TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Foto çekim teknikleri

hamisami hamisami 7.04.2008 11:22:00
Bana gelen tavsiyeleri bulduğumca bu köşeye kopyalayacağım. Herkes aynı şeyi yapsa üyelerimizin faydalanabileceği bir köşe olabilir diye düşünüyorum.

hamisami hamisami 7.04.2008 11:24:00

Merhaba, hamisami

Türkiye nin Anonim Kuşları ,FotoGalerisindeki yorumunuza selimus tarafından değerlendirme yapıldı.

Yorum;

Hami ben normal Av ayarı ile, yani diyafram öncelikle çalışıyorum. Onda da özel durumlar dışında

f/5.6 sabittir. Perde hızı o ışığa ne çıkarsa oluyor. Fazla (gren derdik eskiden, şimdi galiba

gürültü diyor arkadaşlar :) grenli olmasın diye de 200-250 de ISO ayarım oluyor. Baktım perde hızı

1/400lere filan düşmekte, elde çekim için bir iki tık ISO yu yükseltiyorum. Bu da arabadan bir

giysi desteği ile(fasulye torbası yoktu) çekildi. Ters ışıkta normalde+2/3 ila +1 veya 1.5 poz

telafi için yükseltmekle birlikte, burada dalgaya düştüm biraz, 0 telafi var. Yine de tüm teknik

detayı yukarda özet olarak değiştirdim. Dün gece 12 yi geçmesin diye acele etmiştim, uzun

yazamadım, şimdi işine yarar umarım...Bir de C1-C2 gibi "custom" ayarlar var, onlardan C1´i

havada uçana göre ayarladım, +1 1/2 f5.6 ISO 250 olarak sabit. Uçan olunca hemen oraya

çeviriveriyorum.

Gelelim yer konusuna, arkadaşı Adana Karataş yolunda sera çalışmaları yapılan kanalların arasında

bir yola yakın gördük, topraktan insan eli değdiğini zaten anlarsın...Hemen arkasında naylonlardan

yapılma fidelikler filan var, pek doğal bir yurdum parçası diyemiyeceğim...Sevgiler...

değerlendirmeyi görmek için tıklayın

cerginbas cerginbas 8.04.2008 18:48:00

Çok başarılı bir başlık. Okudukça ufkum açılıyor. Bu tip yazıların devamını şiddetle bekliyorum.

Saygılar

murgur murgur 10.04.2008 21:40:00

Ben de sağolsun Mehmet Hanay ın geçen seneki Nallıhan gezisindeki tavsiyesiyle, Canon 400D ile AV modunda çekim yapıyor, odaklama olarak AI Servo modunu ve tek odaklama noktasını seçiyorum. Ölçümü merkez ağırlıklı (Center weighted average) seçiyorum. Canon güvencesiyle ISO 400 ü rahatlıkla kullanabiliyorum. Işık müsaitse lensten keskin görüntü almak için f/8 e getirmeye çalışıyorum, değilse mecburen f/5.6. Bu dediğim tüm ayarlar yerdeki kuşlar için.

Gelelim uçan kuşlara, burada ustalardan tavsiye rica edeceğim: odaklamayı 9 noktalı tercih etmem daha mı iyi olur (kuşu merkeze denk getiremezsem yanındaki noktadan odaklasın hesabı)? Bu durumda, ölçümü merkez ağırlıklıdan (center weighted) partial a mı değiştirmem gerekir?

mutan mutan 11.04.2008 22:10:00

madem ihtiyaç var...neden bu bölümü davetli yapmıyoruz?...davet edelim üyemiz gelsin deneyim ve çekim tekniklerini anlatsın....örneğin gelsin "........." nasıl çekiyormuş fotoğraflarını bir iki paragraf anlatsın bize...pası Kazım Çapacı ya atıyorum olmazsa değiştiririz....ama kırmaz sanırım....bir sonraki pası o atar artık:)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT