TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

1. Trakuş Sergisi

tuline tuline 4.04.2008 15:46:00
Merhaba,

Mayıs ayında ve daha sonrasında düzenlenecek olan fotoğraf sergileri için çalışmalara sonunda bende başladım. Sergilenecek olan fotoğrafların seçiminden sonra seçilen fotoğrafların baskı hazırlığı için sizlerden orjinal hallerini talep ettiğim mail / mailler mail adreslerinize bugün içinde postalanıyor.

Maillerde seçilen fotoğrafınızın kuş türü - fotoğraf numarası - kullanıcı adı yer almakta (Alaca ağaçkakan – 6594 – serhattigrel örneğindeki gibi).

Kimi arkadaşların birden fazla fotoğrafı elemeyi geçmiş durumda bu sebeple sizlere istediğimiz fotoğrafın maili bir veya üzeri mail olarak gelebilir. Her mailde farklı bir fotoğraf numarası yer almakta lütfen semat@esit.com.tr adresinden gelen maillerin tamamını kontrol edin.

Bu konu ile ilgili görüşlerimizi bu forumda paylaşabileceğimizi düşünüyorum.

İlgi ve yardımlarınıza şimdiden teşekkürler

tzeybek tzeybek 6.04.2008 17:28:00

Merhaba,

Verilen linklerde hata var bence açılmıyorlar.www koymadan denediğimde de açılmadı.Seçilen fotoğraf sayısından daha az fotoğraf yollayabilirmiyiz ? yolladıklarımız muhakkak sergide yer alacakmı ?

Selamlar..

serko serko 7.04.2008 08:56:00

FTP ye şirket içinden ve servis sağlayıcımız tarafından erişebildiğimiz için sorunun farkına varamadık.

FTP sorunu gün içerisinde çözülecek.

Fotograf id nosunu nerede görüldüğünü aşağıda ki imajdan bulabilirsiniz,teşekkürler.Kolay gelsin.

korhan korhan 7.04.2008 14:13:00

bence fotograflarin sahiplerine geri iadesine gerek yok... kendi adima konusursam, ne yapacagim evimde duvara mi asacagim?.

bence iki secenek olabilir..

1. trakus icin arsivlenir ve gelecek sergiler icin bir havuz olusur.

bence bu secenek makul degil iki sebebpten. saklamak cok zor olur o kadar fotografi ve daha da onemlisi bu kadar cok uretimi olan bir sitede sanmiyorum ki eski bir havuz gereksin, her zaman yeni bir secki yapilabilir bence ve daha da uygun olur.

2. fotograflar sergiler sonunda bir kuruma verilir kullanilmak uzere.. ki bence bu cok guzel olur cok da verimli. ben 12 yil once topluluk tarafindan tarafindan verilmis fotograflarin odtu rektorlugunu enstitu binalarini susledigini biliyorum halen. yani trakus sergisi sonunda belki bir miktar ek harcamayla (bir miktar da cerceve parasi-belki sponsor belki katilimcilarin cebinden), fotograflar duzgun sekilde trakus ve fotograf sahibi icin etiketlenip, paspartu altina ufak bir tur notu yazarak cercevelense ve ardindan bir devlet kurumu egitim ya da saglik kurumuna tabii kurum da isterse hediye edilse cok guzel olur. eminin uzun yillar susler o fotograflar o kurumlarin duvarlarini, hem de her gun cok sayida insanin girip ciktigi bu tur binalarda bilinclendirme misyonu da toplulugumuzun hakkiyla elde edilmis olur.

ne dersiniz...

tzeybek tzeybek 8.04.2008 10:48:00

Şimdi fotoğraf ekleyebildim.Birkaç kişinin de ektediğini gördüm.Daha önce takvim çalışmasında da 3-4 fotoğraf vermiştim ve baskıya değer fotoğrafım bulunmamıştı.Aynı olay yaşanabilir diye şimdi istenilen parayı yollamıyorum.Eğer basılacağına dair teyir alır isem ilgili ücreti yollayacağım.Birde para yolla geri al işleriyle uğraşmak istemiyorum açıkcası.Bir ikinci husus ise fotoğrafları yüklediğimiz esnada herkesin fotoğrafını görüyor olmamız fotoğrafların güvenliği için uygun değil bence.Başkaları kopyalayabilir yada silebilir.Yönetim yüklenen dosyaları anlık takip etmeli ve diğerlerinin göremeyeceği bir alana yüklenen fotoğrafı hemen kaydırmalı..

Selamlar..

Tamer Zeybek

cako cako 8.04.2008 18:50:00

Parayı eft ile göndereceğim ancak hesap kimin adına hesab adı olmadan banka kabul etmiyor. bilgilendirirseniz sevinirim. selamlar.

cahit ağçal

serhattigrel serhattigrel 9.04.2008 19:02:00

Sergi sponsorumuz Esen Ofset bize 5000 adet sergi tanıtım broşürünü basacak. Sponsoru teğmin eden Tülin Ercan arkadaşımıza herkes adına teşekürler.

Selen Selen 2.05.2008 23:31:00

Merhaba,

TRAKUŞ fotograf sergisine katılan fotografları görmek isterim, eminim birçok üyemiz de benimle aynı fikirdedir.

Seçilen fotograflarla ilgili bir açıklama yapıldı ve gözümden kaçtı ise lütfen kusura bakmayın, sitenin forum kısmını çok kolay takip edemiyorum.

Şu ana kadar gördüğüm kadarı ile sergiye ayrılmış bir bölüm yok. Sayfanın sol kolonundaki "SERGİ" linklerine "ayın sergisi" ve "yılın sergisi" kısımlarına "1. TRAKUŞ Fotograf Sergisi" isimli bir bölüm daha eklenebilir ve çok da güzel olur diye düşünüyorum.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT