TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

FotoGaleri Kuralları

TEASER TEASER 3.03.2014 15:29:00
Merhaba,

Maalesef bugünkü Ekin kargası fotoğrafım sitenin "siyah/beyaz fotoğraf" kuralına takıldığından silinmiştir.

Artık trakuşta bu tip fotoğrafları yüklerken düşünmek ya da sorun yaşamak istemiyorum. Uygun bir çözümün buraya gelecek önerilerle bulunacağından, en azından trakuşun bu potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Bu tip fotoğraflar için bir kategori açmak ve bunun kurallarının genel kurallara göre daha esnek olmasını sağlamak bu kadar zor olmasa gerek...

cheko cheko 25.03.2014 11:40:00

Bence 'siyah/beyaz fotoğraf' kuralının değişmesine yolaçan tarihi fotoğrafı yeniden yüklemelisiniz... Öncelikle çok güzel bir fotoğraf olduğu için, sonra da elbette önemli bir kural değişikliğinin yolunu açarak 'tarihi' nitelemesine hak kazandığı için... Selamlar, sevgiler...

TEASER TEASER 25.03.2014 10:14:00

Foruma fikirleriyle destek veren arkadaşlara ve talepleri değerlendirerek uygulamaya geçiren site yönetimine çok teşekkür ederim.

DilekveTunç DilekveTunç 10.03.2014 21:57:00

Teşekkürler bilgi için. Keşke bende çizebilsem. Dilek

zafercankiri zafercankiri 8.03.2014 22:24:00

Trakusun çok önemli bir misyonu yerine getirdiği kesin. Bu konuda tüm emeği geçen doğasever fotoğraf dostlarını kutlarım. Ancak toplumda farkındalığın arttırılması açısından bir kuş fotoğrafı olarak bilimsel anlamda tercih edilmeyen ancak sanatsal değeri yüksek kuş fotoğraflarının da paylaşılabilmesi siteye olan ilgiyi arttıracağı gibi toplumda kuşlara olan ilgiyi de arttıracağını düşünüyorum. Benim de kuşlara olan ilgimi, gördüğüm mutan, treaser gibi fotoğrafçıların fotoğrafları sağladı. Sonra detaylı olarak incelemeye ve türleri tanımaya çalışmaya başladım. Bunun yararlı olacağını kendimden biliyorum. Unutmayalım ki bilimsel yayınlarda bile ne kadar esprili bir dil kullanılırsa o kadar ilgi çekici oluyor. Kuş Fotoğrafçılığı gibi sanatsal yönünün de aşikar olan bir konuda çok rijid olunmaması gerektiği kanaatindeyim. Selam ve saygılar...

serhattigrel serhattigrel 8.03.2014 16:27:00

Dilek hanım, 2009 da illüstrasyon sekmesini açmıştık, ancak aynı kaygılar ile , veri bankamıza yanlış bilgi gitmesi bu çizimleri onaylamamak kararı almış ve olayı unutmuş idik. Bu konuda serbest el çizen arkadaşlarımız şu an fotogaleriye yükleyebilirler. Bu değişiklik için için bu hafta toplantıda diğer arkadaşlarımın görüşünü almadan bir şey söyleyemiyorum.. http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=20661&tit=#.Uxslp2fNuUk

DilekveTunç DilekveTunç 8.03.2014 00:26:00

Serhat Bey, Aklınızdan ne geçiyor bilmiyorum ama sanatsal bir bölüm olacaksa kuş resamlarıda "kuş resimlerinin" fotoğrafını yükleyebilse. Hani görsel yayınlar için kullanılan, başvuru kaynaklarından kullanılan çizimlerden bahsediyorum. Mamafi Türkiye'de çok az sayıda insan kuş çalışıyor. Ama güzel bir teşvik olur, Türkiye'de çok eksik bir alan için ilerleme yolunu açmış olursunuz. Bitki ressamlığı yapanların sayısı birazcık daha yüksek. Kitap çıkartanlar bitki ressamı bulamıyor. Mesela İstanbul'da kuş çalışan bir iki kişi var ve hepsi kadın :) Kadınlar günü jesti olur ! Bizde istekler bitmez, her değişiklikte eyvah gene Serkan'a ve size iş çıkarttık diyorum. İşiniz kolay değil! Selamlar, Dilek dg

wolfkenan wolfkenan 7.03.2014 15:42:00

Trakuşun tüm dünyada en önlerde olmasını canı gönülden istiyorum,bizlere ve vizyonumuzu geliştirmemizde büyük katkıları olmuştur bu anlamda teşekkürü bir borç bilirim ancak sitemiz için sade fotoğrafta gelişmede kalınmasın ve tabi ki büyüyerek dahada geniş yelpazelerde imkanları ile herkese hitap etmesini dilerim,sonuç olarak biz isteriz de sayın başkanım ne der bilemem kolaylıklar dilerim herkese, selam saygılarımla...

milkman milkman 7.03.2014 15:16:00

ben yanlis anlamisim demek ki, kolay gelsin

wolfkenan wolfkenan 7.03.2014 14:18:00

Osman Bey tümünü okudunuz mu sözlerimin,bende sizin gibi sanatsal varsa kategori eklenip yayınlansın dedim ,selam ve saygılarımla...

milkman milkman 7.03.2014 11:17:00

Kenan Bey, kimse trakus sekil degistirsin isteyen istedigini yuklesin demiyor. zaten boyle bir serbestlik olsa bile eminim simdiki cizgide devam edecektir. talep sadece alternatif "KUS" fotograflarini da sitede gorebilmek. bilgi/belge onemli deniyor ama ters isikta cekilmis bir siluet fotografi, s/b fotograftan daha mi cok sey anlatiyor? bu alternatif fotograflarin sergilenmeye deger olacagina kim karar verecek. bence oyle birsey yapilamaz. serkan'in soyledigi gibi boyle bilgi ve birikime sahip degiliz. bu fotograflarin ne siteye ne de biyologlara zarar vermeyecegini, aksine kullanicilara hareket getirecegine inaniyorum. sonucta kimse sadece o alternatif kareleri cekmek icin araziye cikmiyor.

wolfkenan wolfkenan 7.03.2014 08:27:00

lütfen,TRAKUŞ dünyaya adını duyurdu ve bizlere de örnek oldu,sitemizde herkesin emeği var ancak fotoğraf sitesi her yerde var ki bunca emeği sade fotoğraf diyeceksek yazık olur ! eminim bu dallarla ilgili üniversite hoca ve öğrencileri bile bizim sitemizi izliyor,inşallah bu çizgiyi başta Serhat Abi ve yönetim olarak korurlar ve fotoğraf severler de yüklerken yeni eklemeyle sanatsal diye yükleme yaptıklarında eğer gerçekten sanatsal ise onay alınabilinirse sergilenmeli,bazı arkadaşlarımızın fotoğraflarına daha açmadan bilerek hayranlıkla izliyoruz ancak haberleri de gözlemleri de izliyoruz kuş bilgilerimizi de,hepsi harmanlanıp Trakuş ülkemizin sınırlarını aşmış dünyaya yayın yapar olmuş durumda, saygılarımla...

sener sener 6.03.2014 20:16:00

Arslan ın söylediği gibi kriterler var tabi. Her fotoğraf kuş fotoğrafı olmaz. Her kuş fotoğrafı dahi ayrı ayrı kategorize ediliyor. Nitekim uluslararası kuş fotoğrafı yarışmalarında da böyle kategoriler var, örneğin uçar, aksiyon, portre, gibi.. Genel olarak teknik, orjinallik, kompozisyon ve artistik unsurlar her zaman gözetiliyor. Fotoğrafın flu olması teknik bir kusur olabilir. Burada bence Serkan arkadaşımızın bu silinen fotoğrafı artistik yönden oldukça etkileyiciydi, özellikle de alışkın olmadığımız bir tarz. Şayet site yönetimi bir kuralı bir sebepten koymuşsa, o zaman site de kendi kategorisini belirtmiş demektir. Yani siz bir uçar fotoğrafınızı portre yarışmasına yükleyemezsiniz, bu da onun gibi bir şey.

LeventÖzaş LeventÖzaş 6.03.2014 20:12:00

Sitede var olan kurallar daha çok belgesel niteliği ağır basan fotoğrafları öne çıkartmayı hedefliyor. Bu durum, ana akım dışında kalan adına “serbest” diyebileceğimiz tarzda fotoğraflara yeterli alan bırakmıyor. Daha önceki çeşitli tartışmaları da göz önünde bulundurduğumuzda, artık bu elbisenin bizlere dar geldiğini söyleyebileceğimizi düşünüyorum. Rahatlama sağlamak amacıyla yapılabilecek düzenlemeler yalnızca “özgürlükçü” değil, aynı zamanda “eşitlikçi” esaslara da dayanmalıdır. Farklı kaygılarla (estetik, deneysel, ...) yaratılmış serbest fotoğraflar ne ayrıcalıklı bir grubun tekelinde olmalı, ne de onay mekanizması gerektirmeli düşüncesindeyim.

efem efem 6.03.2014 17:24:00

kimi üyeler için değil ama mutlaka bir kriter konulmalı.yoksa biraz flu çekilmiş-ters ışıkta çekilmiş diye fotoğrafa sanatsal denebilirmi. kriteri kim belirler bilmem ama sanat ve estetik genel anlamda subjektif değildir. zevkler ve renkler tartışılır. estetik bunun için vardır. bu tür karelere bir kriter koymadığınızda esas o zaman amacından sapar ve kırgınlıklar oluşur..bu tarz fotoğraf çeken sitede 3-5 kişi var zaten.teknik olarak bu fotoğraflar bir kriterdir bana göre. ben türcü değilim bu tarz fotoğraf çekmeyi çok istememe rağmen zaman yokluğundan deneyemedim ama fotoğrafa bakış açımı değiştiren ve sitede mutlaka olması gereken fotoğraflar olduğunu düşünüyorum..

moktem moktem 6.03.2014 16:50:00

Serkan Bey'in aman ayrı gayrı olmasın diyerek çok güzel özetlediği yaklaşımına katılıyorum. "sanatsal" denilen karelerin ya da farklı ölçütler ön planda tutularak sunulmuş karelerin belli bir jüri tarafından değerlendirilerek özel bir alana kabul edilmesi iyi irdelenmesi gereken bir yaklaşımdır kanımca. Fotoğrafın sanatsallığı çok öznel bir değerlendirmedir, değerlendirenin sanata bakış açısı "sanatçının" bakış açısından çok farklı ise sıkıntı çıkar. Kaldı ki görsel sanatları standardize etmeye ve bu standarda göre kabul ya da red etmeye çabalamak bana göre nafile bir iştir. Bence bu tür fotoğraflar galeride yer alabilir. Tanımlama zorluğu çekilen kareler hangi işleme tabi tutuluyorsa bunlar da öylece kalabilirler. Tanım almadıkları için türün tanım sayfasında yer alamazlar ama galeride kalarak fotoğraf severler tarafından izlenebilir ve değerlendirilebilirler. Selam ve sevgilerimle...

mutan mutan 6.03.2014 16:30:00

Ben bir fikrimi daha paylaşmak isterim. Bu tür kareleri ayrı bir uygulamaya tabi tutmak pek doğru olmaz. Bu kareler de mevcut puan ve seçim kriterlerinden geçmeli. Ayrı bir yere taşımak ya da kimi üyelere burası için kapı açalım ya da kapatalım doğru bir uygulama olmaz diye düşünüyorum... Bu tarz fotoğraflar ayrıcalıklı değil. Güzel ya da doğru olduklarını değerlendirebilecek beceri ve bilgi birikimine de sahip değiliz... sadece onları mevcut alışkanlıklar ışığında farklı olarak nitelendirebiliyoruz. sanatsal kategorisi de soru işareti... Yazdıkça dağıtıyorum:) "ayrı gayrı olmasın" diyorum sadece... Şimdilik fikrim bu. Yönetime kolaylık diliyorum. Sevgilerimle...

efem efem 6.03.2014 16:19:00

"İyi hesaplanıp düşünülmeli, bu site içinde başka bir alanda kurulmalı, siyah beyaz ötesinde bir şeyler kazandırmalı, özel bir yer olmalı, herkes her gün merak edip bakmalı, çok kaliteli olmalı, vb.." serhat abiye katılırım ama mutlaka, belirli bir standardın üstünde olmalı ve onay almadan kabul edilmemeli.

milkman milkman 6.03.2014 16:17:00

bence yaniliyorsunuz. eger hedef bir kus turunu mekan, zaman ve habitatiyla anlatmaksa TEASER'in fotografi/belgesi uygundur. ki sizin dediginizin aksine TEASER'in puan vs hirsi guderek o kareyi yuklemedigini cok iyi biliyorum. eger bu yuzden fotograf silinecekse yapilacak cok daha baska duzenlemeler var. TEASER'in fotografinin burada benzeri yoktur. bu yuzden de kiymetlidir,sitede yayinlanmasi/kalmasi onemlidir. dediginizin tam tersi, ben de sitenin sadece ornitologlara dokuman saglayacak bir yer olmasindan sikayetciyim. cunku tanidigim uyelerin bircogu artik sadece kusun gozunu cekmekten keyif almiyor, kendilerini surekli gelistiriyorlar ve sonuclarinin hala cok sevdigim bu sitede yayinlanmasi da beni mutlu ediyor(du). artik tam kadraj kus gormek beni eskisi kadar etkilemiyor. dolayisiyla eskisi kadar vakit gecirmiyorum sitede. ama farkli bir bolum acilabilirse hem yeni bir heyecan gelir hem de MUTAN'in soyledigi gibi gerektiginde guzel dokuman kaynagi da olabilir.

Ercan3 Ercan3 6.03.2014 10:05:00

Serhat Abi, düşüncelerine aynen katılıyorum. Bence de bu tür fotoğraflar bu sitede yer bulmalı ve fotogaleri dışında tanım gerektirmeyen sergi tadında bir alanda sergilenmeli. Teaser gibi, mutan gibi üyelerin farklı ve etkileyici çalışmalarını şahsen ben trakuş'ta görmek isterim. Ancak bu alana yükleme kriterleri de çok net olmalı. Yoksa yeni kırgınlıklara, alınmalara ve küskünlüklere yol açabilir. Belki bir onay sonrası burada yayınlanmalı. Belki de üyeye onay verilmeli. İşte sorun da burada ortaya çıkıyor, kim seçecek nasıl seçecek? Belki de doğal seçim yöntemi ile örneğin her ay en çok izlenen/oy alan 5 fotoğraf dışındakiler bu sayfadan düşmeli. Bir dönem "sergi" sayfasında yaptığınız gibi en beğenilenler/bakılanlar kalabilir. Hassas bir konu, umarım güzel bir çözüm bulursunuz, size güveniyoruz :)

serhattigrel serhattigrel 5.03.2014 23:39:00

İki gündür bu konuda yönetim arasında onlarca mesaj dolaştı, konunun ayın 12 sindeki toplantıda konuşacağız. İlerleme olması için sizin fikirleriniz, önerileriniz çok önemli. Aslında Serhat arkadaşımız forumu açarken en akılcı çözümü de önermiş; Yeni bir kategori açmak. Bu teknik olarak çok kolay ama, bana göre sakıncalı. Sanatsal fotoğrafların önü açılmalı, ama bu fotogaleri içinde yeni bir kategori ile olmamalı. İyi hesaplanıp düşünülmeli, bu site içinde başka bir alanda kurulmalı, siyah beyaz ötesinde bir şeyler kazandırmalı, özel bir yer olmalı, herkes her gün merak edip bakmalı, çok kaliteli olmalı, vb... Yani bana kalasa hayalimde böyle bir yer var, herkesin buraya kabul edilmek için can attığı, yeni bir bölüm. Bir yandan da bakınca biz hala kongrede aldığımız kararların hepsini tam olarak sitede uygulayamadık.

hemred hemred 5.03.2014 21:00:00

öncelikle Serhat Karaca (TEASER) ın çektiği fotoğraf için kutlarım, güzel sanatsal biri çalışma olmuş. Fakat silinmesini anlayabiliyorum. Bu siteyle ilk tanıştığımda düşündüğüm, Türkiye sınırları içerisinde bulunan kuş türleri çeşitliliğinin tespit edilmesi ile ilgili olduğuydu. amaç kuş türlerini mekan ve zaman olarak türünü, cinsini belli edecek bir fotoğrafla belgelemek, yaşadığı yer hakkıda da bilgi toplayarak bir veri bankası oluşturmak olduğuydu. Hala bu şekilde olduğunu düşünüyorum. İnsanların rekabet hırsıyla puan, tür ve çekilen fotoğraf yarışına hız verip trakus sitesinin, fotobilmemne sitesine dönüştüğünü görmek beni üzüyor. bence sitede amaç, çekilen fotoğrafın sanatsal güzelliğinden çok, öncelikle mevsimsel ve yöresel kuş türlerinin tespiti olmalı bu hiçbir zaman ikinci plana itilmemeli... saygılarımla.

mutan mutan 5.03.2014 12:18:00

Abi silmeden, tür tanımı almadan bir kenar da tutsak güzel olmaz mı? Bir türü anlatmak için bu karelere de ihtiyaç duyulmaz mı hiç? Kuş gözlemciliğini sevdirmek, kuş fotoğrafçılığını sevdirmek söz konusu olunca böyle karelere hiç mi ihtiyaç duymuyoruz? (dergi, kitap vb.) Örneğin adaşım bugün bir kare yükledi. tür onayı almaz ise o türü temsil eden kareler arasında görülmeyecek. Ancak yarın olduğu şüphe edilen (kayın baştankarası) anlatılmak istense bu ya da buna benzer kareler hiç mi yardımcı olmayacak bize? Sevgilerimle... Bu arada benim de bir siyah beyazım var galerimde...:)

atesc atesc 5.03.2014 09:49:00

Aslında aranılan şey tam da bir orta yol, kaldı ki arkadaşlar çözüme yönelik çok da uygun fikirler geliştirmişler. Amaç, büyük çabalar ve zaman sarf edilerek bu noktaya ulaşmış bir sitenin asıl olarak addedilen amacından uzaklaşmadan farklı bakış açılarına da aynı konukseverlikle kapılarını açmak olarak nitelendirilebilir. Fotoğraf, kuş fotoğrafı, makro, geniş açı derken insanların kendi kişisel gelişimlerine paralel olarak sürekli bir arayış içinde olması gereğince, kuşu fotoğraf sanatının içinde ana ögelerden biri olarak, bilimsel tanımlama kriterlerini çok da dert etmeden zevk veren farklı kareler oluşturma çabası, bence böylesi bir site ve bu siteye emek verenlerce haklı bir talep olarak görülmeli, azından yönetim bu konu hakkındaki talepleri tekrar gözden geçirmeli diye düşünüyorum. Saygılarımla

alhn alhn 4.03.2014 22:39:00

Fotoğraf türleri arasına edited diye bir seçenek eklenebilir, Bu fotoğraflar GF olmayabilir hatta istenmezse türün sayfasında bile görünmeyebilir. Editlenmiş foto kötü foto demek değildir. Trakuşun çizgisinden uzaklaşmasının istendiğini sanmıyorum sadece ek bir şey isteniyor.

TEASER TEASER 4.03.2014 21:36:00

Serhat bey, Trakuş hem saydığınız niteliklere sahip olmaya devam edebilir hem de fotoğraf konusunda daha esnek ve çeşitliliğe açık olacak adımlar atabilir. Zaten potansiyelden kastım bu ikisini birlikte gerçekleştirecek bir çözüm yolu bulunabileceği yönündeydi. Örneğin fotoğraf türü altında oluşturulacak bir başlıkta (eskiden sanatsalmış galiba) açılacak bir kategori, genel fotogaleri kurallarında olan: "Fotoğraf kabul edilecek bir netlikte olmalıdır" kısmına tabi olmayabilir. Böylece, pan, uzun pozlama ve zoom-in-zoom out gibi fotoğraf teknikleriyle üretilen fotoğraflara yol açılmış olur. Yine bu kategori altında siyah/beyaz çalışmalar olabilir. Benzer şekilde bu kategoride olan fotoğrafların tanım alması zorunlu olmayabilir vs. Bu kategorideki fotoğraflar genel database ile karıştırılmak istenmiyorsa ayrı arşivlenebilir. Genel fotogalerinin diğer olmazsa olmaz kuralları neyse bu kategori içinde geçerli olur. Örneğin, fotoğrafta nesne taşıma, kopyalama veya silme gibi işlemler istenmiyorsa fotogaleri de yasak olduğu gibi bu kategoride de yine yasak olabilir. Buraya verilen emeğe ve korumacı tavrınıza saygı duyuyorum ancak bunlar gibi bazı esneklikler yapabilmek için trakuşun yolunu değiştirmesine veya öğretici olmaktan uzaklaşması gibi bir endişeye kapılmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 4.03.2014 19:50:00

Serhat abiye katılıyorum. O tür fotograf siteleri çok ama Trakuş gibi olanı yok. naçizane fikrim budur.

serhattigrel serhattigrel 4.03.2014 19:32:00

Fotoğraf yükleme sayfasında çıkan kurallar , ikinci madde çok net: Siyah beyaz fotoğraf yüklenemez. Bu konuda atladığımız bir kare var ise dönüp bakmamız gerekecek. Bu konuda bilgi bekliyoruz. Forum konusunda kişisel olarak düşüncem.; Bu sitenin tutarlılığı hepimizi ilgilendiriyor, kimse yolu, çizgisi net olmayan bir oluşumun içinde olmak istemez. Ben dahil. Sitenin kuruluş felsefesi kuşlar hakkında ülkenin kendi bilgilerini toplaması, paylaşması. Bu amaca hizmet eden dosyalama yapıları ve onay mekanizmaları var . Diğer paylaşım sitelerinden farkımız bu. Fotoğraf aslında kuşla ilgi bir kayıt, ama sistemi de besleyen en motive edici unsur. Bizi asıl büyüten bu. Kuş bilgileri bu kadar şanslı değil. Sağ olsun birçok arkadaşımız tür sayfalarına bilgi giriyor. Bu konuda da ülkemizde referans durumdayız. Bizde fotoğraf da amaç, kuşu olduğu gibi, doğal renkleri ile doğal ortamında yansıtmak, bu konuda 7 senede gelişmiş bir sürü kurallar var. Şimdi bu kuralların birini gelin değişelim diyorsunuz. O zaman ben de derim ki; gelin kuşun üzerine gelen dalı da silme de olsun. Hatta silinen yere tüy de taşıyalım. Şu kararı vermemiz lazım, Biz bir fotoğraf paylaşım sitesi haline gelmek istiyorsak kuralları buna göre baştan revize edelim. Ama o zaman öğretici olmaktan uzaklaşırız diye düşünmekteyim.

zien zien 4.03.2014 13:46:00

Bu konu bence de çözüme ulaştırılmalı. Sitenin kuralları belli, siyah beyaz fotoğraf yüklenemez denebilir. Ama bu çözüm olmaz. Çünkü arkadaşlarımızı ihbar etmek gibi olmasın diye linkleri vermiyeceğim ama sitede gözden kaçan benim gördüğüm en az 2-3 tane hala yüklü duran siyah beyaz fotoğraf var. Serhat hocamın şanssızlığı fotoğrafının dikkat çekici olmuş olmasıydı galiba :)) Birilerinin fotoğrafı gözden kaçarken birilerinin de silinince kırılmalar oluyor. Bu nedenle kuş fotoğraflarını daha estetik ve farklı bir biçimde sunabilmek adına böyle güzel bir sitede bir çözüm mutlaka bulunmalı. Bu site neticede sadece kuş gözlem sitesi değil. Ve arkadaşlarımızın bir çoğu daha güzel fotoğraf çekmek için tatlı bir yarışın da içerisindeler. Dolayısıyla da gerekirse tanım şartıda aranmadan ayrı bir kategoride daha serbest fotoğraflara izin verilmeli diye düşünüyorum. Yada HD gibi ama süresi belki daha uzun ve altında "türün tanımında kullanılması sağlıklı olmayabilir" gibi bir ibare de ekleyerek serbest kategorisi seçilerek yükleme yapılabilir diye düşünüyorum. Böylece hem sitede daha iyi fotoğrafları daha çok görebiliriz hem de Türkiye'deki kuş fotoğrafçılarımızın gelişimini hızlandırabiliriz.

milkman milkman 4.03.2014 12:16:00

kurallara uymak onemli. siluet cekip yolla sen de

mutan mutan 4.03.2014 11:29:00

Bir türlü çözemedik bu sorunu.... destekliyorum....

sener sener 4.03.2014 10:08:00

Değişik ve alışkın olmadığımız fotoğraflar dikkat çekici oluyor. Enstantaneyi yakalamak adına bence başarılı, yani ağaçların kompozisyonu özellikle güzeldi, kargalarla beraber yakalamak da ayrı bir beceri. Güzel de işlenmiş. Öte yandan bu fotoğrafınızı kuş fotoğrafı değil manzara fotoğrafı içinde kuş figürleri olarak kategorize eden ustalar da olabilir. Size şöyle katılıyorum, bu tarz fotoğrafları da değerlendiren kategoriler açılabilir. Ben şahsen değişik ve zor fotoğraflardan çok öğreniyorum. Sizin fotoğrafınız da böyle idi.

alhn alhn 4.03.2014 01:05:00

TEASER (artı) 1

ali6105 ali6105 3.03.2014 22:11:00

Serhat Bey merhabalar
. Fotoğrafınızı görmüş, yorum hakkım kalmadığı için maalasef yorum yazamamıştım ama bu karenizi de, diğer kareleriniz kadar çok beğenmiştim. Silinmesine enaz, inanın sizin kadar bende üzüldüm. Farklı bir bakış açısıyla çok güzel bir fotoğraf olmuştu. Kavak ağaçları ve ortasında kargalar çok hoş görünüyodu.Üstelik bir tanımcı arkadaşımız tanım bile yapmıştı. Buna rağmen silinmesine doğrusu şaşırdım biraz ! Ama site kuralları bunu gerektiriyorsa yapacak tek şey, sizinde şuan yaptığınız gibi kurallar için yeni öneride bulunmak. Naçizane bende sizi bu konuda destekliyor ve yeni bir kategori açılabileceğini düşünüyorum.Çünkü kuşları eğer sülüetlerinden tanımlayabiliyorsak mesela yok diye düşünüyorum. Aklıma bazen ters ve zor ışık şartlarında çekilen ve siyah beyazdan çokta farkı olmayan fotoğraflar gelince, neden ayrı bir kategori olmasın sorusu bende de ağır basıyor...

arslan236 arslan236 3.03.2014 20:40:00

Fotoğrafı görmedim ancak bence de biraz daha esneklik olmalı. Siyah beyaz fotoğrafın ne zararı olabilir ki.

TEASER TEASER 3.03.2014 15:34:00

Bu arada fotoğrafa yorumlarıyla katkıda bulunan tüm arkadaşlara buradan teşekkür ederim...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT