X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92817
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Arın Gölü nde şenlik var...

halimdiker halimdiker 9.03.2014 18:00:00
Van-Adilcevaz ilçesi yakınlarında Arın Gölü Tabiaatı Koruma Alanı var. 5 Mart Çarşamba günü gölü ziyaret ettim. Uzaktan pek bir şey farkedilmiyordu. Gölün büyük bir kısmı donmuş. Lakin yaklaşınca abartısız binlerce ördekle karşılaştım. Hayatımda bu kadar kalabalık ördek gubuna rastlamamıştım. Gölün ortaları ise inanılmaz kalabalıktı. Angıtlar, Kılkuyruklar, Fiyu, Macar Ördekleri, yanılmıyorsam Sakarca lar, Bozördekler.... Van-Bitlis civarına yolu düşenlerin bu manzarayı kaçırmamasını tavsiye ederim. Gündoğumunda hemen tüm ördekler tarlalarda. Güneş yükselirken hepsi göl ortasına üşüşüyor. Etrafta pek sazlık yok, göl kabak gibi... Tek üzücü tarafı göl kıyısı çuvalla boş fişek dolu :(

bakcasoy bakcasoy 18.03.2014 17:37:00

Halim bey cevabınızı yeni gördüm. Detaylı bilgi için çok teşekkür ederim. Fırsat yaratabilirsem bir seyahat düşünüyorum. Tekrar çok teşekkürler, sevgi ve selamlar...

halimdiker halimdiker 11.03.2014 11:43:00

Basri Bey ilginiz için ben teşekkür ederim. Göl Bitlis in Adilcevaz ilçesine yaklaşık 10 km uzaklıkta. Erciş yoluna çıktığınızda zaten sağ tarafınızda göreceksiniz. Tabiatı Kruma Sahası tabelasından sağa dönerek bir köyün içinden geçeceksiniz . Devamında göl kıyısına ulaşabilirsiniz. Gölün etrafı biraz bozuk da olsa yol ile çevrili. Sabah erken saatlerde ördeklerin hemen çoğu tarlalarda. Şansınıza Toy görme ihtimali de var. Benim fazla zamanım yoktu fazla kolaçan edemedim etrafı. Gölün Süphan Dağı tarafına doğru bir tepe var. O tepeden dürbünle çayırları kolaçan ederseniz belki Toy a rastlarsınız. Kölülerden rehberlik yapmak isteyen olabilir belki. Ya da Van da ikamet eden TRAKUS üyelerimiz var onlar yardımcı olabilir. Adilcevaz ilçesinde konaklanabilecek otel var. Hem göle de yakın sayılır. Gün ağarmadan göl kıyısına ulaşabilirsiniz. Selamlarımla...

bakcasoy bakcasoy 9.03.2014 23:49:00

Halim bey paylaşımınız için çok teşekkürler, bu güzel yurt köşesine gitmek isterim, bölge ile ilgili su kuşları fotoğrafı çekilebilecek yer, konaklama, özellikle de yerel rehber öneriniz olabilir mi? bilgilendirirseniz çok sevinirim. sevgi ve selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT