TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

VEDA

avşarbey avşarbey 6.04.2014 23:44:00
Sevgili dostlar...
Sizlerle bir yıldandır birlikteyim. Bu arada Onlarca arkadaş edindim dostlar kazandım bu çatı altında. Gönlümü, evimin kapısını, soframı tanıdığım tüm dostlara açtım.. Birçok dostlarla günlerce arazilerde dolandık. Sizler sayesinde sadece kuş dediğim türleri tanıdım.. Yepyeni bir aile kazındım.. Bu mutluluk bir yılda sürmüş olsa buda bana yetti.
Bu mesajı da size iki günlük Karasu, Riva gezisinden dönüşte yazıyorum. Hatta az önce büyük bir şevk ile Sarıbaşlı Kuyruksallayan yükledim beklide bu benim siteye yüklediğim son tür olacak. . Ve ardından da yine bugün çektiğim Kızılgerdanlı İncirkuşu ve Bozkır Toygarı olarak düşündüğüm türlerimi de hazırladım eklemeye devam edecektim.
Şimdi gelelim nedenine;
23 Martta çektiğim ve 42 gönül dostumun yazdığı Türün 80. fotoğraf olarak yüklediğim Dağ Cılıtıbı ile ilgili benden RAW dosyası istenmiş 5 Nisan 2014 01:36 tarihin de. İstanbul’a tam 16 ay sonra döndüm. Güzel dostlarla buluştuk ve iki gündür de arazideydim. Her gün maillerime da bakma alışkanlığı olmadığı için bana atılan bu maili görmedim ve RAW gönderemedim. Bugün gönderdim ve nedenini sordum. Kapalı hava da çektiğim fotoğrafı elbette ki işledim. Ama fotoğrafta hiçbir şey silmedim. Hatta kuşun bacak arasındaki küçücük rahatsız eden otları bile. Işık, keskinlik ve renk ayarlarını yaptım. Ve beğeninize sundum. 42 yorum aldı. Bunlardan biride Sayın Serhat başkanında büyük bir beğeni ile yazdığı ve hatta “Bu senenin en iyilerinden” dediği Dağ Cılıbıtı.
Eğer; Manüpilasyon fotoğraf diyorsanız Son bir aylık fotoğraflara baktığınızda çok daha aşırı işlenmiş fotoğrafları görebileceksiniz. Benim işim fotoğrafçılık. Tek tek de bu fotoğrafları sayarım ama kimseyi incitmek kırmak istemeden veda etmek isterim.
Şimdi ortaya kurallar çıkacak;
Birincisi benimle tanışan birçok arkadaşım bilir; Bundan hiç bahsetmedim ama artık mecburen bahset zorunda kaldım.
Benim kız kardeşim 1,5 yıldır kanser tedavisi görüyor. Öyle zaman oluyor ki ben aylarca mesajlarıma bakamıyorum. Hatta telefonlarıma da bakamıyorum. Bunun hemen ardından bu kez annem kalp krizi geçirdi, baypas oldu, ardından mide kanaması geçirdi ve şu anda da iyi kötü yaşıyor. Bunları yazmamdaki amaç acıtasyon değil. Bizim işimiz gücümüz sadece kuş değil. Yaşadığımız bir hayat ver gerçeğin ta kendisi. Acısıyla tatlısıyla.. Bunun birde malumunuz birde ekonomik boyutu var.
Kurallar elbetti ki uygulanacak.. “Bu da kural var. Sen bir günde göndermezse bende senin fotoğrafını silerim” anlında olmamalı.
Umarım sevgili Trakuslu yöneticiler bundan sonraki günlerde üyelerine birer mesaj çekmeyi ya da küçücük bir telefonla da iletişim kurmayı düşünür ve bu dostluklar bu dostlar hep baki kalır.
Bu yüzden sizlerden önce birkaç ay ardından da temelli ayrılacağım. Buradan her kimleri kırdıysam, üzdü ya da incittiysem, ya da yorum hakkım bitip altına küçücük güzel kelimeler yazamadıysam. Affola.

avşarbey avşarbey 7.04.2014 00:30:00

Murat kardeş eyvallah.. Zaten fotoğrafın orjinali de Fotoforumda paylaştım...

leventsahin leventsahin 7.04.2014 01:07:00

O fotoğrafda ne gibi bir sakınca vardı merak ettim,sanırım yetkili arkadaşalr nedenini acıklayacaklardır,,Eğer fotoğraf işleme konusunda bu denli kısıtlamalar var ise neden SB fotoğraflar galeriye atılabiliyor onuda merak ederim,eğer neden bu ise..

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 7.04.2014 01:26:00

Arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın lütfen.. Tahmin ediyorum bir şikayet üzerine raw dosyası ,istenilmiş ve raw dosyası gönderilmediğinden silinmiştir.. (emin olmamakla beraber).. Kurallarda böyle bir madde var.. bu 48 saate sanırım günün fotografı olma süresiyle bağıntılı.. Neyse geçmiş olsun Mustafa bey.. hemen küsmemenizi öneririm... ben sizi seviyorum.. birçok kişide o fikirdedir.. sanırım. saygılar selamlar

avşarbey avşarbey 7.04.2014 02:44:00

Yavuz hocam çok teşekkür ederim. Zaten bende yazdım. Neden ve nasıl silindiğini. Ama, Aslanı da Fotoforum'a koydum.. Herkes görebilir.. Ayrıca 5 Nisan 2014 16:51 mail atılmış görmedim. Ve ne ilginçtir ki sizinde dediğiniz gibi 48 saatte silinir diyorsunuz ve doğrudur. benim fotoğrafım 22.30- 23.00 arası silinmiş. Yani daha 48 saat bile olmamış. Çünkü en kendilerine hemen yazdım, 23.06'da. Naim Yahşi beyi de saat 22,32'de aradım. Hatta RAW dosyasını da 23.00 gibi de kendilerine gönderdim... yani 48 saat bile beklenmemiş. Süre .ir günde olabilir önemli değil. Bende Şu sıralar İstanbulda'yım ve üç günden arazilerde sürünüyoruz malumunuz. Işık renk ve keskinliğin dışında silme ekleme gibi manüplasyon asla yapmam ben. Neyse sağlık olsun.. Herkes için iyi olur da sanırım uzun süre yükleme yapmayacağım ve sonra da dostça arkadaşça da ayrılacağım.. İlginize selamlarrrrrrrrr

serhattigrel serhattigrel 7.04.2014 03:42:00

Mustafa bey, İyi ki seni gördüm demiştim, hatırlarsın. Şimdi senin elini sıkmamın bir iki dakikada olsa gözünün içine bakabilmenin rahatlığı ile yazıyorum. Fotoforum yetkilisi sen olsaydın, sende, avşarbey için aynı şeyi yapmak zorunda kalırdın. Bundan çok eminim. Vaktim olsa, becerebilsem bu konuda üç beş sayfa yazardım, saat 3:33 dökülüyorum uymalıyım. Bu yüzden çok kısa ve formal yazacağım; -Sitede Fotoğraf silindi ise kesin olarak kurallarda yazılan çerçevede silinmiştir. Bu konuda açıklama yaparız. -Ben fotoğrafına gece İped ufak ekrandan den baktım şahane görünüyor du. Sabah PC de 1920x1080 ekranda baktığımda ise fonda lekeler ve hareler görünüyordu. RAW istenmesi normaldir. -Sorunlar karşısında arkadaşları telefonla aramak ile ilgili geçmişte kötü anılarımız oldu, Kurallara bile ‘’mail ile istenir’’ yazdık . Mail ile haber vermek bize daha kolay oluyor. Bu yüzden telefon açılmamıştır. . - Siz duymasanız da her ay bir kaç fotoğraf siliniyor. Bazen onlarca. Silmeye gecikmek daha acı oluyor. ama sorun varsa raw gelmeden de bir şey yapamıyoruz, kural gereği süreyi beklemek sonra silmek zorunda kalıyoruz. Raw istenmesi normal karşılanmalıdır. - Bu sitede tüm yöneticiler kişi haklarının ne kadar kutsal olduğunu iyi bilir. Adam kayırmak , Hak yemek, insan kandırmak hiç birimizin katlanamayacağı şeylerdir. Empati yapmaya çalışıyoruz sizlerden de bekliyoruz. -Sitede kural dışı getireceğiniz ne varsa ben hepsi için bir, bir açıklama yapmaya hazırım.

serhattigrel serhattigrel 7.04.2014 03:51:00

Murat bey, Öyle şeyler söylemişsiniz ki şaşırdım. Bu kadar yıkıcı olmasanız . Arkadaşınız kötü bir zamanında silme olayı ile karşılaşmış , dolduracağınıza rahatlatıcı şeyler yazsanız. Sanırım en etkili siz olursunuz.

fenix fenix 7.04.2014 09:10:00

Mustafa bey bu tur olaylar daha oncede yasanmisti sitede gitmek siteden ayrilmak cozum degil diye dusunuyorum bu encok sizi ve sitedeki arkadaslarinizi uzecektir birkere kusculuga gonul verdiyseniz vazgecmek o kadar kolay olmiyacak trakus turkiyenin en kaliteli paylasim sitesidir yanlis anlasilmalar olabilir bazen onemli olan kuslara olan sevgi ve buradaki paylasimdir ayrica kardesinize ve annenize cok uzuuldum umarim fikriniz degisir selamlar

porlisb porlisb 7.04.2014 09:25:00

Öyle hemen ayrılacağım deyip ayrılmak yok, gökardıç,karaboğazlı seni bekliyor, bu site bizim, Sitenin kurallarına hepimiz için, bende e-maillerime bakamıyorum, sanki telefon mesaj uyarı sistemi getirilse haberdar olma imkanımız daha sağlıklı olur gibi, serinkanlı ve sabırlı olmak lazım, Selamlarımla.

forumfoto forumfoto 7.04.2014 09:38:00

Murat bey, eğer bir şekilde sosyal paylaşım sitelerinde aktif isek ve bunada vakit ayırıyorsak, mail alış verişi olmak zorunda. Bu Trakus içinde geçerli. Artık bugün hemen hemen dünyanın her yerinde insanların bir şekilde maıllerine ulaşması mümkün. Bu yüzden maillerime bakamadım (ki bir çok zaman suistimalde edildi) mazaretini kabul etmememiz doğal karşılanmalı. Eğer günlük hayatınızdaki sıkıntılardan dolayı, bu hepimiz için geçerli, veya başka nedenlerden dolayı bilgisayarlardan veya internet aktivitelerinden uzak kalmak zorunda kalıyorsak o zaman belli bir sürede, paylaşımdan (mesela fotograf yüklemekten veya yorum alışverişindende) vaz gecebiliriz. Son olarak, genelde başka fotograflara olan şikayetlerinizi bu tip ortamlar olunca yazıyorsunuz. Doğrusu bir hata veya ihlal olduğunu düşündüğünüzde bunu site yönetimine bildirmeniz olmalı.

forumfoto forumfoto 7.04.2014 09:43:00

Levent bey, SB fotograflar hakkındaki değişiklik yaklaşık iki hafta önce yapıldı ve bu sitenin en tepesinde 1 hafta süre boyunca duyuruldu ve bu konuda ayrıca birde Forum başlığı açıldı.

avşarbey avşarbey 7.04.2014 10:00:00

Serhat bey; Belki çok küçük bir detay ama 48 saat içerisinde silinir diyor sanırım kurallar. Ben gördüğümde saat 22.30'du. Daha bir gün geçmiş gece 01.30'da 48 saatlik süre dolacackı. Belki o 30 dakika veya 60 dakika bunlara neden olmayacaktı. 23.00 kadar da istenilen RAW göndermiş oldum. Eğer silinecekse ne bileyim en azından 0, 48 saatin dolmasını isterdim.. Kaldı ki ben sitenin bu tür olaylar ayrılan insanların geri dönmesi için forumlar açtım, telefonlar açtım ve görüşmeler yaptım bu çatı altında toplanması için. Madem kurallar bu kadar acelecilik gerektiriyor. O zaman yapacak bir şey yok. Neyse Sağlık olsun. Bu kadar zamanı yaşamakta güzeldi. Daha güzel nice yıllara nice başarılı yıllara, sevgiliye kalın, sağlıcakla kalın Hoşça kalın. Selamlar

forumfoto forumfoto 7.04.2014 10:46:00

Fotografın neden silindiği hakkında konuyu bilmeyen veya yanlış bilen arkadaşlarımız için buradan tekrar bilgi vermek ihtiyacı doğmuştur. Mustafa beyede yazdığımız gibi, kendinen RAW dosyasını istediğimiz ilk yazı fotografı yüklediği Cuma akşamı aynı gün gönderilmiştir ve orjinal dosya acilen talep edilmiştir. Ertesi gün öğlene kadar her hangi bir cevap gelmeyince (öyle bir zorunluğumuz olmamasına rağmen) kendine 2. mail yazılarak fotografının orjinalinin en geç bu akşama (Cumartesi) kadar gönderilmesi istenmiştir. Cumartesi ve Pazar günleride bir cevap gelmeyince fotograf kurallarımız gereği yayından kaldırılmıştır. İlk yazını gittiği zamandan sonra dakika ve saat hesabını yapmamış olabiliriz, bundan dolayı özür dileriz. Fotografa gelince, öncelikle bir fotografın kabul görmemesi için illahaki bir silme veya ekleme işlemi olması gerekmiyor. Kurallarımızdada yazdığı gibi abartılı dijital müdahelelerde (renklerle oynaması, aşırı kontrast, saturasyon, keskinlik vb vb) kabul edilmiyor. Mustafa beyinde fotografında arka planda aşırı derecede ve bariz şekilde harelenme, bloklar halinde pıkselleşmeler mevcuttu. Bunun yanı sıra kuşun etrafında koyu bir tonda gölgelenmede mevcuttu. Bu dijital hatalar fotograf işleme programlarında renkler ile oynamak ve/veya saturasyonu fazla artırmanın getirdiği yan etkilerdir. Bu bozulmalar fotograf yüksek renk derinliğindeyken (12 veya 16-bit) kendini belli etmez, ancak siz bu kareyi JPEGe çevirdiğinizde veya 8-bit'e indirdiğinizde ortaya çıkar. İddialı tür ve fotografların sitede öne çıkacağından ve türü öncelikle temsil edeceğinden daha detaylı incelenmesi normal karşılanmalıdır. Bu sebelerden dolayı kendinden orjinal dosyası istenmiştir.

ihsan ihsan 7.04.2014 11:12:00

Merhaba Mustafa Bey, size bir önerim var. Makineli tüfek gibi kuşu çektiğinizi yazmıştınız. Varsın bu kare silinsin, ki silinmesi bence normal bozulmalar çok fazla ve bunu fotografın altına yazmıştım. Sizden ricam beğendiğiniz başka bir karesini bana gönderin, bir de ben edit edeyim. Beğenirseniz yayınlayın. Uzlaşmacı olalım. Bir kuş fotografı için dargınlık, kırgınlık olmaz, olmamalı. Hayatınızda ne kadar ciddi sorunlar varmış, Allah kolaylık versin. Kuş gözlemciliği, fotografçılığını bu kadar hırs haline getirmeyi anlamsız buluyorum. Sevgiler.

MetinCenkçiler MetinCenkçiler 7.04.2014 11:24:00

Mustafa dostum şahsına bir hareket yok.Bunlar genel kurallar ve uygulanmalı .Hepimizin fotoğrafı siliniyor,hatta Sayın Beşikçi nin de benim hatam yüzünden fotoğrafı silinmişti.Zamanla anladık sorunlar bizde var. Sen iyi bir fotoğrafçısın ve ilk turda kale arkası olacak bir adam değilsin. Aramızdasın ve her zaman burada kalacaksın!!

leventsahin leventsahin 7.04.2014 11:55:00

Yönetimde olaya acıklamasını yapmış,ben şahsım adına kimsenin kötü niyetli asla olmadığını düşünüyorum mustafa beyide normal bir trakuş üyesi olarak her zaman trakuşda görmeyi çok ister mutluluk duyarız

aliatici aliatici 7.04.2014 15:27:00

Mustafa bey denetim derekli bir işlem bazen haksızlıklar olabilir şuna inanıyorumki bilerek yada kasten yapılmamaktadır bir büyügümüz arkadaşımız olarak kızgınlıkla verilmiş bir karardan vaz geçmeniz ailede hep beraber daha uzun yıllar beraber olabilmeyi umarım selamlar

sener sener 7.04.2014 15:45:00

"Uzlaşmacı olalım. Bir kuş fotografı için dargınlık, kırgınlık olmaz, olmamalı. Hayatınızda ne kadar ciddi sorunlar varmış, Allah kolaylık versin. Kuş gözlemciliği, fotografçılığını bu kadar hırs haline getirmeyi anlamsız buluyorum. Sevgiler." İhsan bey güzel yazmış bende bu fikirdeyim. Ancak Mustafa bey burada belli ki fotoğrafının silinmesinden dolayı alınmış. Unut gitsin, buna değmez gibi sözler, sigara içen birine "sigara sağlığa zararlı" onun için bırak demeye benziyor. İki tarafta biraz uzlaşmacı olmalı, Mustafa bey de sitede kalmalı, benim de çok sevdiğim bir arkadaşımız.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 7.04.2014 16:08:00

Fotoğrafın kurallara uygun olarak yeniden yüklenmesinde ve 100 yorum almasında hiçbir sakınca ve engel yok:))

Gavurdağlı Gavurdağlı 7.04.2014 16:28:00

Sevgili hemşerim, tüm olanların iyiniyet kurallarını aşmadığını düşünerek, paylaşmaya devam etmeni bekliyorum. Daha seninle kampta birlikte olacağız, ovanın, dağın kuşlarını çekeceğiz. Onları dostlarla paylaşıp, gülüp eğleneceğiz bu ortamda. Darılmalar kırgınlığa dönmesin, birlikte doğanın güzelliklerini yaşayalım ve yaşatalım. Tez zamanda kızılgerdanlı incir ile bozkır toygarını merakla bekliyorum. Yohsaaa, darılım haaaa..:))

ademyagiz ademyagiz 7.04.2014 16:40:00

Biraz konu dışı olacak ama ben raw format çekmiyorum, ilerde benden de herhangi bir neden ile yüklemiş olduğum fotoğrafın raw formatı istenildiğinde gönderemeyeceğim için direk haksız duruma mı düşeceğim? Bana pek mantıklı gelmedi.

ihsan ihsan 7.04.2014 16:44:00

Göker Bey, unut gitsin demek istemedim, öyle anlaşıldıysa eğer. Elinde çok kare olduğunu anladığımdan başka bir kare işlenip yeniden konabilir. İşleme konusunda da yardıma hazırım. Selamlar.

MetinCenkçiler MetinCenkçiler 7.04.2014 17:43:00

Değerli yönetim üyelerimiz bence sizde mail ile iletişime birde telefon mesajını eklerseniz çok seviniriz.Ayrıca raw çekmeyen arkadaşlar orj. Fotoğrafı sanırım jpg olarak yolluyabiliyor. Saygılarımla

toshi1 toshi1 7.04.2014 19:01:00

Mustafa beyyyyyy, öyle bizi bırakıp gitmek olmazzzzzzzzzzzz. Sitenin kuralları ile ilgili tüm arkadaşlar ve yönetim yazmış, onlara ilave edeceğim pek fazla bir şey yok ancak, bu sitenin sağladığı arkadaşlıkları ve dostlukları başka bir sitede belki bulamayabilirsin. Biz seni seviyoruz ve senin bu sitede devam etmeni canı gönülden istiyoruz. Sana senin yazım sitilinden selam gönderiyorum. Selamlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

alhn alhn 7.04.2014 19:25:00

Remove all noise yapıldığında bazı fotoğraflarda 16bit te çalışırken bile harelenme (renklerin degrade sorunu) olabiliyor. Bu illa ekstra satrasyon vermenin sonucu olmayabilir. Mustafa Beyi fotoğrafını savunduğu için kutluyorum. Yönetimi de kuralları uygulamaya çalıştığı için kınamıyorum. Ancak fotoğrafın rawının istenmesi konusunda ki görüşümü de şöyle dile getirmek isterim. Şayet benden istenmiş olsa benim maile tek kelime bir cevabın olur -silin- birde kendimi niye savunmaya çalışayım, aman silmeyin neden sildiniz ama öyleydi ama böleydi falan, sıkıcı hoş olmayan şeyler bunlar. İnsan herhalde kendini site kurallarına hile yapmakla suçlanıyor gibi hissediyordur, hileci durumuna da düşünce bir insan herhalde bunu da güle oynaya kabullenemez. Yönetim şöyle bir yol izleyebilir. Fotoğraflar yüklendiğinde direk sitede yayınlanmaz birileri kontrol eder ve sonra yayına sokulur. Bu siteye ek bir yük getirir ancak insanları dostlarının önünde hileci diye itham etmekten daha iyi olur bence.

serhattigrel serhattigrel 7.04.2014 19:55:00

Bu gün öğlen Ömer Furtun arkadaşımızın cenazesinde idik. Ne güzel bir tesadüf Mustafa Arık (avşarbey) ve Fotoğraf sorumlumuz Murat Çuhadroğlu ve birkaç trakuslu, yeri olmasa da bu forum konusunu konuştuk, bir birimizi anlamaya çalıştık. Olay net, Bizim hatamız, 48 saatten önce silme. Bu konuda Murat arkadaşımız bu forumda zaten özür dilemiş,bunun dışındakiler talihsizlik, her şey üst üste gelmiş. Fotoğrafta olağan dışı bir şey görünce biz istemek zorundayız, kendimizi ve sizleri aklamak için buna mecburuz. Kimseyi ortak hazinemiz fotoğraflarımız ile ilgili olumsuz konuşturmamak için buna mecburuz. Size güvenmediğimizden değil. Şimdi mukayese etmek çok doğru değil ama inanın Avrupalı veya Amerikalı bu duruma bizler gibi tepki vermiyor. Biz ise, malum, ama buna alışmamız gerek, veri güvenliği ve eşitliğin sorgulanabilmesi için buna mecburuz. RAW ,NEF veya JPG (makinenin markasına göre format) , Orijinal çekilmiş, exif içeren kopyanızı istersek size güvenmiyoruz anlamına almayın, toplum huzuru ve veri kalitemizin tartışılmaması için bize gönderin. Bizim de konudan hoşnut olmadığımızı, daha sağlıklı yapı için ne önlem alınabilir konusunda devamlı tartıştığımızı bilin. Bu arada resmen açıklanmadı ama, 17,18,19 Mayıs Kırımıtlı Kampı üzerinde çalışıldığını, bu konuda da Mustafa Arığa çok iş düştüğünü ileteyim. Mesajım Mustafa ya, 19 Mayıs günü kampı kapayana kadar bir yere gidemezsin :)? Bu forumda kimseyi kırdım ise özür dilerim, herkese selamlar.

orhankaya orhankaya 8.04.2014 13:27:00

Mustafa abim , Yeni duydum olayları ve üzüldüm.Çünkü seni en iyi tanıyanlardan birisiyim. Yönetim bazı kurallar çerçevesi içinde koydukları kuralları herkese uyguladıklarından eminim.Mustafa ( avşarbey ) abi kuralları çok iyi bildiğini ve kurallara riyaet ettiğinide çok iyi bilirim.Belkide yanlış anlaşılmalar olmuştur.Bu tür konularda yönetiminde bir telefon veya bir sms göndermesi daha iyi olur diye düşünüyorum.Zaten belirttiği gibi , insanlar her zaman maillere bakamayabilir.Bu konuda yönetiminde biraz duyarlı olmasını isterim.Sonuçta TRAKUŞ'u Türkiyenin en büyük Kuş sites'dir.Lakin onu yapanlar biz sevgili üyeler sayesinde olmuştur.Bazen kurallar değiştirilebilir.Bunuda Osmaniye kampında üyelerle beraber buluşma sırasında bir akşam üstü beraber oturulur ve üyelerinde fikri alınır.Çoğunluk ne istiyorsa ona göre dile getirilir ve siz değerli yöneticiler kendi aralarında değerlendirilir.Ona göre hem üyeler hemde yönetim karşı karşıya gelmezler diye düşünüyorum... Saygılar...

Boraunver1 Boraunver1 8.04.2014 21:56:00

Mustafa Bey Kampta görüşmek üzere.Herşey tatlıya varır ve arada sırada böyle yanlış anlamalar olur. Uzun lafın kısası daha çoooooooook beraberiz :)Bu ölümlü dünyada kafanıza takacak en son şey böyle basit şeyler olsun.En kısa sürede yeni fotoğraflarınızı kendi adıma bekliyorum.Selamlar, sevgiler, saygılar. Artı beraberçektiğimiz dağ cılıbıtını da Boludaki koşuşturmadan atlamışım.42 gönül dostu demişsin 43 olsun :)

birgök birgök 8.04.2014 23:11:00

Mustafa bey, siteden kolay kolay ayrılmak yoooooooooooooookkk.Ne olursa olsun bizler burada büyük bir aileyiz.Sizi daimaaaaaaaburada görmek isteriz. Burası bizlerin en önemli temas noktamız. Daha iyisi de yooooooooookkk...Ufak kusurlar da varsa affola. Bizlere bu imkanı tanıyan arkadaşlarımızın da bizler için çalışmaları gerçekten kolay değil. Size karşı kesinlikle bir ard niyetlerinin olmadığını adım gibi biliyorum.Beğenmediğimiz noktalar varsa şikayetimizi söyler, onların da gerekçelerini öğreniriz. Onun için burada kalın, lütfennnnn... Selamlar.

ayasar ayasar 16.04.2014 23:06:00

Bibimin oğlu, durumu yeni öğrendim. Biz senin sayende bu sitedeyiz. Trakuş ailesi ve kuşseverler senin gibi yardımsever, kuş için herşeyini verev birini daha bulamaz. Kimilerinin bir kuş yerini göstermek için maddiyat beklediği günümüzde senin bu siteden ayrılman büyük bir kayıptır. Başka siteler de var gerekirse oralarda yayınlarsın fotoğraflarını ama yukarıda yazılanları okuyunca senin bu siteye ait olduğunu ve çok sevildiğini görüyorum. Herkes yaptığı hatatı görmüş ve anlamış, sana düşen bu işe burada devam etmendir. avşarbeyin o sevimli eleştirilerini herkes özleyecek. Biraz kendini toparla, seni aramizda görmeye devam etmeliyiz. Selamlar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT