TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Bilgi Destek

msaltik msaltik 10.04.2014 14:51:00
Kalabalıklık olmasın diye forumda arama yaptırdım ama rastlayamadım.

Öğrenmek adına soruyorum, kumkuşları ile düdükçünler nasıl ayrılıyor? Birbirine görselde yakın gördüğüm 1-2 cinsi kıyasladım boyut ve ağırlıklar eşdeğer gibi. inanılmaz fark yok.

Baktığım kumkuşları sadece batı tarafında gibi, Hatta bizim buralarda Türkiye haritası bembeyaz, tertemiz :)

"Türkiye nin kuşları" bölümünde "kumkuşları" ve "çulluklar ve düdükçünler" diye apayrı 2 bölüm olduğuna göre benim fark edemediğim sağlam bir fark var demekki

Ayırdığınız vakit için şimdiden teşekkürler

msaltik msaltik 11.04.2014 06:26:00

Kelebek tanımcılığından biraz farklı. Mesela kelebekte sadece bir benek türü değiştirebiliyor. Dizilim aynı şekilde. Dün baktım mesela bi kumkuşuna, onu döğüşkenkuştan ayıran nedir? Yolun başında olduğumuz için benzetme yöntemiyle türü belirlemeye çalışıyorum. Ama mesela hiç kumkuşlarına bakmamıştım. Hep düdükçünlerde buldum karşılığı, tanım onayları da geldi. Bir de dediğim gibi Trabzon-Rize bölgesinde görülmemiş bazıları, ama atıyorum görülen yere gittiğimde ayrımı nasıl yapacam.

tureg tureg 10.04.2014 22:01:00

Murat Bey merhaba ustalar bir şey yazmadan ben bir şey söylemek istiyorum.Çullukgiller (scolopacıdae) familyasında Türkiyede bulunan 7 tane kumkuşu türü, 9 tane çulluk türü ve 5 tane düdükçün türü var...Bu türler arasında ayrım yapacak bir ipucu vermek bence çok zor...Gaga yapısı , kaş yapısı gibi birçok özellk düşünerek yorum yapılsa en az yarım sayfa eder...Ama ustalar ne der beklemek lazım...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT