TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Acil yardım...

zaferK zaferK 26.03.2014 09:30:00
Bugünlerde sanırım Sibirya entoksikasyonuna uğradım...gece daha uykuya dalar dalmaz önümde yüzlerce taşkuşu uçuşmaya başlıyor ,hangisi Sibirya diye çabalarken kan ter içinde uyanıyorum.Telefon çaldığında açmaya korkuyorum ,açamıyorum...sanki açsam birileri Yüklediğim fotoğraf Sibirya ,neden onaylanmadı diye hesap soracak.Gazete almaya gidiyorum ,market sahibi hocam bir şey soracağım dediğinde aniden marketten çıkasım geliyor.Oysa arkadaş kayınvalidesinin tansiyon ilacını soracakmış.İşyerinde duvarda asılı fotoğrafları ilgiyle izleyen biri yanıma yaklaşınca paniğe kapılıyorum ,sanki hocam bunların hangisi sibirya diye soracakmış korkusuna kapılıyorum...
Derdime bir çare ;artık muska yazan derin bir hocamı olur...mülayim bir psikiyatrmı ,ya da kuşlarla ilgisi olmayan bir psikolog...
Acil yardım ,lütfen...

demokritos demokritos 3.04.2014 11:13:00

Esas Sibirya taşkuşu alt türlere ayrılınca eğlence çıkacak :)

msaltik msaltik 2.04.2014 13:45:00

Mustafa Bey, ayrı tür olmasını kim veya kimler kararlaştırdıysa sibiryaları onlar çözsün :)) Hayır yükleyene de sıkıntı, Zafer Hocam bişey diyecek mi diye korkuyoruz valla :)) Onlar da aynı şekilde "acaba bugün sibirya çıkacak mı" diye korkuyorlardır bu iş için özel bir tim kurulabilir :)

zaferK zaferK 2.04.2014 13:43:00

Zaten hep senin yüzünden...o ilk fotoğrafı yüklemesen başımıza bu işler açılmayacaktı...beğendinmi yaptığını Mustafa... :)) Selamlar ,sevgiler...

demokritos demokritos 2.04.2014 13:21:00

Yıllar yıllar önceydi, o zamanlar Sibirya taşkuşu alt tür idi, Doğu'da Bilican dağlarında üreme alanında görmüş ve alt tür olarak çekmiştim. Bir gün Sibirya yeni tür oldu dediler, Daha önce taşkuşu olarak yüklediğim fotoyu bu sefer türün ilk fotosu olarak yükledim, o gün bu gündür Sibirya sorunu hiç bitmedi :)

cheko cheko 1.04.2014 13:39:00

Zafer hocam, bu Sibirya işinde geride kalmamak için uğraşıyorum, ama bir türlü olmuyor... Sibirya'yı uzaktan yakından andıran bir şey çektiğimde hemen size bir mesaj ekinde gönderip, (bu ne bu, Sibirya mı bu?) diye soracağım... Haberiniz ola... Kendinize iyi bakın sizi çok seviyoruz...

msaltik msaltik 1.04.2014 08:21:00

bi benim sibirya kaldı :))

zaferK zaferK 31.03.2014 23:53:00

Nerdeeeee Basri bey ,bitermi hiç...Sibiryalar diğer kuşlar gibi yumurtlayarak değil mitoz bölünmeyle çoğalıyorlar galiba...eskiden 6 ayda bir Sibirya sorulurdu ,şimdi günde 3 kez yemeklerden sonra Sibirya soruluyor... :))

bakcasoy bakcasoy 31.03.2014 22:50:00

Bu forumdan sonra Sibirya mı abi (Taşkuşu) sorunu bitmiştir bence. :)))

faruq488 faruq488 27.03.2014 12:35:00

Çok güzel, kişisel-öznel bir terapi yapmışsınız demek ki :) bu da çok başarılı ve çok etkili bir çözüm :) Allah bozmasın... Saygılarım ve Selamlarımla...

zaferK zaferK 27.03.2014 12:21:00

Bu geniş açıklayıcı bilgiler için teşekkürler Faruk bey...dikkate alacağım... :) Ama dün televizyon izlerken sanırım çözümü buldum ; artık sibiryamı değilmi diye soranları: - [Ben ne biliyim yaaa...YANDEEEEKS'miyim ben...] diye cevaplayıp rahatlıyorum...selamlar...

