TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

70D mi 7D mi?

bohemiantirad bohemiantirad 2.04.2014 01:03:00
Arkadaşlar merhaba. 5D Mark 2 kullanmaktayım. Fakat kuş fotoğrafları için de gövde gereksinimim var.

Fiyatları yakın bu iki gövdeden birini tercih edeceğim. Tavsiyeleriniz önemli olacaktır. Selamlar..

leventsahin leventsahin 6.04.2014 02:02:00

7D Doğa fotoğrafçılığında kendini kanıtlamış bir makina sınıf olarakda 70d den daha üst sınıfta ve hala güncel kolay kolayda piyasası taban olmayacaktır 7d iso performansı haricinde bir çok özellikten geçer not almış bir cihazdır.. 70d ise kendi sınıfında çağ atlamış bir makina olarak gözüküyor,,sensör kalitesi,hızı,odaklama hızı çok güzel görünüyor tabi tecrübeli kullanıcı yorumlarınıda almak gerek,,7d den onu öne cıkaran şu zamanda sadece video da odaklama özelliği olarak görünüyor,,bence ne 70d nede 7d pişman eder 7d zaten kendimni ispatlamış makina 70d de pişman etmez diye düşünüyorum..

bohemiantirad bohemiantirad 2.04.2014 15:36:00

Açıklamalarınız için çok teşekkürler. Fikir veren diğer arkadaşlara da bu vesileyle teşekkür ediyorum. 70D'ye daha yakınım diyebilirim. Zira profesyonel, orta sınıf ayrımı mühim değil nazarımda. İkinci tekerlek olması yeterlidir. Bu olsa 700D, 650D gibi bir gövde bile f/p olarak düşünülebilir bence. Sürat elbette önemli kriter ama gövde yapısını, sağlamlığını zorlayacak ortamlarda fotoğraf çekme imkanım maalesef yok. Çektiğim kuş fotoğraflarını ekseriyetle annemin 550D'si ile çekiyorum ve hiçbir iddiası olmayan amatörün amatörü bir kuş ve fotoğraf sever olarak yetiyor aslında. Sürat daha ziyade uçarda falan önemli diye düşünüyorum. Peş peşe çekip aradan en netini, en doğrusunu seçebilmek anlamında. Öyle fotoğraflarda başarıyı getirebilecek lensim, kamuflaja girip uzun uzun zaman harcayacak imkanım pek yok. Şimdi bir kaç yıl zevkle kullanıp lens konusunda daha yeterli bir şeyler edinince daha kolay değiştirilebilecek bir gövde olarak 70D göz kırpıyor. Çünkü ömrümüz olursa 2 yıla falan 7D'nin üretimi suracaktır çoktan ve dolayısıyla elden çıkarmak muhtemelen daha güç olur. Zaman zarfında kamuflaj, araziye çıkmak ve beklenecek yer seçimi konusunda kendimi geliştirebilirsem daha iyi şeyler çekerim diye umuyorum. Selamlar..

cgabay cgabay 2.04.2014 14:56:00

Doğrudur 1yıldan uzun süredir 7D MKII söylentisi var. Ben epey bekledim ama bir türlü çıkmadı...

cgabay cgabay 2.04.2014 14:52:00

Bu geçen ay satın alana kadar benim için de zor bir karardı... 7D pro seviyesinde bir body'dir 70d ise orta sınıfın en üst modelidir. Bu nedenle aslında normal şartlarda 7D demek gerekir. Çünkü hava şartlarına karşı koruması daha iyi ve ergonomisi nedeni ile kullanımı doğada fotoğraf çekenlere daha uygundur.... Ancak 4yıllık bir teknolojiye karşılık henüz bir yılını doldurmamış bir teknolojiyi karşılaştırdığımızda... 70D dual AF özelliğine sahip ilk Canon SLR sidir. Bunun anlamı 7D nin focus sistemine sahiptir hem de contrast tabanlı focusa sahiptir... İşlemcisi daha yeni ve daha hızlıdır... Movie özellikleri daha iyidir.. Sensörü az ışıkta daha az noise üretir. Hafıza kartına daha hızlı yazar ama 7D nin buffer'ı daha yüksek olduğundan bunun 7d ye karşı artısı yoktur. Az ışıkta daha rahat focuslar. 1-2 yıl içinde makinenizi değiştirecek olursanız 70d yi daha rahat ve daha yüksek fiyata elden çıkarırsınız. Zor bir seçim... Ben 70d yi seçtim... Ama 7d de yalnış bir seçim demek değildir...

msaltik msaltik 2.04.2014 14:42:00

Canon'cu olmamakla birlikte 7D, 70D'nin üstüdür. 7D'nin M2'si çıkacak diye biliyorum. Tarih netleşmedi ama muhtemelen Ağustos ve sonrasıdır

alhn alhn 2.04.2014 01:12:00

Ben 7D derim.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT