detay vermek gerekirse, geçen sene ekipmanı oluştururken maddi durumdan dolayı geçici 70-300VR almıştım. 2. kere alıyordum zaten. bir kere 300mm prime lens olduğu için her türlü önünde zaten. hiç tartışmaya bile gerek yok. hız ve keskinlik konusunda, ayrıca renklerde de başarısı olcaktır. 70-300 özellikle 250-260mm'den sonra keskinliğini yitiriyordu. Ayrıca bu lens için google'dan en keskin olduğu değeri araştırmanız gerekir. Yanılmıyorsam F8 idi Bütün lenslerin en keskin olduğu değer ve değerler vardır ama prime'larda bu kısıtlı değildir. Genelde lensler için keskin olduğu aralık minimum değeri 2 stop üstü olarak belirtilir... Kesin bilgi değil, genelde tecrübe... Ve belli noktadan sonra yine düşmeye başlar, mesela F16 falan. ki ornitoda bu değerlere çıkmak mümkün değil. Özetlersem 300mm'de f/6.3 ile çektiğiniz bir fotoğraf ile 70-300'ün 300mm'sinde f/6.3 arasında çekilen fotoğraf bariz farklı olacaktır ve aradaki fiyat farkına kesinlikle değecektir. 70-300'ün 800-900TL, 300mm'in 1900-2300TL civarında olduğu düşünülürse 300mm kesinlikle alınmalıdır... Bu arada yazdığım 1900TL fiyat, sitemizde bir arkadaşımızın sattığı lenstir. amma yazdım