faruq488 faruq488 27.03.2014 12:00:00

Selamlar, Zafer bey, şu belirtileri yaşıyor musunuz merak ettim? bu durum sosyal ortamlarda ya da bu ortamlar hayal edildiğinde ya da düşünüldüğünde ortaya çıkmakta mı. yalnız kalındığında veya da bu ortamlar hatıra getirilmediğin de her şey tamamen normal durumda mı? veya şunlarda olabilir, sosyal ortamlardan uzaklaşma, ellerde ayaklarda ya da vücudun başka bölgelerinde terleme, ağız kuruluğu, yutkunma zorluğu, spiritus angustiam, panik hali ile zihnin bulanıklaşması, kendince bahaneler üretme ve ortamlardan uzak durma, göz göze gelmemek için gayret sarf etme, tartışma ortamlarına girmeme uzak durma ya da gerçek fikrini belirtmekten kaçınma, tedirginlik, kendini rahat hissedememe, gergin kas tepkimeleri, telefon görüşmelerinden hususan toplum içinde bunu yapmaktan kaçınma, izlenmekten kendisine bakılmasından rahatsızlık hissi ve daha bunlara benzer çok his ve duygular... ki bu durumda hafif ve geçici olduğunu tahmin ettiğim bir SF olabilir diye düşünüyorum. Sosyal fobi tedavisi konuşma terapisi ve bazende gerekli görülmesi halinde ilaç ile olabilir. Dert edilecek bir durum değil aslında çok rahat ve kolay aşılabilen bir vaziyet. Fakat şunu belirteyim tamamen budur diyemem sadece semptomların benzerlik göstermesi bunu düşündürdü. Selamlar ve saygılar. :)

shooter shooter 26.03.2014 20:35:00

OOOOOOOo Ben ne sibiryalar Çekmiştim, üstelik TAŞ gibiydi... O zaman yatsaydın ya istişareye Dohturum:)

msaltik msaltik 26.03.2014 16:13:00

güzel bir çözüme benziyor. Yada şöyle bir caydırma işlemi yapılabilir. Sibirya diye fotoğraf yükleyene HD'deki gibi 15 gün fotoğraf yükleyememe engeli :) Baskıyı biraz azaltır diye düşünüyorum :) Üstadlar, yardımlarını esirgemesinler bizlerden

savgat savgat 26.03.2014 15:40:00

Sevgili Üyeler ! TRAKUS'tan yepyeni bir hizmet daha ! Taşkuşu mu gördünüz? Sibirya mı değil mi diye kafanız mı karıştı? 757....7'i tuşlayın, şüphelerinizden kurtulun; ALO SİBİRYA? Hem de ilk arama için ÜCRETSİZ!!! :):):):) Zafer Hocam siz bize lazımsınız, amman dikkat! sevgiler :)

zaferK zaferK 26.03.2014 15:14:00

Ben almıyayım Murat kardeş...dur biraz kendime geleyim... :))

msaltik msaltik 26.03.2014 14:57:00

Benim fotoforum da halihazırda bir sorum var üstad :)

zaferK zaferK 26.03.2014 13:25:00

Yok yok ,tüm mesajlar geldi de Sibiryamı sorusu çıkar diye açmıyorum... :))

msaltik msaltik 26.03.2014 13:13:00

benim mesaj gitmedi heralde, silindi mi acaba

Taner53 Taner53 26.03.2014 10:27:00

ABİ MAİL ATTIM BI BAKARMIISN SİBİRYA MI YOKSA TAŞKUŞU MU ODA OLMADI ÇAYIR TAŞKUŞU MU....... SEVGİLER ABİ :))

mutan mutan 26.03.2014 10:21:00

:)))

gedizmen gedizmen 26.03.2014 09:45:00

zafer hocam harikasın vallahi, senin derdine ancak Ebussuud Efendi çare bulurdu ama malum oda hakkın rahmetine kavuştu... eee yapacak bir şey yok artık bu saatten sonra bol bol arazi çalışmalarına devam kuş bahane piknik şahane.... kendine iyi bak hocam....

oguz44 oguz44 26.03.2014 09:39:00

Zafer Abi bence tür dosyasından taşkuşu ismini silelim hepsini Sibirya taşkuşu kabul edelim sizde rahat edin bizde:)).

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT