bence fotograflarin sahiplerine geri iadesine gerek yok... kendi adima konusursam, ne yapacagim evimde duvara mi asacagim?.
bence iki secenek olabilir..
1. trakus icin arsivlenir ve gelecek sergiler icin bir havuz olusur.
bence bu secenek makul degil iki sebebpten. saklamak cok zor olur o kadar fotografi ve daha da onemlisi bu kadar cok uretimi olan bir sitede sanmiyorum ki eski bir havuz gereksin, her zaman yeni bir secki yapilabilir bence ve daha da uygun olur.
2. fotograflar sergiler sonunda bir kuruma verilir kullanilmak uzere.. ki bence bu cok guzel olur cok da verimli. ben 12 yil once topluluk tarafindan tarafindan verilmis fotograflarin odtu rektorlugunu enstitu binalarini susledigini biliyorum halen. yani trakus sergisi sonunda belki bir miktar ek harcamayla (bir miktar da cerceve parasi-belki sponsor belki katilimcilarin cebinden), fotograflar duzgun sekilde trakus ve fotograf sahibi icin etiketlenip, paspartu altina ufak bir tur notu yazarak cercevelense ve ardindan bir devlet kurumu egitim ya da saglik kurumuna tabii kurum da isterse hediye edilse cok guzel olur. eminin uzun yillar susler o fotograflar o kurumlarin duvarlarini, hem de her gun cok sayida insanin girip ciktigi bu tur binalarda bilinclendirme misyonu da toplulugumuzun hakkiyla elde edilmis olur.
ne dersiniz...