d300s ve d7100 ü karşılaştırınca her iki kameranın artıları eksileri var. d7100 ün sensörü daha yeni ve 24mp çözünürlüklü, d300s e göre yaklaşık 1.5x bedava tc varmış gibi çekim yapıyorsunuz, bu büyük avantaj. Ayrıca renk derinliği ve kontrast gamı daha geniş, iso performansı da neredeyse 1 stop daha iyi (tabi aynı boyuta küçültünce). Eksisi ise buffer ın çabuk dolması, dolayısı ile hızı düşük. d300s ise daha hızlı bir makina. Benim gördüğüm tek üstünlüğü de bu zaten. Diğer tüm unsurlar hemen hemen aynı. İkisi de hızlı af yapıyor vb. Bana hangi makinayı alırdın diye sorsanız tereddütsüz d7100 derdim, fiyat avantajıyla da,ayrıca f/8 netleme ve birçok yeni özellik de mevcut. d7100 kullanan arkadaşların yorumlarından gördüğüm yoğun mp sensörün netlik problemi var sanki. Biraz yüksek perde hızında çekerseniz olur biter. d300s in fiyatı daha fazla çünkü bir üst segmente ait, yani semi-pro bir makina, d7100 ise advanced amature bir makina, kullanılan buffer ve tüm elektronik parçalar daha fazla. Bir de bu sene büyük olasılıkla yeni 300 f/4 af-s vr bekleniyor, eylül gibi çıkacak deniyor. Büyük olasılıkla mükemmel bir lens olacaktır. Ayrıca bu lensle beraber tc-14e iii e ve tc-17e iii e update edilebilir. Daha da güzeli aynı zamanda bir d400 patlatmaları olur, ancak bunun yerine bir d7200 söylentisi ağırlıklı, ki bu yeni kamera d400 ihtimalini tamamen öldürecektir deniyor. Beklemek ne kadar doğru olur bilemem, ancak böyle söylentiler var bilginiz olsun.