ibibik ve yeşil düdükçün gördüm bende geçen hafta ama hava aşırı kapalı ve yağmurluydu ...
Fatih Orbay beyin, Riva'da gördüğü macar ördeği de pazartesi çayağızında, yerinde duruyordu...
Riva'da özellikle hiç görmediğim ibibik peşine düşmek istiyorum:) Riva'ya daha önce gitmedim, nereye bakmalı? Tarif edebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
bu günlerde rivada neler bulabiliriz,turnalar varmıdır gitmeyi düşünüyorum
turna, karakızılkuyruk,kuyrukkakan,boğmaklı toygar, bahçe çintesi,tarlakuşu,yeşil ağaçkakan, süprizler
büyük ak balıkçıl, gri balıkçıl, ökse/öter ardıç,ispinoz,kargalar,şahinler,atmaca
ahmet bey en kısa zamanda uçmam lazım o tarafa , teşekkür ederim verdiğin bilgiler için
Rivaya bir kaç kez gittim ama tam bilmiyorum 22 cumartesi orada olacağım yardımcı olmak isteyen arkadaşlar olursa sevinirim.
20 mart yarın sabah erkenden rivaya gitmeyi planlıyorum arazide neler bulurum yakında giden varmı? ,şimdiden yardımcı olanlara teşekkürler
beyler 22 'sinde erken saatde bir ihtimal uğrayabileceğim için bir şey diyemiyorum. ilk baharda riva'yı hep yoklamak lazım. ne göreceğini kimse bilemez.
birkaç ilave de benden olsun Bataklık Çintesi,Yeşil düdükçün,Kuğu,Kızılgerdan,Altın yağmurcun,Dağ cılıbıtı ve göç süprizleri de olabilir.
Çetin bey (Cheko) sayesinde Riva ile tanıştım. Çetin ve Ahmet bey (Tema) ile dolaştık. Burada sayılanların çoğunu gördük. İbibik havada tek görebildim, fotoğraflayamadım. Kızılkuyruk ve akkuyruksallayan boldu. Turna sürpriz oldu. Düdükçün, kızılbacak ilk görüşüm. Peşlerinde dolaşmak çok zevkli ama kuşları rahatsız ediyor muyuz diye de endişelendim doğrusu. Hele o evler, sulak alanda ne saçmalık.
Ahmet bey saat kaç gibi uğramayı düşünüyorsunuz eğer telefonlaşırsak belki birlikte arazi yaparız, tanışmış oluruz bende bu arada rivayı tanımış olurum . eğer aramak isterseniz numaram 0 533 686 87 61 selamlar.