenç ve korkunçtu. Hala traş sabunu kullanırken o koku burnuma gelmekte yemek yerken su içerken hep o pis kokugeliyor. Bu çok kötü ve korkunç bir manza .Bunu sorumsuzca buraya bırakan yetkililere doktorlara söyleceke söz bulamıyorum . insanlıklarından utansınlar.Sudaki canlıları zehirledikleri öldürdükleri gibi bu sudan tarım arazileride sulanmaktadır. İnsanlarımız bu çayda balık avlayıp evine götürmekte.Karaçay Toprakkale kazası ve birçok köyün içinden geçerek Akdenize ulaşmakta.Tıbbi ve kimyasal atıklar rasgele atılması sakıncalı olduğu halde bu dereye bırakılmakta.Hastahane yetkilileri, Halk sağlığı müdürlüğü,Çevre şehircilik müdürlüğü,Osmaniye Belediyesi,Osmaniye Valiliği,Toprakkale Bellediyesi görevlerini yapmayarak suç işlemektedirler.Yukarıda saydığım kurumları kamu oyuna şikayet ediyorum.Bu insanlık ayıbını derhal durdurun ve yetkili kurumları bu lağımı arıtmadan karaçaya akıtan Osamniye Devlet Hastahanesi yetkilileri hakkında kamu davası açmaya davet ediyorum.
Ali Murtaza Doğan Doğa fotoğrafcısı.
http://www.youtube.com/watch?v=pZNPqye-_zM